به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر، ارکستر آیسو با اجرای خواننده اتریشی در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر حضور خواهد داشت.
مازیار یونسی رهبر ارکستر آیسو با اعلام این خبر گفت: در جشنواره امسال یک خواننده اتریشی با گروه خواهد بود و رهبری کار برعهده من خواهد بود.
رهبر ارکستر آیسو درباره حضور خواننده اتریشی تصریح کرد: رافائل که از او دعوت کردهایم، یک خواننده موفق در اتریش است که در سالن اصلی اپرای وین مشغول به کار است. به دلیل مشغلههایی که این خواننده داشت هماهنگی با او کار سختی بود، به همین دلیل این خواننده یک روز قبل از اجرا به ایران میآید تا در جشنواره همراه گروه باشد.
مازیار یونسی در رابطه با جزئیات اجرای این ارکستر گفت: چند قطعه ما از یوهان اشتراوس خواهد بود و چند قطعه از اپراهای موتزارت خواهیم داشت. اپراهای دون ژوان، عروسی فیگارو و فلوت سحرآمیز در این اجراها نواخته خواهد شد.
این آهنگساز ایرانی درباره اجرای خواننده اتریشی نیز گفت: رافائل قرار است جیپسی بارون استراوس را اجرا کند. همچنین یک قطعه با ارکستر زهی خواهیم داشت که اتریشی نیست. سوئیتِ سینت پُل اثر گوستاو هولست یک قطعه قرن بیستمی خواهد بود و در اجرای ما گنجانده شده است.
یونسی در پایان درباره تم اصلی جشنواره امسال و تأکید بر اینکه تمرکز گروه همیشه روی قطعات آهنگسازان ایرانی بوده است گفت: همیشه تمرکز ما با ارکستر آیسو روی آهنگسازان ایرانی بوده اما موسیقی اروپای غربی بیشتر روی اپراست و به همین دلیل دست ما باز است و باعث شد در این دوره از جشنواره از این قطعات استفاده کنیم.
اجرای آکاپلای گروه کر اردیبهشت
گروه کر اردیبهشت در جشنواره موسیقی فجر روی صحنه خواهد رفت. اجرای این گروه کر یکشنبه ۲۸ بهمنماه در تالار رودکی برگزار میشود.
حمید عسکری رابری، رهبر گروه کر اردیبهشت با اعلام این خبر گفت: از ۲۱ قطعهای که قرار است اجرا کنیم سه قطعه آن با همراهی پیانو خواهد بود و باقی کُرها بدون همراهی ساز یعنی آکاپلا اجرا میشود.
او با اشاره به قطعاتی که قرار است اجرا شوند گفت:قطعات کلایسک از موتزارت، پولنگ، دیکائو، شوبرت و قطعات ایرانی از آهنگسازهای ایرانی مانند گریگوریان، باغچهبان، آقاجانیان، بابومیان، میرجعفری و آثاری از خودم خواهد بود.
رئیس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر با تأکید بر اینکه تا زمانی که آثار آهنگسازهای ایرانی بهخوبی اجرا نشود، شنوندههای ایرانی و نسل جوان آنها را نمیشناسند گفت: بهغلط اینطور تصور میشود که سطح آهنگسازهای ایرانی نسبت به آهنگسازهای خارجی و کلاسیک پایینتر است و بنابراین نمیتوان آنها در ارکسترها اجرا کرد. وظیفه ملی ما این است که موسیقی ملی خودمان را ارتقا دهیم. واقعیت این است که ما در جهان آهنگسازهای بزرگی مانند بهزاد رنجبران، رضا والی، احمد پژمان و... را داریم که کمتر قدر آنها را دانستهایم.
او در پایان گفت: امیدوارم در جشنواره امسال فرصتی پیش بیاید تا توجه به آهنگسازان ایرانی بهعنوان یک اصل در همه حوزههای موسیقی پذیرفته شود و وظیفه ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی، اجرای قطعات آهنگسازهای ایرانی باشد و این یک مأموریت ملی محسوب بهحساب بیاید.