سرویس مد و لباس هنرآنلاین: حمیدرضا نیکطبع دبیر بخش صنعت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور درباره چشمانداز این بخش به خبرنگار هنرآنلاین گفت: در سالهای اخیر بسیاری از صنعتگران تصور این را نداشتند که بتوان در تعامل با طراحان پارچه و لباس، محصولات و ایدههای خود را در اختیار آنها قرار دهند و چهبسا جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر این فضا را فراهم کرد که این دو گروه با ظرفیتهای یکدیگر بیشازپیش آشنا شوند.
نیکطبع با اشاره به اینکه طراحان پارچه و لباس حقدارند تا در زمینه نیازهای خود از بخش صنعت مطالبهگری کنند اظهار داشت: صنعت نساجی در ایران دارای پشتوانههای تجربی بسیار بالایی است و از همین رو علیرغم بسیاری از مشکلات اقتصادی و کمبودها اما به جرئت میتوان گفت این صنعت همچنان از بخش علمی دانشگاهی پیش است و در این میان سرفصلهای دانشگاهی چیزی برای عرضه ندارد.
دبیر بخش صنعت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با تأکید بر اینکه دوره کپیکاری در زمینه طراحی پارچه به پایان رسیده است اظهار داشت: سرمایههای بسیاری در بخش صنعت وجود دارد که از جمله آن تجربه افرادی است که در این فضا نفس میکشند و ارتزاق میکنند و بخش صنعت با تکیهبر همین تجربه میتواند خوراک لازم و مناسب برای بخش علمی دانشگاهی حوزه مد و لباس را فراهم کند.
او افزود: بارها و بارها گفتهام که صنعت نساجی ظرفیتهای بسیاری برای کارآفرینی و ایجاد اشتغال دارد اما کسب موفقیت در این مسیر منوط به این است که از تولیدکنندگان مالیات نگیریم آنهم تولیدکنندهای که از علم و دانشگاه پیشی گرفته و چهبسا باید برای خرید این میزان از تجربه سرمایهای را هم در اختیار او قرار دهیم.
نیکطبع با اشاره به اینکه تجربه بخش صنعت در هیچ دانشگاهی تدریس و منتقل نمیشود، بیان کرد: در توجه به این نکته فعالان عرصه مد و لباس نیاز به تلنگر دارند و آن تلنگر این است که صنعت باید در دانشگاههای کشور کرسی داشته باشد و خوراک مناسب برای طراحان پارچه و لباس را به وجود آورد.
دبیر بخش صنعت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در خاتمه گفت: بخش صنعت کارگروه این آمادگی را دارد که با راهنمایی و ارائه مشاوره به افراد علاقهمند به فعالیت در بخش نساجی، حتی آنها را با روشهای کار در خانه برای انجام کارهایی همچون پارچهبافی آشنا کند و اینگونه علاوه بر اشتغالزایی در مسیر رفع هزاران آفت اجتماعی گام برداشته شود.