به گزارش هنرآنلاین، آیین اختتامیه نخستین «جشنواره ملی موسیقیها و نغمههای محمدی» با معرفی برگزیدگان در بخشهای گوناگون خود عصر امروز شنبه ۲۹ خردادماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد. برپایی این مراسم به منظور رعایت شیوهنامههای بهداشتی ستاد ملی کرونا با جمع محدودی از مسئولان برپایی و برگزیدگان و پخش مستقیم از فضای مجازی همراه بود.
میلاد عرفانپور (مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری) در این مراسم که اجرای آن را سعید بیابانکی بر عهده داشت، گفت: این جشنواره در دو بخش تجلیل از «برترین آثار موسیقایی پیرامون وجود مبارک حضرت رسول اکرم» و «حمایت از ۱۰ هنرمند یا گروه هنری برتر برای تولید ۱۰ اثر شاخص موسیقایی پیرامون حضرت رسول اکرم» برگزار شده است که در بخش حمایت از آثار هنرمندان یا گروههای هنری، علاقهمندان میتوانستند در گونههای متنوع حوزه موسیقی و سرود، طرح و ایده تولیدی خود را در موضوع جشنواره به همراه سوابق و نمونه آثار خود ارسال کنند که شورای علمی جشنواره پس از ارزیابی، ۱۰ هنرمند یا گروه هنری برتر را طی فرایندی تخصصی (از ایده تا تولید) برای تولید اثر شاخص، مورد حمایت قرار میداد.
عرفانپور افزود: به این ترتیب هنرمندان و گروههای موسیقی در بخش دوم این جشنواره طبق فراخوان منتشر شده، نمونه آثار خود را ارسال کردند و پس از بررسیهای کارشناسان ما ۱۰ گروه برای تولید اثر دعوت شدند. گروههای مدعود طی ۳ هفته توانستند ۱۰ اثر را تولید کردند. آثار تولیدی به اذعان صاحبنظران آثار خوبی است و سالها شنیده خواهند شد. این آثار که از هنرمندان و گروههای شهرستانی هم در آن حضور دارند از گونههای پاپ، نواحی، سنتی و همخوانیها بهره میبرد.
وی ادامه داد: از میان ۱۰ اثر تولیدی ذکر شده یک اثر به انتخاب مردم و یک اثر به انتخاب کارشناسان هیئت داوران ما انتخاب شدند که هر کدام جایزه ویژهی این بخش را علاوه بر امکان تولید اثر دریافت میکنند.
عرفانپور در ادامه گفت: هیئت داوران بخش تجلیل از «برترین آثار موسیقایی پیرامون وجود مبارک حضرت رسول اکرم» که بخش مرسوم هر جشنوارهای است را اساتیدی همچون عماد توحیدی، سید محمد میرزمانی، هادی آرزم، پیام عزیزی و سعید بیابانکی عهده دار بودند.
وی در پایان با قدردانی از همه افرادی که در برپایی این رویدادی نقشی داشتند گفت: همچنین یکی دیگر از بخشهای این جشنواره تجلیل از هنرمندان شاخص در حوزه تولید آثار موسیقی نبوی است که در این مراسم در توان و وسع خود از آنها تجلیل خواهد شد.
در ادامه این مراسم نوید نوروزی از هنرمندان موسیقی قطعه «پیامبر رحمت» را اجرا کرد.
تولید آثار آیینی دشوارتر از دیگر آثار است
مجید اخشابی از هنرمندان موسیقی پاپ نیز با حضور در این مراسم گفت: بسیار خرسندم که در میان این جمع در این مراسم حضور دارم. در مورد این جشنواره باید بگویم که جای خالیاش به شدت حس میشد و ضرورت برگزاری آن وجود داشت.
اخشابی افزود: برپایی این جشنواره به آینده هنرمندان جوان موسیقی کشور امیدوارم کرد چرا که نشان داد نهادهای اجرایی و فرهنگی بر کارهای ارزشی دقت متمرکز دارند تا جوانان را به سوی تولید آثار متفکرانه با رهیافتهای آیینی هدایت کنند.
وی ادامه داد: ای کاش کرونایی وجود نداشت تا مراسم پایانی این رویداد وسیعتر و پر شورتر برپا میشد. به هر حال بیشک طبق برنامهریزیهای این جشنواره تداوم برپایی آن شاهد رویدادهای خوبی در این عرصه خواهیم بود و از نتایج ارزشمندش لذت خواهیم برد.
اخشابی در مورد اثر خود در این جشنواره با عنوان «حضرت باران» گفت: این قطعه همزمان با سالی که مقام معظم رهبری سال را به نام «پیامبر اعظم» نامگذاری کرده بود ساخته شد. خدا را شکار هستم که به مدد او و تمامی دوستان این اثر ساخته و منتشر شد.
وی در ادامه گفت: هنگام ساخت این اثر تصمیم گرفتم تا حتما منطبق بر موسیقی ایرانی باشد به همین دلیل از گام همایون با استفاده از نغمات چکاوک و شوشتری قسمت اول را ساختم. معمولا در این آثار برای اوج مایه را به سوی عشاق میبرند اما تصمیم گرفتم تا اوج را به سوی نوا ببرم.
اخشابی در پایان گفت: بیش از ۱۵ بار این اثر را بازنویسی کردم و بارها مورد تغییر قرار دادم تا به این اثر نهایی تبدیل شد. چرا که آثار آیینی با دیگر آثار متفاوت است و ساخت آن دشوارتر است، به همین منظور باید چنین جشنوارههایی با جدیت به کار خود ادامه دهد تا ارزش و اهمیت این آثار برای جوانان علاقهمند و تولید کننده موسیقی مشخص و به درستی در این راه هدایت شوند.
در ادامه این مراسم و پیش از اعلام اسامی برگزیدگان و تقدیر از آنها «بهرام پاییز» از هنرمندان موسیقی قطعه «عشق آمد» با موضوع پیامبر اکرم (ص) را اجرا کرد.
برگزیدگان نخستین جشنواره «موسیقیها و نغمههای محمدی» به شرح زیر است:
نفرات برگزیده بخش اول
لوح افتخار و جایزه نقدی به مبلغ صد میلیون ریال اهداء میشود به ۳ اثر شاخص تولیدی دهه گذشته:
مجید اخشابی از تهران برای قطعه حضرات باران.
نوید نوروزی از تهران برای قطعه پیامبر رحمت.
مهدی یغمایی از تهران برای قطعه والا محمد.
لوح افتخار و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال اهداء میشود به ۴ اثر انتخابی از آثار ارسالی به جشنواره:
بهرام پاییز از تهران برای قطعه وحدت.
سید عباد محمدی از مازندران برای قطعه عاشق زارم.
شاهرخ پناهی فرد از تبریز برای قطعه صاحب قرآن.
مصطفی اطاعتی از تبریز در بخش موسیقی نواحی.
بخش دوم
علاوه بر حمایت تولیدی و ترویجی لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ صد و پنجاه میلیون ریال اهداء میشود:
از نگاه مردم به مجید نصری
از نگاه کارشناسان به بهرام پاییز از تهران
از آلبوم آثار تولیدی نخستین «جشنواره ملی موسیقیها و نغمههای محمدی (ص)» نیز در این مراسم رونمایی شد.
نخستین «جشنواره ملی موسیقیها و نغمههای محمدی (ص)» به همت مرکز موسیقی حوزه هنری با همکاری دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.