به گزارش هنرآنلاین به نقل از مهر، فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تنظیم جدول سی و دومین جشنواره موسیقی فجر اینگونه توضیح داد: خوشبختانه تمامی کارهای مربوط به سی و دومین جشنواره موسیقی فجر در حال انجام است و با وجودی که زمان بسیار کمی تا روز آغاز جشنواره داریم، اما فضا به گونهای است که همه کارها طبق برنامهریزی از پیش تعیینشده پیش میرود و من فکر میکنم ظرف چند روز آینده جدول نهایی جشنواره به طور کامل بسته خواهد شد که بر اساس آن مخاطبان نیز بتوانند برای خرید بلیتها اقدام کنند.
وی ادامه داد: تمام تلاش مدیر جشنواره و همکارانم در دفتر موسیقی وزارت ارشاد و انجمن موسیقی طی روزهای گذشته به گونهای بوده که مشکلات دورههای قبلی در این دوره اتفاق نیفتد. در دوره گذشته جشنواره اشکالات محدودی وجود داشت که گرچه نسبت به موفقیتهای همان دوره کم بود اما تلاش این است که همان اشکالات کوچک نیز در دوره سی و دوم اتفاق نیفتد.
از سند موسیقی کشور چه خبر؟
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر مسکوت ماندن سند موسیقی کشور بیان کرد: خوشبختانه با اقداماتی که از سوی دوستان شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام گرفته همه موارد مربوط به سند موسیقی با دقت و وقت لازم مورد بررسی قرار گرفت و آماده ارائه در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی است و من تصور میکنم اهالی رسانه نیز میتوانند پیگیر موضوع از شورای عالی انقلاب فرهنگی باشند تا دبیرخانه شورا پاسخ لازم را بدهد.
طالبی که نزدیک به ۲ سال است در مدیریت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور دارد با اشاره به مهمترین اقدامات انجامگرفته طی مدت حضورش در این سمت گفت: آنچه در مدیریت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران حضورم اتفاق افتاده انجام وظیفهای بوده که میبایست در این حوزه اتفاق میافتاد و از آن جمله میتوان به تدوین آییننامههای مربوط به شورای شعر و موسیقی، شورای صیانت از هنرمندان و شیوهنامه اجرای صحنهای اشاره کرد. به هر حال در این مدت کوشیدهایم در همه حوزههایی که نیازمند آییننامه و شیوهنامه بودهایم پیگیریهای لازم صورت گرفته و به آن رسیدگی میشود.
جایزه باربد، موسیقی نواحی و آسانسازی صدور مجوزها
وی افزود: ما در حوزه برگزاری جشنواره موسیقی فجر نیز شاهد تغییرات اساسی بودیم که این رویداد را تبدیل به زمان و مکانی برای ارزیابی یک سال تولید موسیقی ایران کردیم و با ثبت و ورود جایزهای به نام "باربد" تلاش کردیم به یک برند واقعی در موسیقی ایران به ویژه در برگزاری جشنوارهای ملی چون موسیقی فجر دست پیدا کنیم و امیدوارم با برنامهریزیهای صورت گرفته بتوانیم این اتفاق مهم را به نقطه مطلوبی برسانیم.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تمرکز دولت روی حوزه موسیقی نواحی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین نکاتی که طی ماههای گذشته به شدت مورد پیگیری بنده بود تأکید جدی روی موسیقی نواحی بوده که بتوانیم علاوه بر برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در کرمان با اجراهای گسترده، هفتههای موسیقی نواحی را نیز با پیگیری بهتر و منسجمتری برگزار کنیم که این روند نمود خود را در تولیدات موسیقی ایران پیدا کرده است. البته آسانسازی صدور مجوزها نیز مسئله دیگری بود که من در این مدت توجه ویژهای به آن داشتم زیرا مسئله صدور مجوزها همواره یکی از مسائل جدی و بغرنجی بوده که حالا با تمهیدات و فعالیتهایی که انجام دادیم روند گذشته را طی نمیکند. به عبارتی ما فضا را به سمتی هدایت کردیم که همه موارد متکی بر سامانهها و بدون نیاز به حضور افراد در حوزههای شعر، آلبوم، تک آهنگ، نماهنگ، کتاب گویا و موارد مربوطه باشد. در این سیکل متقاضی وارد سامانه میشود و اثر مورد نظر را آپلود کرده و بعد وارد مرحله صدور مجوز میشود.
طالبی بیان کرد: با وجود تمام فضاسازیها و حاشیهسازیها، ما هم در حوزه تولید موسیقی و هم در حوزه اجرا روند رو به رشدی داشتهایم. این در حالی است که حفظ دقت در نظارت با وجود شیب تند افزایش تولیدات موسیقی ایران نیز از جمله نکاتی بوده که در این مدت به آن دقت کردهایم. به هر ترتیب ما طبق برنامههایی که به صورت رسمی اعلام کرده بودیم کارها را انجام دادیم و تا به امروز هم نسبت به آنچه از قبل اعلام کردیم عقب نیستیم، اما قطعاً بر این باوریم خیلی از کارها مانده که باید در این مدت تمامی آنها را انجام دهیم.
جشنواره موسیقی مقاومت در کرمانشاه ملی میشود
طالبی در جواب این سؤال که چرا دفتر موسیقی وزارت ارشاد اقدام مناسبی برای برگزاری مستمر جشنواره موسیقی مقاومت نمیکند، توضیح داد: جشنواره موسیقی مقاومت سال جاری در کرمانشاه برگزار شد که اتفاقاً حمایتهای دفتر موسیقی وزارت ارشاد هم از این جشنواره نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرد و ما تلاش کردیم به سهم خود در برگزاری هرچه بهتر این جشنواره اقداماتی را انجام دهیم. به هر صورت ما طرفدار این هستیم که جشنواره موسیقی مقاومت همچون سال جاری با مرکزیت کرمانشاه این بار با حال و هوای ملی در استان برگزار شود. در این راه ما به مسئولان استانی نیز اعلام کردیم که تا حد امکانات برای حمایت از این جشنواره مهم و ارزشمند آمادگی داریم.
وی در پایان بیان کرد: در حوزه برگزاری جشنوارههای فرهنگی هنری، استانهای کشور یک ظرفیت مغفول هستند. اگر همه جشنوارهها در تهران برگزار شود ضمن اینکه با عدالت فرهنگی تناقض دارد، استفاده از امکانات استانها را نیز از بین میبرد. به همین جهت است که دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است باید جشنوارهای چون جشنواره موسیقی مقاومت در سطح ملی برگزار شود. به هر حال جای کار زیادی برای برپایی جشنواره موسیقی مقاومت وجود دارد و خوشبختانه فضا به گونهای است که استان کرمانشاه میتواند محل مناسبی برای برگزاری آن در سطح ملی باشد. البته اینکه جشنواره نتوانسته در حد یک جشنواره ملی توسعه پیدا کند به امکانات استان هم مربوط میشود ولی این را میپذیرم که در حوزه جشنواره مقاومت هر کاری که کرده باشیم هنوز تا نقطه ایده آل فاصله داریم، اما مطمئن باشید در این زمان باقیمانده این موضوع را به عنوان اولویت جدی در نظر میگیریم.