به گزارش هنرآنلاین به نقل از ستاد خبری نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر، بعدازظهر پنجشنبه 24 بهمن، این دوره از جشنواره مد و لباس فجر با حضور علیاصغر کاراندیش معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اوکتاوینو علیم الین سفیر جمهوری اندونزی در ایران، رایزن فرهنگی این کشور، سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و رئیس جشنواره و جمعی از فعالان عرصه مد و لباس و دستاندرکاران این دوره از جشنواره مد و لباس فجر در محل نمایشگاههای تخصصی شهرداری تهران واقع در بوستان گفتگو افتتاح شد.
در این آئین افتتاحیه، معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابتدا به دلیل این که این دوره از جشنواره بخشی را با نام "فر گلستان" اختصاص به لباس اقوام استان گلستان داده است، از غرفه منتخب این استان در فضای نمایشگاهی جشنواره دیدن کرد و در جریان دستاوردهای فعالان حوزه مد و لباس در این استان قرار گرفت.
سپس گزارشی از فعالیتهای برندهای تولید پوشاک و لباس صد در صد ایرانی که مفتخر به دریافت نشان "با افتخار ساخت ایران" شدهاند به سمع و نظر علیاصغر کاراندیش رسید و او از نمونه آثار این بخش با عنوان نمایشگاهی "ساخته شده با دستهای ایرانی" بازدید کرد.
معاون حقوقی و هیئت همراه بهاتفاق مسئولان نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر سپس با حضور در بخش بینالملل جشنواره واقع در سالن پردیس محل نمایشگاههای تخصصی شهرداری تهران از آخرین دستاوردهای حوزه مد و لباس کشورهای افغانستان، قزاقستان، رومانی، کره جنوبی، آذربایجان و هندوستان بازدید کرد و پای صحبت مسئولان غرفه کشورهای حاضر در این جشنواره نشست.
علیاصغر کاراندیش، سیده مرضیه شفاپور و اوکتاوینو علیم الین سفیر جمهوری اندونزی در ایران در ادامه با حضور در سالن برگزاری نشستهای تخصصی جشنواره، مخاطب اجرای دو قطعه سرود از سوی گروه موسیقی " میثاق" متعلق به اتباع افغان قرار گرفتند که یکی از این قطعات با گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با نام" نقش زکیه" اجرا شد.
پس از اجرای این قطعات ابتدا دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از شرکتکنندگان در این جشنواره تشکر و قدردانی کرد و سپس معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایراد سخنان کوتاهی پرداخت.
کاراندیش با اشاره به این که دنیا امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به صلح و آرامش دارد، گفت: فضای نمایشگاهی این دوره از جشنواره و همدلی و وفاقی که میان میهمانان و برگزارکنندگان مشاهده شد میتواند ظرفیت خوبی برای برقراری این صلح و سازش و همزیستی همه اقوام دنیا ایجاد کند.
وی ضمن قدردانی از حضور همه شرکتکنندگان بهویژه میهمانان خارجی گفت: امیدوارم از ظرفیت به وجود آمده به بهانه برگزاری این جشنواره در جهت برقراری صلح و آرامش پایدار در منطقه و همه کشورهای جهان استفاده شود.
همچنین در ادامه این مراسم اوکتاوینو علیم الین سفیر اندونزی نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: از دولت ایران به جهت فراهم آوری این موقعیت فرهنگی سپاسگزارم و با بازدیدی که از بخش نمایشگاهی داشتم در کمال شگفتی مشاهده کردم که بسیاری از سبکهای اجرایی و تولیدی لباس و پوشاک در ایران شبیه به همان اتفاقی است که در اندونزی میافتد و این امر زمینه را برای ارتباط بیشتر میان ایرانیان با مردم اندونزی، طراحان و تولیدکنندگان هر دو کشور فراهم میآورد.
وی در پایان گفت: ما در این دوره از جشنواره گوشهای از ظرفیتهای فرهنگی اندونزی در راستای طراحی و تولید مد و لباس را به نمایش درآوردیم و با توجه به فرهنگ غنی این کشور، مشتاق هستیم که در آینده نزدیک شرایطی فراهم شود که مردم ایران بیشتر با فرهنگ و هنر اندونزی آشنا شوند و زمینه برای همکاریهای فرهنگی و هنری میان دو کشور بیش از پیش فراهم شود.
نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر تا 29 بهمن در محل نمایشگاههای تخصصی شهرداری تهران در بوستان گفتگو برای بازدید علاقهمندان دایر است.