به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران، آئین رونمایی از آلبوم "فراقی" به آهنگسازی فوزیه مجد و امیر مهیار تفرشی پور با حضور سفیر دانمارک شامگاه پنجشنبه 30 آبان در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
در این مراسم همچنین کوارتت زهی آتلاس از کشور دانمارک در حضور دنی عنان سفیر دانمارک در ایران قطعاتی از این آلبوم را برای حاضرین در سالن نواخت.
پیش از اجرای گروه موسیقی آتلاس، سید عباس سجادی مدیرعامل بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران با حضور در جایگاه ضمن عرض خیرمقدم به دنی عنان سفیر دانمارک و یِسپا لوتسهوفت سرپرست گروه آتلاس و هنرمندان دانمارکی در سخنانی با ذکر این مطلب که اجرای قطعاتی از آهنگسازان نامآشنای ایرانی و دانمارکی توسط گروه آتلاس از کشور دانمارک فضای شهر را پر از دوستی و مهر میکند گفت: امیدوارم هنرمندان دانمارکی خاطرات خوشی را با خود از ایران به یادگار داشته باشند.
سجادی همچنین با ذکر این مطلب که موسیقی زبانی جهانی دارد و گاه نیاز به کلام هم نیست و میتواند بهعنوان زبانی جهانی زمینههای دوستی ارتباط و تعامل را ایجاد کند خاطرنشان کرد: امشب ما تابلوی زیبای دوستی ایران و دانمارک را قاب میگیریم و در آلبوم خاطراتمان ثبت خواهیم کرد.
دنی عنان سفیر کشور دانمارک نیز با حضور در جایگاه با ذکر این مطلب که بسیار خوشحالم که امشب به فرهنگسرای نیاوران آمدهام گفت: تجربه حضور در فرهنگسرای نیاوران برایم بسیار جالب بود. همیشه از اجرای گروههای موسیقی کشور دانمارک همچون آتلاس در ایران بازخوردهای مثبتی دریافت کردهام. پیوند میان هنرمندان ایرانی و دانمارکی همواره منتج به نتایج بسیار درخشان و قابل تأمل برای دو کشور ایران و دانمارک بوده است.
وی افزود: با وجود ناامنیهای بسیاری که در منطقه وجود دارد تعامل و همکاری میان هنرمندان دو کشور هر روز بیشتر میشود. امیدواریم بتوانیم در آینده شاهد حضور هنرمندان بیشتری از کشور دانمارک برای تماشای ایران و فرهنگ غنی آن باشیم.
آنه سو، میرجم ترسا پترسون، آندرآس وستردال و توبیا ون در پالس، قطعاتی از فوزیه مجد، امیر مهیار تفرشی پور، امیر بکان و کارل نیلسن را اجرا کردند که مورد توجه حاضرین در سالن قرار گرفت.
در پایان این مراسم و با حضور سید عباس سجادی، امیر مهیار تفرشی پور و یِسپا لوتسهوفت سرپرست گروه آتلاس آلبوم "فراقی" رونمایی شد.
فوزیه مجد آهنگساز قطعه "فراقی" در سخنانی که در بروشور آلبوم موسیقی فراقی آمده است در خصوص قطعه "فراقی" و چگونگی خلق این اثر چنین نگاشته است: پیش آر انقلاب در سالهایی که به گردآوری و آشنایی با موسیقی برخی از مناطق ایران پرداخته بودم، در شهرستان بیرجند و قائنات که هنوز بخشی از خراسان یکپارچه بود، در شمال و شرق آن شهرستان با واژه فراقی و قطعاتی که با نام فراقی خوانده میشد آشنا شدم. فراقیها را زنها و مردها در روستاها میخواندند، بیتهایی که با یک ملودی ویژه و تکراری ادا میشدند. در حقیقت خواندن این فراقیها و لیکوها، به روایتی در میان اندوه و فراق، در بخش عظیمی از شرق ایران رواج داشت. زمانی که نوشتن این قطعه را شروع کردم به نامی نیندیشیده بودم و از خود پرسیدم آیا این قطعه برای ویولن و ویولنسل نیز از فراق میگوید، آیا بیانی دیگر از این جدایی یا اندوه کیهانی است؟
آلبوم "فراقی" توسط انتشارات ماهور منتشرشده است.