به گزارش هنرآنلاین به نقل از سایت خانه موسیقی، سال گذشته مسئولان شهری شهرستان دالاهو درصدد ثبت این شهر به نام شهر ملی تنبور در سازمان میراث فرهنگی کشور شدند که این تصمیم با مخالفت نوازندگان برخی شهرهای پیرامون نظیر کرند و صحنه که فعالیتهای فراوانی در حوزه ساز تنبور دارند، مواجه شد.
در پی این مخالفت طوماری به امضا فعالان موسیقی شهرهای مذکور به خانه موسیقی جهت توقف ثبت شهر دالاهو بهعنوان شهر ملی تنبور ارسال شد.
خانه موسیقی با توجه به خواسته هنرمندان و نوازندگان تنبور زمستان سال گذشته نامهای به استاندار کرمانشاه ارسال کرد و خواهان توقف این تصمیم شد. در بخشی از نامه خانه موسیقی به استانداری کرمانشاه آمده است:
"خاستگاه و زادگاه ساز اسطورهای تنبور بدون شک در منطقه غرب و بهویژه استان کرمانشاه روایت شده است. ولی اختصاص فقط یک منطقه بهعنوان شهر ملی و شناساندن تنبور از طریق فقط یک محل و مکان قطعاً نمیتواند بهعنوان حرکتی اصیل و فرهنگی محسوب شده و تأثیرات مثبت و ارزشمندی در مسیر اعتلا و ارتقای کیفی فرهنگی در حوزه موسیقی تنبور بر جای گذارد، این اقدام چهبسا موجب نقار و تفرقه گردیده و خصومت اهالی مناطق مختلف استان را برانگیزاند و مضرات غیرقابل جبرانی را به استان و مردم شریف این دیار تحمیل نماید. بدیهی است که تهیه هرگونه طرح و برنامه فرهنگی باید با نگاهی اقناعی و با بهرهمندی از کارشناسان خبره و پژوهشگران مجرب تهیه گردد.
پس از ارسال این نامه ظاهراً روند ثبت شهر دالاهو بهعنوان شهر ملی تنبور متوقف شد اما با انتشار خبری تیرماه امسال که مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از تکمیل پرونده ثبت دالاهو بهعنوان شهر ملی تنبور و ارسال آن به وزارت میراث فرهنگی خبر داده بود، خانه موسیقی نامهای را به وزارت میراث فرهنگی کشور ارسال کرد و خواهان جلوگیری از این اتفاق شد.
با اصرار فرماندار شهرستان دالاهو به ثبت این شهر بهعنوان شهر ملی تنبور و بیتوجهی مسئولان شهری و اداره میراث فرهنگی کرمانشاه به این امر خطیر، ثبت یک شهر به نام شهر تنبور پیامدها و تبعات بسیار منفی به دنبال خواهد داشت. امید از با توجه به درخواستهای مکرر هنرمندان موسیقی مناطق مختلف و پژوهشگران فرهنگی در جهت جلوگیری از این اقدام، نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در راستای درخواستهای مردمی از وزارتخانه، سازمان و ارگانهای مربوطه بخواهند تا طرح مذکور متوقف گردد."