به گزارش هنرآنلاین، مسابقه دانشجویی معمار برتر با هدف تشویق دانشجویان معماری برای طراحی معماری مبتنی بر ایده پردازی و خلاقیت از سال 1392 توسط مرکز معماری ایران و همکاری صاحب نظران معماری و شهرسازی برگزار میشود.
موضوع خلاقیت و ایده و آنچه باعث ایجاد نظر، و بینش در میان دانشجویان معماری میشود، امری است که کمتر به آن پرداخته میشود. به همین خاطر برگزار کنندگان و شورای سیاستگذاری مسابقه معمار برتر، موضوع مسابقه را هر سال با در نظر گرفتن مقوله خلاقیت و مسأله کاوی و با تأکید بر اصلاح وضع موجود و ساماندهی معماری موجود انتخاب میکنند.
اولین دوره مسابقه دانشجویی معمار برتر با موضوع ساماندهی بامهای مسکونی در سال ۱۳۹۲ و با داوری ان کامران افشارنادری، علیرضا تغابنی، فرهام مقدم راد و رضا نجفیان و دومین دوره مسابقه نیز در سال ۱۳۹۳ با موضوع طراحی و ساماندهی نماهای شهری و با داوری خانم حبیبه مجدآبادی و ان رضا مفاخر و بهرام کلانتری برگزار شد. سومین دورهی مسابقه معمار برتر نیز با موضوع معماری فضاهای مردهی مسکونی در سال 1394 با مدیریت دکتر افشار نادری و تیم داوری دکتر شهاب میرزاییان، مهندس فرهام مقدم راد و مهندس سارا کلانتری برگزار گردید.
چهارمین دورهی مسابقه دانشجویی معمار برتر 1395
زندگی روزمره همیشه ابعادی کوچک و ملموس دارد. با گسترش ابعاد فیزیکی شهر نه تنها ابعاد واقعی محیط زیست روزمره شهروندان گسترش نمییابد، بلکه شهر به فضاهای خرد بیشتری نیازمند میشود. گذشته از اهمیت کاربردی روزافزون فضاهای خرد در شهرهای بزرگ، نباید از نقشی که آنها در شکل دادن به سیمای شهر بازی میکنند غافل بود. خرد فضاها زوائد شهری و فضاهای مرده شهری نیستند بلکه برعکس به دلیل کوچک بودن فرصتهای خوبی برای تجربه کردن صدها راه خلاقانه و ابداعی و تشویق طراحان مبتکر و همچنین فرصتی برای پاسخگویی به نیاز به تنوع و بهره وری زیبایی شناختی از شهر پدید میآورند. یک نمونه از فضاهای مرده شهری فضای زیر پلها و خیابانهای شهری است.
پلهای بزرگراهها و خیابانهای شهری گذشته از کاربری مهم ترافیکی که به عهده دارند، فضاهای وسیع سرپوشیده ای را به وجود میآورند که گاه مانند پل سید خندان، به طرزی تقریباً سازماندهی شده، مورد استفادهی مردم قرار میگیرند. این تجربه نشان میدهد که میتوان از این فضاها برای برخی از این کاربریها_ البته اندیشیده_ سود جست و حتی با تمهیداتی چهره تکنولوژیک و ناهنجار آنها را تا حدی تلطیف کرد.
با توجه به آنچه در بالا گفته شد شورای سیاستگذاری مسابقه معمار برتر سال ۱۳۹5، موضوع مسابقه امسال را در ادامه روند مسابقات سه سال قبل (سال ۹۲ با موضوع ساماندهی بامها ، در سال ۹۳ با موضوع طراحی نماهای شهری و در سال 94 با موضوع معماری فضاهای مرده مسکونی برگزار شد) ساماندهی و ارتقاء کیفیت فضاهای مرده شهری انتخاب نموده است.
عنوان مسابقه :
طراحی خرد فضاهای مردهی شهری
مشخصات سایت :
سایت مورد نظر ، فضای زیر پل پارک وی واقع در منطقهی ۳ شهر تهران در بخش شرقی به مساحت تقریبی 920 مترمربع میباشد که مشخصات آن در دو شیت به پیوست ارائه گردیدهجهت دریافت فایل کلیک کنید
شرکت کنندگان با توجه به ملاحظات ذکر شده در شرایط مسابقه نسبت به طراحی سایت فوق الذکر اقدام و مطابق با شرح مدارک تحویلی در مسابقه شرکت نمایند.
مشخصات مدارک تحویلی توسط شرکت کنندگان در مسابقه:
توجه :
· تعداد شیت ها حداکثر سه شیت افقی در اندازهی 70 *50 و به صورت شاسی (فوم برد) میباشد.
1. شیت اول: کانسپت (اسکیس، توضیحات، دیاگرام و ...)
2. شیت دوم: تصاویر سه بعدی
3. شیت سوم: پلان، مقاطع، جزییات، اگزونومتری ( در صورت نیاز) و ادامه تصاویر سه بعدی
4. یک پاکت A4 شامل پرینت هر سه شیت در کاغذ A4و یک CD با محتوای فایل تمام شیتها (فرمت JPEG) و پاورپوینت مخصوص تحویل آثار را به دبیر خانه تحویل دهند.
5. کپی کارت ملی و کارت دانشجویی شرکت کنندگان (در صورت شرکت در مسابقه به صورت تیمی اطلاعات کلیهی افراد تیم باید ارسال گردد.)
یادآوریهای ضروری :
1. درصورتیکه شرکت کننده در کمتر از سه شیت پروژه را تحویل نماید میبایست کلیه موارد ذکر شده را لحاظ کند.
2. لازم نیست تمام فضاهای زیر پل طراحی شود.
3. المان کروی موجود در سایت میتواند حذف شود.
4. شرکت کننده میتواند برای زیر پل کاربری خاص پیشنهاد دهدیا فقط برخورد زیبا سازی با زیر پل داشته باشد.
5. به محل تردد پیاده از عرض خیابان توجه شود.
6. بدنه زیرین پل میتواند با افزودن عناصری متناسب با طرح پیشنهادی، بهسازی شود.
7. در طراحی میتوان کف سازی، تغییر شکل ظاهری ستون و سطح زیرین پل، افزودن عناصر معمارانه یا طبیعی (آب، فضای سبز)، نورپردازی، عناصر بصری و غیره را لحاظ کرد.
8. شیوه ارائه آزاد است و شرکتکنندگان میتوانند به صورت دستی و یا کامپیوتری طرح خودشان را ارائه دهند.
ملاحظات پیشنهادی جهت شرکت کنندگان در مسابقه :
1. با توجه به قرار گیری فضای زیر پل در میان مسیرهای تردد پر ترافیک خودرو، از ایجاد فعالیتهای تشدید کننده تردد پیاده به نحوی که عبور و مرور را مختل کند اجتناب شود.
2. راه حلهای الگویی و قابل اشاعه به لحاظ مفهومی (نه تکرار) اولویت دارند.
3. به چگونگی حضور انسان در فضای جدید توجه شود. عموماً در فضاهای عمومی، فضاها و امکانات بر اساس پتانسیلهای آنها مورد استفاده قرار می کیرند نه لزوماً کاربریهای تعریف شده برای آنها.
4. توجه به نورپردازی شبانه از موضوعات مهم در طراحی است.
5. پروژه جدید در صورت امکان، پل را به عنوان یک عنصر زیربنای شهری ارزش گذاری کند.
6. چنانچه خرد فضاهای مرده شهر مورد طراحی و مناسب سازی قرار گیرند، مجموعه اینها میتواند با کمترین هزینه ای هویت جدیدی را به شهر اضافه کند.
7. ایده، خلاقیت و مهارت در پرداختن به ایده اولیه از عوامل مهم ارزیابی پروژهها هستند.
نحوهی ثبت نام :
علاقمندان جهت شرکت در مسابقه میتوانند از طریق لینک ثبت نام آنلاین ، اقدام به ثبت نام در چهارمین مسابقهی معمار برتر نمایند.
در این مرحله در پایان تکمیل فرم آنلاین ، کد تأیید ثبت نام از طریق سامانهی پیام کوتاه مرکز معماری ایران به شمارهی موبایل ثبت شده در فرم ثبت نام ارسال میگردد.
بدیهی است ارسال این کد به منزلهی ثبت نام قطعی میباشد.
نحوهی تحویل آثار و مدارک :
کلیه گروهای شرکت کننده بایستی طبق تقویم مسابقه و زمان مقرر تحویل آثار، مدارک و شیتهای خود را به دبیرخانه مسابقه تحویل دهند. در تحویل و ارسال آثار به دبیرخانه ، لازم است نکات زیر دقیقاً رعایت گردد:
1. آثاری که پس از موعد تحویل دریافت شوند داوری نخواهند شد.
2. لازم است در بسته بندی آثار دقت لازم به عمل آید تا آثار به صورت سالم به دست دبیرخانه برسد. دبیرخانه مسابقه از پذیرش مدارک آسیب دیده، اعم از بستههای پاره شده و مخدوش و مانند آن معذور خواهد بود.
3. کلیه شرکت کنندگان بایستی مشخصات 5 بندی مدارک تحویلی توسط شرکت کنندگان که در بالا به آن اشاره شد را کامل تحویل نمایند. لذا دبیرخانهی مسابقات از تحویل آثاری که هر 5 بند مدارک ارسالی را رعایت نکرده باشد خودداری مینماید.
4. شرکت کنندگان پس از تحویل مدارک، رسید تحویل را از دبیرخانه دریافت خواهند کرد.
داوری و اعلام نتایج :
پس از پایان زمان مقرر در خصوص تحویل آثار ، هییت داوران با حضور مدیر مسابقه داوری آثار را در روز مشخص شده با حضور نماینده دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی انجام میدهند.
نتایج مسابقه در روز اختتامیه که از قبل از طریق سایت مرکز معماری ایران اطلاع رسانی خواهد شد ، طی برگزاری یک همایش به همراه نمایشگاه آثار منتخب اعلام میگردد.
زمان اعلام نتایج هفتهی اول اسفند ماه 1395 میباشد.
تقویم مسابقه
- اعلام عمومی مسابقه (هفته اول آذر ماه ۱۳۹5)
- زمان ثبت نام ( از زمان اعلام عمومی تا 30 دی ماه ۱۳۹۵)
- زمان تحویل آثار(16 بهمن ۱۳۹۵ تا 25 بهمن ۱۳۹۵)
- داوری و نمایشگاه آثار منتخب (نیمه اول اسفند ۱۳۹۵)
هیئت داوران
مهندس فیروز فیروز
مهندس هومن بالازاده
دکتر کاوه بذرافکن
دکتر سعید فراهانی
مدیر مسابقه
دکتر کامران افشارنادری
جوایز:
نفر اول مبلغ 70/000/000 ریال (45/000/000 ریال نقد ، 25/000/000 ریال کارت اعتباری باشگاه دانشجویان مرکز معماری ایران)
نفر دوم مبلغ 45/000/000 ریال (25/000/000 ریال نقد، 20/000/000 ریال کارت اعتباری باشگاه دانشجویان مرکز معماری ایران)
نفر سوم مبلغ 30/000/000 ریال (15/000/000 ریال نقد ،15/000/000 ریال کارت اعتباری باشگاه دانشجویان مرکز معماری ایران)
علاقهمندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی http://markazmemari.ir/joomlaa/ مراجعه کنند.