گروه مد و لباس هنرآنلاین: مریم سماک ‌جلالی هنرمند پیشکسوت عرصه سوزن‌دوزی و دوخت‌های سنتی و داور بخش رودوزی‌های سنتی در دومین نمایشگاه نخ و نگاره هیما درباره روند داوری مرحله نخست این رویداد به خبرنگار هنرآنلاین گفت: در ابتدا باید از ورود بخش خصوصی به حوزه رودوزی‌های سنتی و سوزن‌دوزی قدردانی کرد چراکه تداوم این روند سبب توسعه فعالیت‌ها در این بخش شده و خوشبختانه مشارکت آحاد جامعه به این عرصه‌ها را شاهد هستیم.

او تصریح کرد: رویداد نخ و نگار هیما با تأکید بر ظرفیت‌های موجود میان هنرمندان و پیشکسوتان عرصه دوخت‌های سنتی و کاربردی بودن این هنرها برگزارشده و از زمان انتشار فراخوان، بالغ‌بر 200 شرکت‌کننده و 600 اثر تنها در بخش دوخت‌های سنتی و رودوزی‌های ایرانی از سراسر کشور ارسال شد.

سماک جلالی با اشاره به داوری آثار در سه مرحله اذعان داشت: داوری مرحله نخست بر روی تصاویر ارسالی به انجام رسید و مقرر شد هنرمندان آثار انتخابی در این مرحله، به‌منظور انجام مرحله دوم که مشخص‌کننده آثار راه‌یافته به نمایشگاه است، اصل آثار را ارسال کنند.

او افزود: مرحله سوم داوری نیز پس از برپایی نمایشگاه انجام می‌شود و آثار نهایی برگزیده اعلام خواهند شد. البته بخش دیگری با عنوان هنرمندان پیشکسوت به شکل رقابتی در نظر گرفته‌شده که البته در این بخش، آثار بدون داوری اولیه مستقیماً به نمایشگاه راه‌یافته و سپس آثار برگزیده معرفی و تجلیل خواهند شد.

هنرمند پیشکسوت عرصه سوزن‌دوزی و دوخت‌های سنتی در ادامه گفت: از میان آثار رسیده به لحاظ کمی، پته‌دوزی در رأس توجه هنرمندان قرار داشت هرچند که آثار قابل‌توجهی در دیگر زمینه‌ها همچون گلابتون دوزی، قلاب‌دوزی رشت، خوس دوزی، بلوچ دوزی، شبکه دوزی، آینه دوزی، سورمه دوزی و سوزن‌دوزی روی چهل‌تکه نیز مورد داوری قرار گرفتند.

دومین جشنواره «نخ و نگار هیما» با هدف شناسایی و معرفی هنرمندان و پیشکسوتان کشورهای عضو اکو در حوزه دوخت‌های سنتی به‌منظور بالا بردن سطح دانش و مهارت‌های این رشته کهن و افزایش تعاملات میان هنرمندان در رشته‌های طراحی لباس، سوزن‌دوزی، دوخت و زیورآلات سنتی برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر از این رویداد به نشانی اینترنتیhimahandicraft.com ، صفحه اینستاگرام نخ و نگار هیما @nakh.negareh.hima و صفحه اینستاگرام هیما @himahandicrafts مراجعه کنند.