گروه مد و لباس هنرآنلاین: زهرا عربعلیدوستی، کارشناس هنرهای سنتی، صنایع دستی و مشاور هنری نمایشگاه سوزندوزی بلوچ درباره جزئیات برپایی این رویداد به هنرآنلاین گفت: این نمایشگاه از سوی گروه هنری «پریزاد» در قالب فعالان حوزه صنایع دستی و در ادامه گروه «رژن» متشکل از هنرمندان بومی منطقه سیستان و بلوچستان برپا شد و بالغ بر 102 اثر سوزندوزی بلوچ از 100 هنرمند در معرض دید عموم قرار گرفت.
او افزود: نکته حائز اهمیت در مسیر برپایی این نمایشگاه، نمایش بخشهایی از توانمندی هنرمندان بومی و توسعه و گسترش فرهنگ مستتر در هنر این افراد بود که به دلایل گوناگون از جمله شیوع ویروس کرونا، به نوعی مهجور واقع شدند و فرصت عرضه و فروش محصولاتشان در قالب رخدادهای نمایشگاهی را از دست دادند.
عربعلیدوستی با تأکید بر نقش و اهمیت تبلیغات در هر چه بهتر شدن ایندست رویدادها اظهار داشت: هر چند که آنچه در معرض دید عموم قرار میگیرد، برشی کمنظیر از هنرمندان این منطقه است و توقع میرود فارغ از عوامل برگزار کننده، دیگر نهادهای خصوصی و دولتی پای کار آیند و علاوه بر تبلیغات، هرگونه حمایتی را از این هنرمندان به عمل آورند.
مشاور هنری نمایشگاه سوزن دوزی بلوچ درباره آثار این رویداد گفت: سوزندوزی در بسیاری از مناطق کشور از جمله منطقه بلوچستان یک فرهنگ و شاخص هنری به شمار میرود و به همین دلیل هر آنچه در این نمایشگاه عرضه شده، محصول نوآوری همراه با حفظ اصالت آثار است در نتیجه هنرمندان، خود را ملزم ساختند که در کنار توجه به ذائقه مخاطب و نیاز بازار هویت نقوش، طرحها و مواد مصرفی را حفظ کنند.
او با اشاره به اینکه بخش اعظمی از نفرات حاضر در گروه هنری «پریزاد» دختران و زنان جوانی هستند که به امید کسب درآمد و حضور در بازارهای داخلی و خارجی پا به عرصه سوزندوزی گذاشتهاند، بیان کرد: هر گونه حرکتی که منتج به حمایتهای مادی و معنوی از این افراد شود، ارزشمند است و امید میرود در مسیری شفاف و هدفمند، فرصتهای مناسب برای گسترش فعالیت این افراد فراهم آید.
نمایشگاه سوزندوزی بلوچ اول تا هشتم اسفند در پژوهشکده هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی برپاست و علاقهمندان میتوانند برای بازدید به نشانی تهران، خیابان آزادی، نبش یادگار امام(ره)، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ساختمان شماره دو، پژوهشکده هنرهای سنتی مراجعه کنند.