سرویس مد و لباس هنرآنلاین: سارا برنده، استاد دانشگاه و مدیر دپارتمان فرهنگ و هنر و طراحی لباس مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک، نمایشگاه گردان و مدیر اجرایی نمایشگاه گروهی پرفورمنس لباسهای مفهومی و پارچه سازی "نوگرایی" است.
برنده دراینباره به خبرنگار هنرآنلاین گفت: این نمایشگاه با همراهی و راهنمایی اساتید برجسته و باتجربه مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک سرکار خانم سارا مهدیان و سیما کلانتر که تلاشها و زحماتشان ستودنی و قابلتقدیر است شکل گرفت.
او افزود: یکی از اهداف اصلی من برای برگزاری این نمایشگاه، تجربه حضور هنرجویان طراحی لباس در فضای حرفهای گالریها و نقد آثارشان توسط عموم و همچنین کارشناسان مد و لباس و رشد و ارتقا کیفی طراحی لباس در ایران است. حضور 20 هنرجو به همراه 20 اثر با کانسپت و رویکرد متفاوت یکی از ویژگیهای این نمایشگاه گروهی بود.
برنده تصریح کرد: مژگان آب بر، عرفان اسکمایی، ساناز بیات، فاطمه بیات، سپیده توکلی، علیرضا حسنی یکتا، جانان دوست طلب، زیبا رشیدی، مریم رفیعی، نگار سرپرست، نازنین سفارادی، اعظم صفایی نیا، سپیده طیب، مریم طیبی، رضا فرزانه، ماندانا کاکایی، نوشین محسنی، هدا موسوی، حدیث میرزا محمدی، نازنین نصرآبادی هنرمندانی بودند که آثارشان در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شد.
مدیر دپارتمان فرهنگ و هنر و طراحی لباس مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک ادامه داد: آثار این نمایشگاه که شامل لباسهای مفهومی و پارچه سازی است همگی دارای کانسپت و ایده بودند و در یک دوره کوتاهمدت دو ماهه آموزشی زیر نظر اساتید راهنما، توسط هر هنرجو طراحی و اجرا شدهاند.
برنده گفت: در قرنهای اخیر هنر به شکلهای مختلف و با ابزارهای متفاوت با نگاهی جدید از زاویه دید هنرمندان به بیان مفاهیم و خلق اثر میپردازد، لباسهای مفهومی بهصورت طراحی لباسهای خاص و اجرای مستقیم روی مانکن با استفاده از متریال های متفاوت شکل گرفته که به دو صورت قابل پوشش و غیر قابل پوشش هستند.
مدیر اجرایی نمایشگاه با اشاره به اینکه واحد طراحی لباس مفهومی یکی از دروس ارائهشده در دوره طراحی لباس در مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک است بیان کرد: لباس مفهومی ضمن پرورش خلاقیت، دانشجویان را در زمینه اجرای آثار طراحیشده بسیار توانمند میکند و آثار شرکتکنندگان بخش لباس مفهومی با راهنمایی استاد سارا مهدیان توسط هنرجویان طراحی و اجرا گردیده است.
برنده در ادامه اظهار داشت: هدف از طراحی لباسهای مفهومی نمایش صفات یا اندیشههای انسان است. در طراحی لباس مفهومی، مفهوم و ایده مهمتر از محصول نهایی است و هنرمند طراح به وسیله آن سعی در ترسیم درونیات و مفهومی خاص که معمولاً درونی و یا کلی است دارد که این پروسه ایده پردازی تا طراحی و اجرای مستقیم بر عهده طراح است، این لباسها لزوماً همیشه قابلیت پوشش ندارند و ممکن است تنها جنبه نمایشی داشته باشند که آثار ارائه شده در این نمایشگاه بدین صورت بودند.
او در خاتمه تصریح کرد: بخش دیگری از نمایشگاه مربوط به آثار پارچه سازی با راهنمایی استاد سیما کلانتر بود که در این مجموعه آثار پارچه سازی اغلب روی مانتو با کاربرد پوشش اجتماع طراحی شدند. در اینجا لازم است از حمایت و همراهی بنیاد ملی مد و لباس اسلامی در داوری آثار و برگزاری و هرچه بهتر این نمایشگاه تشکر کنم و امیدوارم فضایی ایجاد شود تا با رعایت موازین و شئون اسلامی هنرمندان این حوزه هم بتوانند آثارشان را در فضای گالریها به نمایش بگذارند.
عکسها: امیرحسن خلیلی