سرویس مد و لباس هنرآنلاین: سارا زراعتپیشه، طراح لباس، صاحب برند “zp” و برگزیده ششمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر در بخش مانتو مجلسی درباره حمایتهای معنوی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از آثار طراحان ایرانی به خبرنگار هنرآنلاین گفت: تا پیش از آشنایی با کارگروه مد و لباس کشور چندین بار با کپی طرحهایم از سوی چند مزون و تولیدی مواجه شده بودم که به دلایل نبود حق مالکیت معنوی برای آثارم در مسیر دفاع از طرح راه به جایی نبردم.
او افزود: پس از آشنایی با کارگروه ساماندهی مد و لباس کشوراز طریق خانم فاطمه بلغانی از فعالان حوزه مد و لباس کشور، با کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و شخص آقای حمید قبادی به عنوان دبیر کارگروه آشنا شدم و به موضوع نشان شیما و حق مالکیت معنوی برای آثار طراحان پی بردم.
زراعتپیشه تصریح کرد: چندی پیش، همین دریافت حق مالکیت معنوی برای یکی از طرحهایم که توسط یک تولیدی و با اعمال تغییراتی جزئی در پارچه، به تعداد پنج هزار نسخه تولید و در کل کشور توزیع شده بود، موجبات دفاع از طرح و پیگیری قانونی از آن شد که خوشبختانه نتایج خوبی را فراهم کرد.
او گفت: مسئولان قضایی در دادسرای فرهنگ و رسانه، با وجود حق مالکیت معنوی از آثار، به خوبی از طراحان مد ولباس حمایت میکنند و من خود تجربه خوبی در ارتباط با یکی از طرحهای کپی شدهام در مواجه با قوانین مندرج و البته پیگیریهای کارگروه مد و لباس کشور داشتم.
برگزیده جشنواره فجر، کپی غیرمجاز از آثار طراحان مد و لباس پس از مشاهده در صفحات مجازی طراحان را امری شایع خواند و گفت: جالب آنکه پس از کپی و کاهش محسوس کیفیت و قیمت اثر، بسیاری از مشتریان اثر اورجینال معترض میشوند که در شرایطی که خریدار یک طرح خاص و کمیاب از یک لباس بوده اند اما با کپی طرح و تولید در تیراژ بالا، وجوه هنری اثر کمرنگ شده و آنها دیگر تمایلی به استفاده از لباس خریداری شده ندارند.
این طرح لباس در خاتمه گفت: بسیاری از طراحان و تولیدکنندگان هنوز هم از چنین موضوع و امتیازاتی باخبر نیستند و لازم میدانم با طرح این مسئله، طراحان را در اعتماد به کارگروه و پیگیری برای دریافت نشان شیما و حق مالکیت معنوی برای آثارشان دعوت کنم.