سرویس موسیقی هنرآنلاین: مراسم معرفی اولین نمایشگاه تخصصی هنر و صنعت موسیقی ایران عصر امروز در سالن سعدی مرکز همایشهای برج میلاد تهران با حضور بهرام جمالی مدیرعامل انجمن موسیقی، حمیدرضا دیبازر رئیس دانشکده موسیقی و عوامل برگزاری این نمایشگاه، برگزار شد.
700 هزار نفر مصرفکننده رسمی موسیقی داریم
در ابتدای این نشست خبری بهرام جمالی گفت: این نمایشگاه ثمرات خوبی را برای تمامی اهالی موسیقی در پی خواهد داشت چراکه زیرساختهای شکلگیری جریان موسیقی در هر کشوری مبتنی بر زیرساختهای فرهنگی باید شکل بگیرد و از آنجایی که کشور ما از نظر ارتباط حاکمیت با موسیقی نیازمند باز تعریف است به همین خاطر واردکنندگان تجهیزات موسیقی اگر بازار خوبی نداشته باشند بهطور حتم ضربه میبینند.
وی افزود: ما باید در بخش خصوصی به یک بلوغ فکری، مدیریتی و کارشناسی برسیم چراکه در حال حاضر کشور را جامعه آن نگه میدارد تا حاکمیتش، در نتیجه ارگانهای دولتی و خصوصی نیازمند روابط بیشتر با یکدیگر هستند.
او ادامه داد: تمامی آمار و ارقام در موسیقی نشاندهنده این است جامعه موسیقی با کمترین حضور دولت در حال حرکت است و این نمایانگر فعالیت گسترده بخش خصوصی در موسیقی است. در حال حاضر زیر 700 هزار نفر مصرفکننده رسمی ادوات موسیقی داریم. باید به سمتی برویم که توده مردم را هم به سمت بازار موسیقی سوق دهیم. امسال بخش خصوصی همت کرده و جلوآمده و اگر به نقطه مشترکی برسیم بهطور حتم نتایج خوبی خواهیم گرفت.
جمالی در پایان گفت: از همین تریبون اعلام میکنم انجمن موسیقی ایران با 34 نماینده استانیاش از این نمایشگاه و این اتفاق استقبال و حمایت میکند.
سپس نادر آقایی مشاور بازاریابی این نمایشگاه درباره برخی از اصول و قواعد نمایشگاههای موسیقی توضیحهایی را ارائه داد.
در ایران بهطور شگفتانگیزی مردم مایل به یادگیری موسیقی هستند
دومین سخنران برنامه، حمیدرضا دیبازر ریاست دانشکده موسیقی و مدیر علمی این نمایشگاه گفت: از آنجاییکه این اولین دوره برگزاری این نمایشگاه است درست نمیدانیم قرار است چه اتفاقی رخ بدهد اما امیدوارم همهچیز دستبهدست هم داده تا بهصورت معتبر این نمایشگاه برگزار شود.
وی افزود: این نمایشگاه به لحاظ آموزشی میتواند شاهد رخدادهای جدیدی باشد. در حوزه آموزش باید گفت که بنا به دلایلی و در حوزههای بصری بحث موسیقی در کشور نمیشود. ما در این نمایشگاه نشستهایی برای علاقهمندان در عرصه تخصصی برگزار میکنیم و مخاطبانمان کسانی هستند که در این زمینهها بیاطلاع هستند.
او ادامه داد: از ابتدا تاکنون دغدغه همه ما وجود یک فرآیند آموزشی و به نهایت رساندن آن بوده و هست! البته دانشکده و هنرستانهای موسیقی به اشکال مختلف در این عرصه مشغول فعالیت هستند اما بحث خبررسانی آنطور که باید مورد پوشش قرار نمیگیرد به همین خاطر امیدوارم این نمایشگاه را قدر دانسته و بهره کامل را از آن ببریم. ما کمک میکنیم تا اطلاعات خوب و ارزشمندی در دستهبندیهای مناسبی به دست مخاطبان برسد. در ایران بهطور شگفتانگیزی مردم مایل به یادگیری موسیقی هستند. خوشبختانه هرسال فرزندان بسیاری در این کشور از دانشکدههای موسیقی فارغالتحصیل میشوند.
تمام جریان موسیقی ارتباط مستقیمی با رسانه دارد
فرید حامدی دبیر هنری نمایشگاه و طراح پوستر نیز در ادامه این نشست گفت: جریان موسیقی در همه جای دنیا جدی است اما به این معنی نیست که موزیسین هم جدی است. در ایران همه فکر میکنند هرکسی نوازنده خوبی باشد حتماً به فرهنگ و زوایای مختلف آن نیز مسلط است. موسیقی ایران آسیبهایی دارد مثلا کسانی که فکر میکنند آهنگساز هستند میتوانند ناشران خوبی هم باشند.
وی افزود: من احساس میکنم الان نیاز است که مقداری جدیتر به این موضوع نگاه کنیم چون موسیقی هر کشوری برآمده از جامعه و مردم است که باید آن را جدی گرفت. تمام جریان موسیقی ارتباط مستقیمی با رسانه دارد و اینجا نقش متولی حائز اهمیت است که جریانی را رقم بزند تا شاید اینطرف ماجرا را ببینیم. ما اکنون در عرصه عرضه و تقاضا دارای مشکلات عدیدهای هستیم که باید به آن توجه کنیم. وقتی یک موزیسین میآید و بهتنهایی تبدیل به ناشر میشود ماجرا همین میشود که در آن قرار داریم.
او ادامه داد: از طرفی دیگر فروش اندک آثار موسیقایی اعم از تولید و نشر نشاندهنده عدم استقبال و ضعف در آن محسوب میشود که باید جدی گرفته شوند. به نظرم نمایشگاههای اینچنینی در به روز شدن موسیقی نقش زیادی میتواند ایفا کند ولی این را باید بدانیم عمدتاً کسی که موسیقیدان خوب یا تاریخ موسیقی را از حفظ است نمیتواند مدیر فرهنگی خوبی هم باشد!
اولین نمایشگاه تخصصی هنر و صنعت موسیقی ایران از 7 تا 10 آذرماه در سالن همایشهای برج میلاد برپا خواهد شد و غرفههای این نمایشگاه از همین امروز به درخواستکنندگان ارائه میشود.