به گزارش هنرآنلاین، اسامی راهیافتگان به مرحله نهائی بخش حفظ ردیف چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان اعلام شد.
مینا افتاده نوازنده سنتور و عضو هیئت داوران بخش حفظ ردیف در خصوص داوری این دوره گفت: داوری بخش حفظ ردیف بهدلیل بیماری کرونا به صورت آنلاین برگزار شد. از داوطلبین سؤال میپرسیدیم و آنها اجرا میکردند. در این دوره نسبت به دورههای قبل شرکتکنندگان کمتری حضور پیدا کرده بودند. شرکتکنندگانی که به مرحله بعد راه پیدا کردهاند باید امتحان دیگری نیز بدهند که آن امتحان هم به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.
افتاده در پاسخ به این سوال که راهیافتگان به مرحله بعد باید چه نکاتی را مد نظر قرار بدهند، تصریح کرد: باید به ردیف و گوشهها تسلط داشته باشند. امیدوارم هرچه زودتر این شرایط تمام شود و همه کلاسها به صورت حضوری برقرار شود چون ارتباط عاطفی که بین معلم و شاگرد برقرار میشود چیز دیگری است.
بر اساس اعلام ستاد چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، در پی شرکت ۱۱ نفر از ۱۸ متقاضی بخش حفظ ردیف، در مرحله اولِ این رقابتها هنرمندان جوان ذیل موفق شدند به مرحله نهایی راه یابند:
۱. مهران آقاخانی (سنتور)
۲. محمدحسین سجادی (سهتار)
۳. علیرضا سعیدی (سنتور)
۴. سیدهمهسا سیدخاوری لنگرودی (سنتور)
۵. دامون قاسمی (کمانچه)
۶. اشکان نایبی (تار)
۷. پارسا نایبی (سنتور)
نحوه و زمان برگزاری مرحلۀ نهایی متعاقباً از سوی ستاد جشنواره اعلام خواهد شد. بر اساس فراخوان، شرکتکنندگان این بخش باید حداقل به یکی از روایتهای معتبر و شناختهشده از ردیف موسیقی ایرانیــ که بهطور رسمی منتشر شده باشدــ تسلط و احاطۀ کامل داشته باشند و بتوانند در تمامی دستگاهها و آوازهای موسیقی کلاسیک ایرانی، بر اساس نظر هیئت داوران، به اجرای بداهه نیز بپردازند.
همچنین، در صورتیکه روایت انتخابی شرکتکنندگان همۀ گوشههای معمول را نداشته باشد، باید این گوشهها بر اساس یکی از روایتهای متداول دیگر (مانند ردیف میرزا عبدالله یا ردیف آقا حسینقلی در بخشِ سازی؛ و ردیف محمود کریمی یا ردیف عبدالله دوامی به روایت فرامرز پایور در بخشِ آوازی) آماده و درصورت درخواست هیئت داوران اجرا شوند.
چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و مشارکت گستردۀ استادان برجستۀ موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران و با حمایت دفتر امور موسیقی، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حال برگزاری است.