گروه معماری هنرآنلاین: ترندهای سالانه معماری همیشه در حال تغییر هستند، با متریال‌ها، تکنیک‌ها و منابع ساختمانی که سال به سال به تکامل و رشد خود ادامه می‌دهند.

در حالی که امروزه توسعه‌دهندگان و طراحان برای ساخت دنیای پیش‌رو تلاش می‌کنند، معماران برای انطباق سریع با واقعیت‌های جدید و ارائه گزینه‌های بالقوه، فعالیت بیشتری را در پیش می‌گیرند. این مسئله نیاز به تحقیقات گسترده، روش‌های نوآورانه، استفاده ازمصالح جدید و یافتن راه‌های جدید برای به کارگیری روش‌های قدیمی دارد.

ترندهای معماری ۲۰۲۳ در حال شکل‌گیری است و در آینده محبوبیت بیشتری  نیز پیدا خواهند کرد. معماران جامعه فردا را با چندین معیار برای آینده طراحی می‌کنند از جمله کاهش اجاره بها، مقاومت بیشتر در برابر تغییرات آب و هوایی، کاهش هزینه‌های ساخت و ساز و افزایش پایداری.

تغییرات در ترندهای معماری همیشه با سرعت کمتری نسبت به ترندهای معمولی طراحی داخلی، گرایش‌های مد و سایر موارد اتفاق می‌افتد. یادگیری نحوه استفاده از مواد موجود با روش‌های جدید می‌تواند به اندازه توسعه فناوری‌های جدید طول بکشد.

در گزارش زیر به بررسی مفاهیمی پیچیده جدید که آینده معماری امروز را شکل می‌دهند و مرزهای دنیای ساخته شده ما را گسترش می دهند، می‌پردازیم.

شهرسازی بیوفیلیک

اتکای روزافزون به توسعه ساختمان‌هایی که سازگار با محیط زیست و در استفاده از منابع کارآمد هستند بسیار متداول شده است. اضافه شدن فضاهای سبز در شهرهایی که با سازه های بلند ساخته شده‌اند به طور مستقیم به رفاه انسان و یا حفاظت زیست محیطی کمک می‌کند. فراوانی گیاهان زنده کیفیت هوا را افزایش می‌دهد، زیستگاه‌های طبیعی را حفظ می‌کند و آب و هوا را پایدار و سالم نگه می‌دارد. شهرهای بیوفیلیک به جای تمرکز مستقیم روی طبیعت به ویژگی‌های واقعی زندگی، چشم‌اندازهای سبز، فرم‌ها و فرایندهایی که ما آن‌ها را به عنوان یک گونه سبز در نظر می‌گیریم، پرداخته است.

معماری

طرح‌های پرینت سه‌بعدی 

استفاده از فناوری‌هایی مانند مدل سازی و پرینت سه‌بعدی، BIM و اینترنت اشیا به طور فزاینده‌ای در طراحی و ساخت ساختمان‌ها رایج شده است. این مساله تنها به کاهش زمان کار و ساده کردن تدارکات مربوط نمی‌شود؛ مدل‌های سه‌بعدی به انواع اشکال منحنی و بافت‌دار اجازه می‌دهند که به بهترین شکل توسط یک ماشین کنترل شوند در حالی که معماران را قادر می‌سازند تا مدل‌های معماری با دقت بالا را از ابتدا تصور کنند. این طرح‌ها به راحتی در سراسر جهان قابل تکرار هستند تا رویکرد عملی، ساده و پایدار برای ساخت بدون استرس در دسترس عموم قرار دهند.

معماری

سازه‌های مدولار

 استفاده از این روش روندی امیدوارکننده در معماری است، زیرا ۷۰ تا ۹۰ درصد اجزای آن‌ها در کارخانه سازنده ساخته می‌شوند و سپس به محل ساخت و ساز منتقل می‌شوند. سیستم مدولار نسبت به ساخت و ساز سنتی برای برخی ساختمان‌ها کارآمدتر است که می‌توان به امکانات پزشکی، هتل‌ها و سازه‌های مسکونی اشاره کرد.

معماری

 ساختمان‌های شناور

برای معماری انقلابی ممکن است مکانی عالی‌تر از آب وجود نداشته باشد. این روش امکان ساخت سازه‌های قابل تشخیص را در ارتفاع صحیح فراهم می‌کند و به سرعت تصاویر خیالی را به واقعیت تبدیل کرده است. اکثر این طرح‌ها در آب و هوای سخت طراحی می‌شوند و اغلب در برابر طوفان و سیل مقاوم هستند. ساختمان‌های شناور در مصارف گوناگون مانند مصارف تجاری، مسکونی  و حتی روستاهای شناور که جهت پرورش گیاهان ساخته می‌شوند. ساختمان شناور به سهولت قادر به دریافت انرژی از منابع تجدیدپذیر است زیرا موانع فیزیکی چندانی در دریا یا رودخانه وجود ندارد. 

معماری

مواد هوشمند

استفاده از مواد نوآورانه به تدریج رو به افزایش است. برای طراحی ساختمان‌های هوشمند، نیاز به موادی است که بتوانند حجم وسیعی از داده‌ها را دریافت و پردازش کنند. شیشه هوشمند یکی از این اختراعات است که به دلیل قابلیت تغییر سطوح شفافیت براساس زمان روز و عوامل دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معماری

خانه‌های کوچک

اما آرزوی اولیه این نسل خانه‌های کوچک است. خانه‌های کوچک مقرون‌به‌صرفه‌ترین و دوست‌دار محیط‌زیست‌ترین طرحی هستند که تا به حال دیده‌اید و این ایده بدون شک در طول سال‌ها تکامل یافته است. هدف این خانه‌ها ایجاد زندگی متمرکز بر آنچه واقعا ارزشمند است و راضی بودن به آنچه در اختیار دارند، است.

معماری

استفاده مجدد تطبیقی

به جای تخریب و ساخت تاسیسات جدید، حرکتی به سمت استفاده مجدد یا تطبیق سازه‌های موجود برای استفاده بیشتر وجود دارد. استفاده مجدد می‌تواند به حفظ شخصیت و میراث مکان کمک کند و در عین حال اثرات زیست محیطی ساخت و سازهای جدید را کاهش دهد. 

معماری

طراحی اجتماع محور

در عصر حاضر موضوع ایجاد تعامل در بین افراد جامعه در ساختمان‌های عمومی از مهم‌ترین اهداف برنامه‌ریزان، معماران و است. ساختمان‌ها و مکان‌های قابل دسترس برای طیف متنوعی از افراد از جمله افراد دارای معلولیت به طور فزاینده‌ای به یکی از برجسته‌ترین ترندهای معماری تبدیل می‌شوند که در سال ۲۰۲۳ شاهد آن خواهیم بود. طراحی مکان‌های اجتماع محور، مشارکت اجتماعی را تحریک می‌کند.

معماری

مواد سازگار با محیط‌ زیست 

برای تمامی مراحل ساخت از فونداسیون گرفته تا عایق‌کاری، لایه نهایی اجرا شده بر روی دیوارهای داخلی و خارجی، کف پوش و مصالح روی کانتر از مصالح سازگار با محیط زیست استفاده می‌شود. محبوبیت استفاده از مصالح ساختمانی جدید مانند بتن کنفی و بیوکامپوزیت در صنعت ساختمان‌سازی رو به افزایش است که البته با توجه به شرایط آب و هوایی و معیارهای ایمنی آتش سوزی که رعایت می کنند، جای تعجب ندارد. انتظار می رود سال ۲۰۲۳ استفاده از مواد سازگار با محیط زیست افزایش چشمگیری داشته باشد.

معماری