گروه مد و لباس هنرآنلاین: ناهید معقولی هنرمند پیشکسوت حوزه صنایعدستی و دوختهای سنتی از استان اصفهان درباره شرایط حاکم بر این عرصه به خبرنگار هنرآنلاین گفت: بیش از ۴۰ سال است در این عرصه فعالیت داشتهام و از طراحی و تولید محصولات هنری در زمینههای مختلف بهویژه ملزومات پوشیدنی گرفته تا آموزش و کارآفرینی، اقداماتی را در مناطق مختلف کشور به انجام رساندهام.
معقولی ادامه داد: بر اساس مستندات موجود از کارگاههای آموزشی و آموزشگاههایی که طی این سالها بهعنوان مدرس فعالیت داشتهام، بالغبر 3 تا 4 هزار هنرجو را آموزش دادهام که اسامی بسیاری از آنها در سامانه رصد اشتغال کشور به ثبت رسیده است.
او تأکید کرد: البته که پیشرفت و توسعه فعالیتهای هنری بهویژه در زمینه هنرهای سنتی، منوط به افزایش حمایتهای بخش دولتی از هنرمندان با روشهایی همچون پرداخت ارزهای دولتی، حمایتی و نیمایی و توجه به این قشر در تأمین مواد اولیه و لوازم مصرفی آنها است.
این پیشکسوت حوزه صنایعدستی و دوختهای سنتی همچنین با اشاره به تأثیرات بسزای فعالیتهای فرهنگی و هنری در آرامش روح و روان افراد هر جامعهای اذعان داشت: هنر بهنوعی انسان را در مسیر بازی با تونالیته رنگها قرار میدهد و سوزندوزی، نقاشی با سوزن روی پارچه است که میتواند نمایشی زیبا و جذاب از هر ایده یا مفهومی داشته باشد.
او تصریح کرد: در شرایطی که بهواسطه توسعه رسانه و پیامرسانها، نسل نوجوان و جوان ما مرتب در معرض تبلیغ سلایق، علایق و باورهای غیربومی هستند، به نظر میرسد که یکی از رسالتهای مهم هنرمندان کشور، نمایش فرهنگ غنی ایرانزمین است و باید در مسیری به خلق اثر بپردازند که مروج میراث کهن تمدن چندهزارهساله ایران باشند.
معقولی در بخشی دیگر از صحبتهای خود، با تأکید بر نقش و اهمیت اقدامات پژوهشی در زمینههای مختلف هنری بیان کرد: البته که چالشهای پیش روی هنرمندان نیز بسیار است اما در شرایط کنونی، نمیتوان دست روی دست گذاشت و علاوه بر خلق اثر هنری، باید توجه داشت که پژوهش و نشر آثار پژوهشی یک جریان بسیار مهم در این وادی است و بهزعم من، بررسی و تحلیل روند تلفیق و ترکیب هنرهای سنتی و مدرن بهمنظور خلق آثار نو، احیا و بازسازی هنرهای در حال زوال و بازگردان اصالت به هنرهای سنتی و میراث فرهنگی و هنری کشورمان میتوانند مهمترین موضوعات فعالیتهای پژوهشی باشند.