به گزارش هنرآنلاین، آئین تجلیل از یوسف پوریا سازنده تار پنجشنبه پنجم دی ساعت 19:30 در فرهنگسرای ارسباران برگزار خواهد شد.
در این برنامه، گروه کوچهباغ به سرپرستی شاهرخ سرلک، دونوازی تار و تنبک (سلمان سالک و مجید علیزاده) و تکنوازی تار آریا پیر عطایی به اجرای موسیقی خواهند پرداخت.
سخنرانی و پخش کلیپ از زندگینامه و شرح فعالیتهای هنری یوسف پوریا از دیگر بخشهای برنامه است.
یوسف پوریا دهم فروردین 1318 در شهرستان مراغه به دنیا آمد. پدرش میرزا علیاکبر حجار بود که گاهی مجسمههای سنگی میساخت. پوریا در سن ده سالگی به همراه خانواده به تهران آمد و دیپلم خود را در رشته ریاضی در دبیرستان خوارزمی دریافت کرد.
پوریا در سن ده سالگی به همراه خانواده به تهران آمد و دیپلم خود را در رشته ریاضی در دبیرستان خوارزمی دریافت کرد. ششم شهریور 1346 در تعاونی شرکت ملی نفت استخدام شد و چند دوره تخصصی توسط شرکت ملی نفت استخدام شد. سپس برای گذراندن چند دوره تخصصی به آلمان و اسپانیا رفت. سال 1348 توسط یکی از همکاران شرکت نفت که در کلاس تار شخصی به نام صادق خان موسیقی میآموخت تشویق شدم تا موسیقی را فرابگیرد. بهواسطه علاقهای که از کودکی به تار داشت در این کلاسها شرکت کرد. اما بعد از مدت کوتاهی به سمت ساخت تار کشیده شد. او بدون آموزشهای لازم و با لوازم نجاری خانگی شروع به ساخت یک تار کرد. اگرچه این تار ویژگیهای لازم را نداشت. اما استادش او را بسیار تشویق کرد.
در سالهای بعد پوریا به دلیل مشکلات مختلف و گرفتاریهای شغلی، نتوانست نوازندگی و سازندگی را بهصورت جدی و حرفهای ادامه دهد. اما سال 53 فارغ از مشکلات زندگی تصمیم گرفت کار سازسازی را بهصورت حرفهای ادامه دهد. بعد از ساخت چند تار شروع به ساختن سازهای یک تکه کرد. او در طول مدت تارسازیاش نوزده تار یکتکه ساخته است. سال 1355 با استاد مرادی که رئیس کارگاه حفظ و اشاعه موسیقی در خیابان ویلا بود آشنا شد و به پیشنهاد او از ساخت تارهای یک تکه که ساختشان بسیار دشوار بود و زمان زیادی طول داشت، دست کشید و به ساخت تارهای دوتکه با الگوی یحیی پرداخت. در این زمان علاوه بر ساخت تار به آموختن آکادمیک موسیقی پرداخت و در کلاسهای هنرستان موسیقی ثبت نام کرد و کتابهای سال اول و دوم هنرستان را به پایان رساند.
او تا سال 66 با هنرمندانی چون دکتر حجازی، حسین علیزاده، محمدرضا لطفی و اصغر کرد بچه به بحث و تبادلنظر درباره ساخت تار و صدادهی آن مشغول بود تا بتواند بهترین و مقبولترین تارها را ارائه کند. او همچنین بهواسطه راهنماییهای سلیمان روحافزا که از نوازندگان تار بود و دوستی نزدیکی با استاد یحیی داشت، از برخی تکنیکها و نظرات استاد یحیی درباره تار سازی باخبر شد و آنها را به کار گرفت. آموختن این تکنیکها به پوریا در ساخت تار کمک زیادی کرد. پوریا سال 1383 از پژوهشکده هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی درجه یک هنری دریافت کرد. او عضو کانون سازندگان ساز خانه موسیقی است و از تارسازان خوب ایران به شمار میآید.