به گزارش هنرآنلاین، در شب پایانی این حشنواره زهرا بهروز آذر، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در کنسرت گروه نکیسا به سرپرستی نوشین پاسدار و خوانندگی کیانوش میرجعفری در فرهنگ سرای نیاوران حضور یافتند.
بهروزآذر درباره فعالیتهای بانوان در عرضه موسیقی تاکید کرد: باور داریم برای رسیدن به قلههای رشد و توسعه، به هر دو بال زنان و مردان نیاز داریم؛ همان طور که در عرصههای اقتصادی و اجتماعی حضور زنان در کنار مردان موثر است، هنر هم از این قاعده مستثنا نیست و زنان هنرمند باید جایگاه ویژه خودشان را داشته باشند.
وی با بیان این نکته که عمده مشکلات زنان در عرصه موسیقی به نبود زیرساختهای لازم و مناسب مرتبط است؛ توضیح داد: امیدواریم با اجرای کامل سند موسیقی و ایجاد زیرساختهای لازم، بتوانیم شاهد حضور پررنگ بانوان باشیم. زنان نشان دادهاند که در بسیاری زمینهها ظرفیت حضور و فعالیتهای هنری را دارند، حافظ هنر ایران بوده و هستند و از هنر موسیقی سینه به سینه حراست کرده و مراقب بودهاند که این هنر اصیل به هیچ آلایندهای آلوده نشود؛ بکر و خالص و منحصر فرد به نسل امروز تحویل داده شود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور اضافه کرد: مهم این است که بتوانیم برای ارائه هنر زنان ایران فضای مطمئن ایجاد کنیم تا بتوانند بهترین نسخه خودشان را بروز دهند؛ این هم برای خودشان مهم است، هم برای مخاطبان موسیقی. زیرا گوشی که موسیقی اصیل و زیبای ایرانی را بشنود، دیگر به سراغ هر نوع موسیقی نخواهد رفت.
بهروزآذر در زمینه تسهیلگری برای بانوان موسیقیدان در زمینه تداوم و استمرار فعالیت و تولید محصول موسیقایی توضیح داد: مشکلات مربوط به کسب درآمد از موسیقی صرفا محدود به خانمها نیست. آقایان هم در عرصه موسیقی نمیتوانند از انتشار قطعات موسیقی یا آلبومها درآمد چندانی داشته باشند.
وی تاکید کرد: مدل درآمدزایی موسیقی، بیشتر از راه برگزاری کنسرت است نه تولید قطعه. با این حال معتقدم برای حمایت از بانوان هنرمند در زمینه موسیقی ظرفیتهای زیادی در اختیار داریم و در صدد هستیم از این ظرفیتها برای رفع محدودیتها بهره بگیرم.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور درباره برخی از این ظرفیتها گفت: به عنوان نمونه پارکهای بانوان بسیار بزرگی در شهر تهران داریم ولی به این فکر نکردیم که کنسرتهای ویژه زنان را در این پارکها برگزار کنیم. ایدههایی از این دست باید بررسی شوند و ساختار اجرایی آنها مورد سنجش قرار بگیرد. در فرایند اجرایی آن باید مذاکراتی با شهرداری داشته باشیم و بتوانیم فضاهای جدیدی شناسایی کنیم و در اختیار این هنرمندان بگذاریم.
بهروز آذر تشریح کرد: در گفت وگو با زنان هنرمند، مطلع شدم که برای اجرای موسیقی نیاز به سالنهایی هست که حداقل 800 صندلی داشته باشند، حتما این سالنها باید مختصات و شرایط دیگری هم داشته باشند که لازم است برای پیادهسازی ایدهها، به همه این موارد توجه داشته باشیم.
وی ادامه داد: بسیاری از گروههای موسیقی بانوان با مشکلات اقتصادی روبرو هستند، با فراهم کردن زیرساختهای اجرایی میتوان در قدم اول به رفع مشکلات اقتصادی این عزیزان کمک کرد تا بتوانند در این مسیر ماندگار شوند. همچنین اجرای بانوان در شهرستانها را بررسی خواهیم کرد تا اگر مشکلاتی وجود دارد، تسهیلگریهای لازم صورت بگیرد.
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور با اشاره به همکاری ویژه با معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از بانوان هنرمند گفت: در این دوره از جشنواره موسیقی در همکاری بین معاونت هنری و دفتر امور زنان و خانواده، ظرفیتهای اختصاص داده شده به بانوان در جشنواره افزایش پیدا کرد. ساعتی که میتوانستند برنامه اجرا کنند مد نظر قرار گرفت و بهترین سانسها به بانوان اختصاص داده شد.
بهروزآذر اضافه کرد: همچنین امسال جایزه ویژهای در بخش تجلی اراده ملی را در جشنوارههای فیلم، موسیقی و هنرهای تجسمی داشتیم. در واقع برای اولین بار ضمن همکاری با معاونت هنری، جمعی از هنرمندان آثار شرکتکننده در جشنواره را داوری میکنند و در مراسم اختتامیه جایزه ویژهای به برگزیدگان اهدا میشود.
انتهای پیام