به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران، آیین شصت و هشتمین سالروز تولد حسین علیزاده ردیفدان، آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده تار و سهتار با حضور پیروز حناچی شهردار تهران شامگاه شنبه دوم شهریور در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
علیزاده در این مراسم گفت: خوشحالم در کشوری زندگی میکنم که با وجود همه مشکلات، هر جا بویی از مردم باشد، لطفشان به من میرسد. ما با پشتیبانی مردم توانستهایم موسیقی را حفظ کنیم. امیدوارم همه مسئولان ازجمله شهردار تهران که امروز فهمیدم همدانشگاهی نیز بودهایم، همت بیشتری برای فرهنگ و هنر خصوصاً موسیقی کشور داشته باشند.
علیزاده با ذکر این مطلب که هر کشوری به هنر و تاریخ شناخته میشود و موسیقی درک و هنر مضاعف میخواهد اظهار داشت: دورهها میگذرد و مسئولین عوض میشوند و مشکلات بهروز میشود و باید برای مسئولین جدید مجدداً مشکلاتمان را توضیح بدهیم. عمرمان به این داستان گذشت با این همه باید کشور را آباد کنیم. از این رو توصیه من به جوانان این است که تنها مسائل منفی را نبینند.
خالق آلبوم "نی نوا" در ادامه صحبتهای پیش بردن مسائل فرهنگی در کشور را کار مشکلی عنوان کرد و افزود: مردم هر چیزی که به نفع تاریخ و فرهنگ هنر بوده را پاس داشتهاند و مدافع خوبی برای فرهنگ و هنر بودهاند. از این رو از همه کسانی که برای فرهنگ این مرز و بوم فعالیت میتت کنند سپاسگزارم.
علیزاده در پایان صحبتهایش با اشاره به حضور شهردار تهران در این مراسم گفت: شهر تهران قصه خاص خودش را دارد. من این شهر رو با تمام وجودم لمس میکنم. هر جا احساس کمبود میکنم در شهر پیادهروی میکنم چرا که این شهر اینقدر داستان دارد که حس خوبی به من میدهد. از این رو به همه جوانها و نیز هنرمندان توصیه میکنم هر جا در کارشان کم آوردند در شهر قدم بزنند تا ببیند مردم چقدر الهامبخش هستند. با تمام قدردانی که از تمام اساتید خودم دارم ولی شاید بزرگترین استاد من، مردم بودهاند، برای همین است که در هیچ دورهای حاضر به ترک این شهر و کشور نشدم چرا که احساس میکردم با این کار همه چیز خود را از دست خواهم داد.
پیروز حناچی شهردار تهران نیز در سخنانی با ذکر این مطلب که هنر در ایران در همه زمینهها پیشینه و عقبه فراوان داشته است ابراز داشت: در موزههای دنیا بخش عمدهای از آثار در دوران اسلامی، ایرانی است. هنر و فرهنگ خصوص موسیقی و ادبیات با بخشی از زندگی مردم درآمیخته است. راهکار عبور از بحرانها توجه به فرهنگ و هنر است. مشکلات به دست مردم حل میشود.
در ادامه این برنامه شهردار تهران سپاسنامهای را به مناسبت 68 زادروز تولد علیزاده به این هنرمند اهدا کرد.
در این سپاسنامه آمده است:
"شهروند هنرمند جناب استاد حسین علیزاده
شهر تهران به شهروندی شما مفتخر است و ازجمله میراث معنوی این شهر محسوب میشوید. بهطور حتم خانه علیزاده در کوچه و خیابان همین شهر شکل گرفته است، نوای موسیقیاش از ورای در و دیوار آن فراتر رفته و کل جهان را طنینانداز کرده است. خانه حسین علیزاده، تبلور و تجلی هنر و موسیقی و معنویت است. با موسیقیاش بسیاری عالم معنا و خلسه عارفانه را تجربه کردهاند. هر بغضی که حنجره انسان توان بیانش را نداشته است، مردم این سرزمین از "نینوا" ی شما شنیدهاند و با ساز شما خاموش اما "فریاد" را به هنگامه درد و رنج خویش همنوا شدهاند.
از این که شصت و هشتمین زادروز خود را همچنان در شهر تهران به سر میبرید، بسی خوشحالی و سرور را برای من بهعنوان شهردار تهران به همراه دارد و بهرسم ادب و احترام این سپاسنامه را تقدیم شما میدارم. امید که سایه پرمهرتان بر تارک موسیقی این سرزمین باشد و سالیان سال از عشق و مهر بنوازید."
همچنین هدایایی همراه با دو کتاب نفیس از معماری شهر تهران از سوی شهردار تهران به علیزاده اهدا شد. او نیز پارتیتور دستنویس اثر ماندگار "نی نوا"را بهوسیله شهردار تهران به موزه موسیقی اهدا کرد.
این برنامه به همت بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران برگزار شد و در آن جمعی از اهالی و فرهنگ هنر کشور همچون فرهاد فخرالدینی، محمد سلمانی، علی مرادخانی، مصطفی کاظمی، لطیف روحانی، عباس سجادی، علی بوستان و شهرام صارمی حضور داشتند.