به گزارش هنرآنلاین، محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران خواستار تعیین تکلیف پادگان دوشان تپه شد و گفت: این پادگان با ۲۴۰ هکتار مساحت، حدود ۲۰ درصد مساحت منطقه ۱۳ است.
عضو شورای شهر تهران مساحت ۲۴۰ هکتاری پادگان دوشان تپه را برای حل معضل سرانه خدماتی منطقه ۱۳ حائز اهمیت دانست و گفت: در حال حاضر نیروی هوایی آماده اجرای این طرح است.
وی گفت: از ابتدای این دوره حناچی اهتمام داشته که در توافق با نیروی هوایی و وزارت دفاع این مساله را حل کنند و با بازآفرینی کالبدی و شهری این پادگان مشکل سرانه خدماتی این پادگان را که همه اطراف آن از محلات به شدت غیر برخوردار هستند را حل کند.
وی افزود: موزه نیروی هوایی هم میتواند در این زمینه کمککننده باشد.
سالاری با یادآوری اینکه از شهردار تهران خواست این مساله را به عنوان مطالبات جدی شورایاران و اهالی منطقه ۱ مورد پیگیری قرار دهند خاطر نشان کرد: این مساله نیاز به تعامل دارد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: در حال حاضر نیروی هوایی آمادگی این توافق را دارد و مطالعاتش انجام شده است.
وی افزود: از این طریق میتواند سرانههای خدماتی محلات اطراف را فراهم کرده و رضایتمندی شهروندان را ایجاد کرد.
همچنین سخنگوی شورای شهر تهران در نامهای به شهردار تهران خواستار نگاه حفاظتی به ویژگیهای تاریخی طبیعی خیابان ولیعصر شد.
علی اعطا با تأکید بر ویژگیهای منحصر به فرد محور فرهنگی تاریخی - طبیعی ولیعصر گفت: از آنجا که معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران درصدد ارسال طرح ساماندهی محور ولیعصر (عج) به کمیسیون ماده پنج شهر تهران جهت سیر مراحل تصویب است، نکاتی را مطرح میکنم.
رییس کمیته معماری و شرحهای شهری با تأکید بر ضرورت نگاه حفاظتی به درختان چنار خیابان ولیعصر گفت: در طرح پیشنهادی مشاور، در بسیاری از نقاط ارتفاع مجاز ۶ طبقه و ۲۵ متر معین شده است.
وی تأکید کرد: این در حالی است که ارتفاع درختان چنار در طول محور ولیعصر، چیزی بین ۸ تا ۲۰ متر و به طور متوسط در حدود ۱۵ متر است و ساختوسازهای جدید از یک سو با سایهاندازی بر چتر درختان و از سوی دیگر با گودبرداری عمیقتر از ریشۀ درختان میتوانند ادامۀ حیات این اندک درختان باقیمانده را با خطر جدی مواجه کنند.
اعطا در بخش دیگری از این نامه، به بناهای ارزشمند معاصر و تاریخی شهر تهران در این خیابان اشاره کرده و افزود: در صورتی که تراکم مجاز در طرح جدید با نگاه حفاظتی نسبت به خیابان ولیعصر تنظیم شود، تخریب و نوسازی بناهای ارزشمند به میزان قابلتوجهی کاهش خواهد یافت.
اعطا در ادامه با تأکید بر وجود تعدادی باغ در حاشیه خیابان ولیعصر ضمن ابراز نگرانی نوشت: نکته دیگر وجود تعدادی باغ در حاشیۀ خیابان ولیعصر است که در حال حاضر قواعد ساختوساز در این پلاکها بر اساس مصوبۀ خانهباغ بوده و با محدودیت جدی ارتفاعی روبهروست. به گفته وی در ضابطه پیشنهادی، سطح اشغال ۶۰ و ۸۰ درصد را برای آنها پیشبینی کرده است.
اعطا افزود: کاهش ارتفاع مجاز ساختوساز به حداکثر ۱۵ متر روی تراز صفر خیابان (۴ طبقه روی همکف) و کاهش حداکثر عمق مجاز گودبرداری به ۴ متر زیر تراز صفر خیابان از جمله نکاتی است که باید به آن توجه شود.
سخنگوی شورای شهر تهران در انتهای نامه پیشنهاد کرد به منظور حفاظت از درختان چنار ارتفاع مجاز ساخت و ساز به حداکثر ۴ طبقه روی همکف کاهش یابد و حداکثر عمق مجاز گودبرداری به ۴ متر کاهش پیدا کند.
وی از شهردار تهران خواست، با توجه به ویژگیهای منحصر بفرد محور فرهنگی - تاریخی - طبیعی ولیعصر و ضرورت حفاظت از آن برای آیندگان، مقرر فرمایید در طرح ساماندهی این خیابان پیش از ارائه به کمیسیون ماده ۵، ملاحظات ذکر شده، لحاظ شود.