سرویس موسیقی هنرآنلاین: رعنا صالحی مجری طرح "حمایت از سازهای شکسته زیر آوار" درباره کنسرتی که قرار است سهشنبه 10 بهمن با هدف حمایت از نوازندگان زلزلهزده کرمانشاه در تهران برگزار شود، به خبرنگار هنرآنلاین، گفت: به موازات طرحهای حمایتی آموزشی انجمن یاری کودکان در معرض خطر برای منطقه زلزلهزده کرمانشاه و حضورم در طرح فوق متوجه استقبال کودکان از ساز و موسیقی شدم. پس از آن به این فکر افتادم که درباره موسیقی نواحی و علاقه مردم روستاهایی که در آن فعالیت میکردیم پرسوجو کنم.
او افزود: در اکثر روستاهای اطراف سرپل، دشت ذهاب و منطقه دالاهو و ثلاث باباجانی ساز تنبور جایگاه متفاوتی دارد. به نحوی که اکثر کودکان و جامعه محلی یا مشتاق یادگیری و یا خودشان نوازنده هستند. این در حالی است که تخریب در روستاهای محل فعالیت انجمن بین هشتاد تا صد در صد اتفاق افتاده و در نتیجه نوازندههای این روستاها که کودکان را هم شامل میشود سازهای خود را زیر آوار از دست دادهاند ولی هم چنان مشتاق ساز زدن هستند.
این فعال اجتماعی سلامت روان مردم زلزلهزده را از جمله اهداف این طرح خواند و تصریح کرد: احیاء سلامت روان مردم آسیبدیده از زلزله، با ساخت دوباره سازها و احیاء حرکت دوباره موسیقی مقامی منطقه از جمله اهداف این طرح است.
صالحی تأکید کرد: با توجه به اینکه موسیقی و هر هنری در وضعیت بحران، نجاتبخش و روحیهبخش است. کمک به این ظرفیتهای خوب در فرهنگ موجود این منطقه، میتواند در سرعت گذر از بحران پیش آمده بر کودکان و بزرگسالان مؤثر باشد.
او درباره نحوه اجرای این طرح و برگزاری کنسرت و بلیتفروشی گفت: در نخستین گام من با پیگیری و جستجو اساتید با تجربه، دغدغهمند و دلسوز این موسیقی را پیدا کرده و با آنان وارد گفتگو شدم. در این مسیر به سراغ آقای فرخ یادگاری رفتم. او در این حادثه آموزشگاه، کارگاه سازها و همینطور بخش اعظمی از سازهایش را از دست داده بود اما از چند روز بعد از زلزله در کانکس اهداییشان، آموزشگاه را مجدداً احیا کرده بود. پس از گفتگو مشخص شد که او چند سالی است که بهصورت خودجوش به روستاهای دور دست و صعبالعبور سفر میکند و کلاسهای گروه نوازی تنبور برگزار میکنند و حتی گروهها را بعد از مدتی کار و حرفهای شدن به جشنوارهها اعزام میکنند اما متأسفانه امروز سازها و کارگاه ساخت ساز نیز از بین رفته است.
این فعال اجتماعی ادامه داد: با حمایت مالی دوستداران موسیقی میتوان در کنار مردم این دیار که موسیقی در رگ و ریشهشان جاری است سازهایشان را ساخت و موسیقی و زندگیشان را به جریان انداخت.
صالحی گفت: تعداد سازهای تخریبی در روستاها و همینطور شهر سرپل بسیار زیاد است. برای بخش اول و با توجه به آمار، طرح ۱۵۰ نفر را شامل خواهد شد.
او از برگزاری کنسرتی به نفع نوازندگان زلزلهزده خبر داد و بیان کرد: دهم بهمنماه با اجرای موسیقی زنده سنتی و گز در گالری "عمارت روبرو" در راستای کمک به نوازندگان زلزلهزده تلاش خواهیم کرد.
این فعال اجتماعی با اشاره به صرف درآمد این اجرا برای نوازندگان زلزلهزده گفت: در سئانس نخست این اجرا مرجان راغب به تکنوازی خواهد پرداخت. سپس گروه روشنا به سرپرستی مریم تراب پرور به اجرای سنتی خواهند پرداخت. در ادامه گروه توکا با سرپرستی علی جباری، گروه نستار به سرپرستی فریده رضایی و گروه ساز و آواز به سرپرستی علیرضا مهدی زاده اجرا خواهند داشت. در بخش دوم این برنامه نیز گروه مورنینگ، گروه سلکشن، گروه کوارتت شماره چهار و گروه رایدر شیپ اجرا خواهند داشت.
صالحی ادامه داد: این برنامه با حمایت گروههای مختلفی نظیر انجمن یاری از کودکان در معرض خطر، دبیرخانه دائمی موسیقی شرق و ارکستر موسیقی تنبور اجرا میشود.
او تأکید کرد: 27 بهمنماه برنامه دیگری با همین هدف در آموزشگاه نوای شهرآشوب واقع در سعادتآباد تهران برگزار میشود البته با مذاکراتی که انجام شده امید داریم که در شهرهای شیراز و بوشهر نیز شاهد اجرای چنین اقدامی باشیم.
این برنامه 10 بهمنماه در گالری "عمارت روبرو" واقع در خیابان انقلاب (شرق به غرب)، نرسیده به چهارراه ولیعصر، جنب بانک شهر، بنبست کیانپور، پلاک 7 ساعت 19 و 21:30 برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند برای خرید بلیت به سایت http://blito.ir مراجعه کنند.