سرویس موسیقی هنرآنلاین: دوازدهمین روز از یازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در سه سئانس میزبان موسیقی آذربایجانی شامل (تار، کمانچه، نقاره، گارمون و قوپوز) به داوری شهریار صدیق، ایمران حیدری و جابر اطاعتی بود.
یکشنبه ۱۹ شهریور، استارت بخش موسیقی نواحی جشنواره که بخش پایانی جشنواره نیز هست. کلیۀ شرکتکنندگان در این بخش باید به اجرای قطعاتی مبتنی بر سنت موسیقاییِ منطقۀ خود در مقابل هیئت داوران مربوطه میپرداختند.
اکثر قریب به اتفاق شرکتکنندگان از شهرهای آذریزبان شرکت کرده بودند و با شوق فراوانی شاهد اجرای نزدیکان خود روی سن بودند.
موسیقی آذری بهقدری جذابیت داشت که با شروع آن همه به داخل سالن کشیده شده و از آوای دلانگیز آن لذت میبردند.
سینا سلحشور از تبریز، سینا شجری از تبریز، آراز قاسمی از تبریز، فؤاد مصلحتجو از تبریز، زهرا میرزایی از زنجان، آراز وجودی از تبریز، مهران بهروزی از تبریز، پویا جلالی از تبریز، پویا ساعی از تبریز، امید اژدری از تبریز و سعید ضاربی از میانه شرکتکنندگان در ساز تار آذری در سه رده سنی الف، ب و ج بودند.
عرفان باقری از زنجان، سپهر حیدری از مشکینشهر، ابراهیم راثی از تبریز، هلیا گنجی از مشکن شهر، شاهین هاشم نژاد از تبریز، اسما میکاییلی از مشکینشهر، سیدیاسین موسوی از زنجان، دنیا یاری از شهر قدس، علی رجبی از قرچک، محمد علیزاده از مشکینشهر و فرزاد نادرالوار از تبریز شرکتکنندگان سه رده سنی الف، ب و ج در ساز قوپوز بودند.
سما شجری از تبریز، رضا محمدی از تبریز، وحیده رستمی از تبریز، احسان برادر از تبریز، آیلار جهانگیری از تبریز و مسعود قلی زاده از میانه شرکتکنندگان ساز کمانچه آذری در سه رده سنی الف، ب و ج بودند.
الهام ساعی از تبریز، پویا دایلاری از تبریز، آرش غفاری از تبریز، سینا حسنزاده از تبریز و اصلان مقصودی از تبریز نیز شرکتکنندگان ساز گارمون در سه رده سنی الف، ب و ج بودند.
کسری قربانی از مشکینشهر، ایوب کم از بندر ترکمن، گل محمد کم از بندر ترکمن، پوریا پورقاز از گمیشان و پیمان اونق از بندر ترکمن شرکتکنندگان ساز نقاره آذری در سه رده سنی الف، ب و ج بودند.
خیلی از ژانرها جایگاه واقعی خود را از دست دادهاند
جابر اطاعتی در ابتدا درباره کیفیت اجراهای این دوره چنین گفت: اجراها نسبت به سال گذشته بسیار بهتر بود و رشد آنها کاملاً مشهود بود. سطح کیفی ارتقا پیدا کرده است و این بسیار امیدوارانه بود. رده سنی الف بهتر از دیگر گروههای سنی ظاهر شد. باید شرکتکنندگان بااستعداد کشورمان حمایت شوند. اگر از آنها حمایت نکنیم مثل این است که از موسیقی واقعی و اقوام کشور حمایت نکردهایم.
او در رابطه با دغدغه امروز موسیقى کشور ادامه داد: مهمترین بحثی که الان وجود دارد این است که حمایتی برای آینده وجود داشته باشد. آینده موسیقی ما جایگاه محکمی ندارد و خیلی از ژانرها جایگاه واقعی خود را از دست دادهاند. نسل جوان نیازمند موسیقی درست در تمامی ژانرها است. موسیقی اقوام رشد داشته است، اما موسیقی نواحی نیز آسیب دیده است. نسل جدید در موسیقی خوب آغاز به کار نکرده و طعم و عطر موسیقی سنتی از بین رفته است.
این داور برای حل این موضوع پیشنهاد کرد: بهتر است که جوانانمان به خوبی حمایت شوند. سولیستهای خوب جشنواره میتوانند، به کار گرفته شوند. شرکتکنندگان با استعدادمان میتوانند با ارکسترهای خوب همکاری کنند و روی صحنه بروند. این الگو و انگیزهای برای دیگران میشود. از کنسرتهای تکرارى ارکسترها جلوگیری شود و به ترویج فرهنگ موسیقی بیکلاممان اهمیت داده شود. موسیقی ما، موسیقی غنی است و در مشرق زمین حرفی برای گفتن دارد. نباید فقط رویمان به سمت موسیقی با کلام باشد. فضای واقعى موسیقی اصیل را تقویت کنیم تا نسل جدید از این مقوله جدا نیافتند. حمایت وظیفه همه ما است و باید با هم در جهت پیشرفت و بهکارگیری استعدادها رایزنی و تعامل داشته باشیم.
امروز دوشنبه 20 شهریورماه موسیقی جوانی در قالب یازدهمین جشنواره موسیقی جوان میزبان موسیقی شرق و جنوب خراسان خواهد بود.