به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی نخستین نمایشگاه مجازی عفاف و حجاب ماه مبارک رمضان، سید مهدی سادات مشاور دبیر برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دراینباره گفت: شرکتهایی که در نمایشگاه عفاف و حجاب شرکت کردهاند، پس از تأیید بهعنوان شرکتهای خلاق و هویتساز میتوانند تا سقف 400 میلیون تومان از تسهیلات صندوق بهرهمند شوند.
او افزود: برندهای شرکتکننده در نمایشگاه مجازی عفاف و حجاب برای ثبتنام در سامانه برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق معرفی میشوند تا پس از عضویت، از حمایتها و خدمات متنوع برنامه بهرهمند شوند.
مشاور دبیر برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: حوزه مد و لباس ازجمله حوزههای مرتبط با فعالیت دبیرخانه برنامه توسعه زیرساخت شرکتهای خلاق است. ازاینرو ایجاد نمایشگاه مجازی عفاف و حجاب مورد اقبال و همراهی این دبیرخانه قرار گرفت.
او اظهار داشت: معاونت علمی تاکنون خدمات متنوعی را برای توسعه کسبوکارهای خلاق ارائه کرده است و بهمرور بر تنوع و میزان خدمات و حمایتها افزوده خواهد شد.
سادات یادآور شد: شرکتهای خلاق میتوانند از خدمات و حمایتهای خلاق ازجمله تسهیلات نظاموظیفه عمومی، استقرار در اماکن مسکونی شهر تهران، انواع دورههای آموزشی و مشاوره رایگان، استقرار در فضاهای کار اشتراکی، تسهیلات مالی، خدمات بیمه تکمیلی، انواع تسهیلات و خدمات صادراتی، خدمات تحقیقات بازار، خدمات توسعه بازار و بازاریابی و ... استفاده کنند.
مشاور دبیر برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به مشکلات به وجود آمده ناشی از شیوع ویروس کووید-19، گفت: بخشهایی از دورههای آموزشی و نشستهای تخصصی بهصورت مجازی ارائه میشود. همچنین کسبوکارهای خلاق که در این دوره فعالیت ویژه داشتهاند، شناسایی و معرفیشدهاند.
او افزود: با همکاری صندوق پژوهش و فناوری سپهر، در برخی از شرکتهای خلاق فعال در این بحران، سرمایهگذاری میشود؛ و با مساعدت صندوق نوآوری و شکوفایی، به شرکتهای خلاقی که در این بحران آسیبدیدهاند تا سقف 400 میلیون تومان تسهیلات اعطا میشود.
مشاور دبیر برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: در پی تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تأیید صلاحیت بیش از 5000 شرکت دانشبنیان و حمایت از آنان، بهمنظور حمایت از کسبوکارهای فعال در صنایع فرهنگی نیز، برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق نیز از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ابلاغ شد.
او اذعان داشت: شرکتهای فعال واجد صلاحیت در حوزههای مد و لباس، معماری، اسباببازی و سرگرمی، نوشتافزار، پویانمایی، صنایعدستی و گردشگری، طراحی، هنرهای تجسمی و نمایشی بهعنوان شرکت خلاق پذیرفته میشوند.
سادات گفت: این شرکتها یا از سوی مبادی منتخب (شتابدهندهها، صندوقها و سرمایهگذاران منتخب) و یا مراجعه مستقیم به سامانه دبیرخانه و ثبتنام در آن به نشانی http://ircreative.isti.ir/ و ارزیابی توسط ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز شناسایی میشوند.
مشاور دبیر برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: اساساً قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، ابلاغ برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق و حمایت از ایجاد شتابدهندهها، کارخانههای نوآوری، مراکز نوآوری و ... بهمنظور حمایت از ایجاد و توسعه کسبوکارهای نوین است و معاونت علمی و فناوری علاوه بر خدمات و حمایتهای وسیع از این کسبوکارها، برنامههای متنوع و وسیع ترویجی شامل برنامههای مختلف در رسانه ملی، برگزاری جشنوارهها، حمایت از رویدادهای مختلف ترویجی را نیز داشته و دارد.
او افزود: برحسب گزارش دریافتی از مدیریت نمایشگاه، تاکنون نمایشگاه مورد اقبال عموم بوده است، اما ضروری است با اطلاعرسانی وسیعتر، نظر مخاطبان برای بازدید جلب شود.
سادات گفت: هرچند بحران کرونا مشکلات زیادی را به همراه داشته، اما موجب کسب تجربههای جدید شد. اجبار عمومی برای رعایت شرایط قرنطینه موجب شد تا استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای توسعه کسب و کارها تا حد زیادی رواج یابد. در صورت رواج این شیوه برگزاری نمایشگاه، استفاده عموم از آن بسیار وسیع و هزینههای برگزاری بسیار اندک خواهد بود.
مشاور دبیر برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: با توسعه سامانه این نمایشگاه، ضروری است خدمات متنوع و قابلقبول آن توسعه یابد تا هم تولیدکنندگان، عرضهکنندگان و هم مصرفکنندگان بهراحتی به آن دست یابند و از آن استفاده کنند.
او تصریح کرد: تأکیدات مستمر مقام معظم رهبری در توسعه اقتصاد دانشبنیان و نیز توجه ویژه به توسعه فرهنگی، همواره مدنظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده و توفیقات حاصلشده تاکنون و همراهی دستگاههای مختلف اجرائی کشور در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و خلاق مرهون توجه ایشان است.
او گفت: ترویج فعالیت شرکتهای خلاق و دانشبنیان بهمنظور آشنایی مدیران کشور و عموم جامعه با آنان و نیز پیگیری رفع موانع توسعه این کسبوکارها، ازجمله اقدامات بوده است.
مشاور دبیر برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: نمایشگاه مجازی عفاف و حجاب با توجه به نوپا بودن آن، بسیار خوب است اما ضروری به نظر میرسد بخشهای دیگری ازجمله بخش طراحان و طراحی، بخشهای لوازم شخصی دیگر مانند کفش، کیف و ...، بخش لباس و لوازم شخصی آقایان و بخش نذر فرهنگی نیز به آن افزوده شود.
او در خاتمه گفت: به امید خدا بهزودی ویروس کرونا در ایران و جهان ریشهکن شود، اما درهرحال تداوم فعالیت این سامانه مشروط به توسعه آن بسیار مفید خواهد بود. به هر روی دبیرخانه برنامه خلاق آمادگی دارد علاوه بر پذیرش تولیدکنندگان و طراحان واجد صلاحیت عضو این نمایشگاه بهعنوان شرکت خلاق، ساختار حقوقی مالک سامانه را نیز در مسیر تکمیل و توسعه همراهی میکند.