به گزارش هنرآنلاین محمدامین حاجی هاشمی مدیرعامل این بنیاد در اولین پیش رویداد نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر که با حضور جمعی از بازیسازان، ناشران و مدیران شتابدهها و شرکتهای سرمایهگذاری صنایع خلاق و دانش بنیان برگزار شد در بخش نخست سخنان خود گفت: این مهم است که بتوانیم در بازی مفاهیم عمیق را برسانیم و افراد را به فکر کردن دعوت کنیم تا در یک موضوع عمیق شوند و آن را از ابعاد مختلف ببینند.
او افزود: هرچه بتوانیم لایههای عمیقتر موضوعات را به مخاطب خودمان منتقل کنیم، توانستهایم از این فضا بهتر استفاده کنیم. بازیهای رایانهای یکی از عمیقترین ابزارها برای انتقال پیام در موضوعات فرهنگی، اجتماعی و دینی است.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای در بخش دوم سخنان خود با اشاره به سیر فعالیتهای بنیاد ملی بازیهای رایانهای از ابتدا تا به امروز تصریح کرد: بنیاد ملی بازیهای رایانهای به عنوان نهاد تسهیلگر توسعه بازی در کشور، نقش خود را ایفا کرده است. در ابتدای تاسیس این بنیاد تعداد شرکتهای بازیساز بسیار محدود بود اما هر چه جلو آمدیم این تعداد با تسهیلگری بنیاد بیشتر شد و الان تعداد مجموعه های فعال به دهها شرکت رسیده است.
محمدامین حاجی هاشمی اظهار داشت: در گذشته ما برای ایجاد بازار در کشور بسیار مشکل داشتیم و شاید با تغییر نسل بازیها از پریمیموم به فریمیوم این بازار ایجاد شد و با روشهای مختلف بازیسازان توانستند بازار را ایجاد کنند.
او با اشاره به رویکردهای حمایتی بنیاد ملی بازیهای رایانهای از صنعت بازی کشور طی سالهای گذشته افزود: حمایت از حضور بازیسازان در نمایشگاههای مختلف بین المللی، تشکیل ساختار حمایتی همگرا و تغییر مدل حمایتی بنیاد از حمایت برای تولید بازی به حمایت از تیمها و شرکتهای بازیساز، برگزاری نمایشگاه گیم تهران ، برگزاری جام قهرمانان بازیهای ویدئویی ایران با شرکت بازیهای ایرانی و برگزاری اردوهای حضوری آموزش بازیسازی انستیتو ملی بازیسازی در استانهای مختلف کشور از جمله اقدامات این بنیاد در دورههای مختلف مدیریتی خود بوده است.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای با اشاره به رویکرد این بنیاد در ارائه مسیری جدید برای برگزاری نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر تصریح کرد: در این سالها صنعت بازیسازی در کشور به نحوی توانسته راه خود را با همه کمی و کاستیهای داخلی و مشکلات خارجی پیدا کند و الان به نقطهای رسیده که به اعتقاد ما باید نقاط قوت را معرفی و به هم وصل کنیم.
او افزود: یکی از مهمترین نقاط قوت این است که بعد از سالها تولیدکنندگان بازی درکشور توانستهاند به مرحله پابلیش و نشر برسند. این یکی از فرصتهایی است که ما در بازار همیشه منتظر و مترصد ایجاد آن بودیم و الان ایجاد شده است.
دبیر نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر گفت: الان بیش از 10 شرکت در کشور داریم که فعالیتهای بینالمللی دارند و توانستند زنجیره تولید و عرضه را به طور کامل طراحی کنند . این از نقاط ضعف صنعت بازی ما در دهه 80 بود و هر چه بنیاد به سمت حمایت از تولید آمد به دلیل اینکه نشر شکل نگرفته بود، خیلی از زحمات پایهگذاری شد، اما ادامه پیدا نکرد. اما در دهه 90 به مرور شرکتهای ناشر ایجاد شد و در این رویداد سرمایه گذاران، ناشران و بازسازان را به عنوان سه ضلع مسیر سرمایهگذاری در کنار هم قرار میدهیم.
مدیرعامل بنیاد تصریح کرد: این مسیر جدیدی است که در بنیاد شروع شده و انشالله فصل سرمایهگذاری بر روی بازیها در این دوره شروع میشود و برگزاری این پیش رویداد، معرفی مدل و مسیری است که قرار است، آغاز شود. بنیاد ملی بازیهای رایانهای و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامهریزی برای سرمایهگذاری بر روی تیمها را در این جشنواره انجام میدهند و در نهمین جشنواره بازیهای رایانهای علاوه بر بخش غزال زرین، بخش جدید سرمایهگذاری هم به جشنواره اضافه شده است.
در این رویداد که با حضور نمایندگان بیش از 80 صندوق سرمایهگذاری و بازیسازان منتخب برگزار شد، مدیرعامل صداستارتاپ نیز ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این مجموعه و برنامههای سکوی پرتاب غزال در بخش سرمایهگذای نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر به برخی از سازوکارهای حمایتی این مجموعه اشاره کرد.
در ادامه این رویداد حسن مهدی اصل مدیرعامل شرکت «سورنا گیمز» و مصطفی کیوانیان مدیرعامل استودیو «آنو» در سخنانی به موضوع چالشها و فرصتهای صنعت بازیسازی در ایران پرداختند و پس از آن میزگرد بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت بازیهای رایانهای ایران با اجرای آرش سروری کارشناس حوزه فناوری و حضور محمد مهدی بهفر راد مدیرعامل استودیو «مدریک»، محمد زهتابی مدیرعامل استودیو «پاییزان»، علی نادعلیزاده مدیرعامل استودیو«تاد»، ابوالفضل صادق مدیرعامل استودیو «تتراپازل» و شهریار ازهاریان فر مدیرعامل استودیو «نردبان اندیشه فردا» و علیرضا فراهانی معاون تنظیمگری و کسب وکار بنیاد ملی بازیهای رایانهای و مشارکت برخی از مدیران و نمایندگان صندوقهای سرمایهگذاری و شتاب دهندهها برگزار شد.
بهرهگیری از نیروی انسانی متخصص و ارزان قیمت، وجود فرصتهای صادراتی برای صنعت بازیهای رایانهای و امکان صادرات آسانتر در این حوزه نسبت به سایر صنایع خلاق، رضایت سرمایه گذاران و تجربه خوب برخی از صندوقهای سرمایهگذار برای برداشت 20 برابری سرمایه در یک مدت کوتاه و مرور تجربههای این شرکتها در این خصوص، امکان سودآوری در کوتاه مدت، ارائه تجارب برای کم کردن ریسک و همچنین بهرهمندی زیستبوم از متخصصان به عنوان نقاط جذاب برای صندوقهای سرمایهگذاری، بکر بودن بازار ایران برای سرمایهگذاری، کسب درآمد صندوقهای سرمایهگذاری از حوزه بازیهای رایانهای، کسب درآمدهای دلاری از بخش صادرات بازی توسط شرکتها ایرانی و همچنین وضعیت بهینه سودآوری صنعت بازی به نسبت سایر بخش های سرمایه پذیر صنعت IT از جمله نکاتی بود که در این میزگرد تخصصی توسط مدیران این استودیوها به آنها اشاره شد.
یادآور میشود مهلت شرکت در نهمین جشنواره بازی های رایانهای فجر و رویداد سرمایهگذاری تا 15 آذر ماه تمدید شده است. همچنین پیش رویداد دوم بخش سرمایهگذاری نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر نیز در دی ماه برگزار میشود و طی آن سرمایهگذران به ارائه نظرات خود میپردازند و انتخاب بازیهای برتر جهت سرمایهگذاری انجام خواهد شد.