سرویس معماری هنرآنلاین: دویست و هشتاد و سومین گفتمان هنر و معماری با حمایت انجمن معماری ایران با عنوان "طراحی مولد در الگوریتم معماری" برگزار می شود.
در تعریف این نشست آمده است: شناسایی دقیق مراحل مختلف فرآیند طراحی در یک رشته "عمل محور" نظیر معماری، کار آسانی نیست. در این میان، مرحله یافتن ایده اصلی، طرح مایه و یا "مولد اولیه" یک اثر معماری مرحله ناشناختهای است. واژه مولد اولیه در سال 1984 برای نخستین بار به ادبیات طراحی پژوهی وارد شد. تحقیقات اولیه آشکار ساخت که معماران برای طراحی، از همان ابتدا خود را وابسته به یک ایده میکند. مطالعات بعدی نشان داد که در اغلب موارد تنها از یک مولد اولیه استفاده نمیشود، بلکه طراحان برای دست یابی به راه حل نهایی از چندین مولد اولیه بهره گرفته و در ادامه با طی مراحل مختلفی این ایده را تجزیه و تحلیل، تفسیر و پالایش میکنند تا طرح نهایی به دست آید.
طراحی زایان یا طراحی مولد یک فرایند یافتن فرم است که میتواند رویکرد تکاملی طبیعت را در رابطه با طراحی، تقلید کند. طراحی زایان میتواند با اهدافی شروع شده و سپس تعداد غیرقابل شمارشی از راه حلها را برای یافتن بهترین گزینه پژوهش کند. با استفاده از محاسبات ابری، طراحی زایان میتواند چرخهای از هزاران یا میلیونها طراحی، پیکربندی آزمون و یادگرفتن از چرخههای قبلی را طی کند. این فرایند میتواند طراحان را قادر سازد تا فراتر از توانایی انسانها برای ایجاد یک طراحی، گزینههای جدیدی را تولید کنند، تا به یک طراحی بهینه برسد.
بیشترین طراحیهای زایان، که خروجی آنها عکسها، صداها، مدل های معمارانه، پویانمایی و غیره است بر اساس مدلهای الگوریتمی و پارامتری است. طراحی زایان یک روش سریع برای جستجوی گزینههای ممکن طراحی که در حوزههای دیگر مانند هنر، معماری، طراحی ارتباطات و طراحی محصول استفاده میشود، است.
در این نشست، دکتر مرتضی رهبر به عنوان سخنران حضور خواهند داشت.
دویست و هشتاد و سومین گفتمان هنر و معماری که به طراحی مولد در الگوریتم معماری اختصاص دارد، با نمایش فیلم نیز همراه است.
علاقمندان به حضور در این نشست میتوانند چهارشنبه 27 تیر ماه 1397 از ساعت 15:30 الی 17:30 به موزه هنرهای دینی امام علی (ع) واقع در خیابان ولیعصر (عج)، بالاتر از ظفر، بلوار اسفندیار، شماره 35 مراجعه کنند.