سرویس موسیقی هنرآنلاین: اولین روز سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران شنبه دهم مهر به اجرای موسیقی خراسان و تربت جام اختصاص داشت.
هنرمندان زیادی شامل باسم حمادی، اسفندیار تخمکار و عبدالرئوف برنا در این روز روی صحنه رفتند.
سبک الوانیه در حال منسوخ شدن بود
باسم حمادی نوازنده درباره اجرای خود توضیح داد: ما دوبیتیها را اجرا کردیم. اجرای الوانیه را داشتیم که دونفره است و سه قطعه به صحنه بردیم.
او ادامه داد: موسیقی الوانیه یکی از مقامهای محلی است که جزو مقامهای ثبت ملی مردم است و اجراهای دو نفره داشتیم که در کل حدود ۱۸ دقیقه زمان برد.
وی افزود: سبک الوانیه یکی از سبکهایی بود که در حال منسوخ شدن بود که در چند سال گذشته توانستیم آن را گردآوری کنیم و آن را ثبت ملی کنیم و چندین سال پس از ثبت ملی، بسیار مورد توجه عامه مردم قرار گرفت و در تمام مراسمها میشود از این سبک موسیقی استفاده کرد.
تمام پیشکسوتان تربت جام سبک به خصوصی دارند
عبدالرئوف برنا خواننده نیز درباره اجرای خود در این جشنواره گفت: ما در این اجرا چهاربیتیهای سرحدی محلی را اجرا کردیم. سبک ما به خصوص است و تمام پیشکسوتانی که در تربت جام حضور دارند، هر کدام سبک به خصوصی دارند. به عنوان مثال یک سبک به نام سبک مادری داریم و منطقه ما از تربت جام جدا است. ما دوبیتیهای سرحدی را طور دیگری اجرا میکنیم و موزیسینهای تربت جام طور دیگری آن را اجرا میکنند.
او ادامه داد: بنده در این اجرا با نواختن دوتار و خواندن چهاربیتی به روی صحنه حاضر شدم.
بیشتر جوانان تربت جام به دنبال اصالتها میگردند
اسفنیار تخم کار نوازنده هم در تشریح اجرایش گفت: سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی کرمان به دوبیتی خوانی اختصاص داده شده که ما اصطلاحاً در تربت جام به آن چهاربیتی میگوییم و اینها به صورت آوازی است و حوزه موسیقی ما براساس آوازهای دوبیتیها است. ما به مدت دو ساعت اجرا داشتیم.
او ادامه داد: بیشتر جوانان تربت جام بیشتر به دنبال اصالتها میگردند و باید این اصالتها حفظ شود ما مخالف نوآوری نیستیم اما به هرحال ریشه اصلی هنر ما این اصالتها است که باید آن را نگه داریم.
سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به دبیری احمد صدری تا سهشنبه 13 آبان در کاروانسرای وکیل شهر کرمان ادامه دارد.