سرویس مد و لباس هنرآنلاین: نشست خبری بخش بینالملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر با حضور مدیرعامل منطقه آزاد تجاری چابهار، مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر و اصحاب رسانه داخلی و خارجی در چابهار برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری، اروسیا بومیزا، خبرنگار رادیو فرهنگ تونس به طرح سؤال پرداخت و خواستار ارائه توضیح مسئولان درباره نحوه انتخاب آثار و طراحان این دوره از جشنواره و چگونگی شکلگیری این رویداد شد.
عبدالرحیم کردی، مدیرعامل منطقه آزاد تجاری چابهار در پاسخ به این سؤالات، به پیشینه چابهار و رشد اقتصادی این منطقه اشاره کرد و گفت: چابهار یکی از مهمترین نقاط استراتژیک در منطقه است که طی دهههای اخیر مورد توجه قرار گرفته و بر توسعه این بخش تأکید شده است. از جمله مهمترین ویژگیهای چابهار جغرافیای این منطقه است زیرا بهواسطه این موقعیت جغرافیایی بازارهای مهمی را به یکدیگر متصل میکند.
او درباره نحوه میزبانی بخش بینالملل جشنواره مد و لباس فجر در چابهار گفت: ما در قبال جامعه محلی چابهار نوعی مسئولیت اجتماعی داریم که در مباحثی چون آموزش، بهداشت، محیط زیست و توانمندسازی خلاصه میشود. بر همین مبنا ما سعی کردیم که با ابزار آموزش زنان محلی را به سمت توانمندسازی سوق دهیم.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری چابهار تصریح کرد: بر مبنای تمرکز و توجه بر هنر سوزندوزی منطقه بلوچستان، اردیبهشتماه سال جاری توافقنامهای در راستای برگزاری بخش بینالملل جشنواره مد و لباس فجر با معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شد. به این واسطه امروز ما توانستیم با همکاری موسسه توسعه هنرهای معاصر، امکان برقراری ارتباط را با طراحان داخلی و خارجی برای علاقهمندان به این عرصه فراهم کنیم ضمن اینکه در درون این رویداد، کارگاههای آموزشی نیز با حضور مدرسان برجسته خارجی اجرا شد بنابراین امیدواریم که با اتمام جشنواره اتفاقات خوبی را شاهد باشیم و بتوانیم بهواسطه مذاکراتی که داشتهایم، فضای بینالمللی مد را به فضای ملی متصل کنیم.
مهدی افضلی، مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر نیز در ادامه این جلسه گفت: این هشتمین سالی است که جشنواره مد و لباس فجر برگزار میشود اما از سومین سال بخش بینالملل به این رویداد مهم افزوده شد. سال گذشته جشنواره مد و لباس فجر با حضور 9 کشور در تهران شکل گرفته اما در این دوره با توافقنامهای که منعقد شد، بخش بینالملل مد و لباس با حضور 19 کشور در منطقه چابهار برگزار شد.
او ادامه داد: امیدواریم که در سالهای آینده بتوانیم بر مبنای اشتراکات فرهنگی حیطه بینالملل را گسترش دهیم. نحوه انتخاب آثار و طراحان نیز بر مبنای یک خرد جمعی صورت گرفت البته آثار در شورایی توسط داوران مورد بررسی قرار گرفت و برای حضور در جشنواره انتخاب شد.
مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر درباره بخش نشان مهتاب توضیح داد و گفت: در راستای احترام به پیشکسوت عرصه سوزندوزی، خانم مهتاب نوروزی که حقی جدی بر گردن مردم این خطه دارند، ما نشان مهتاب را طراحی کردیم. در این راستا طی این دوره یک برگزیده و یک مقام اول را اعلام خواهیم کرد.
لی این، خبرنگار نشریه گلوبال تایمز گفت: برای ارتباط فضای مد و لباس ایران با طراحان چینی و حضور آنان، چه رویکردی را مد نظر دارید؟
کردی در پاسخ به این سؤال گفت: در این راستا ما میتوانیم از اشتراکات فرهنگی استفاده کنیم ضمن اینکه شرکتکنندگان چینی در این فستیوال نیز میتوانند موضوعات مشترکی را برای توسعه و تقویت روابط در حوزه فرهنگ و هنر معرفی کنند.
او در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری بیان کرد: باور ما این است که سوزندوزی بلوچ یک اصالت فرهنگی است که قوم بلوچ توانسته آن را حفظ کند و ما سعی داریم که این هنر را حفظ، مراقبت و ثبت کنیم. در همین راستا طی سه سال گذشته بر روی مسئله سوزندوزی کار کردهایم و تمام تلاش خود را به کار بستیم تا بتوانیم این هنر و اصالت را با سایر نقاط دنیا پیوند دهیم.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری چابهار در پاسخ به سؤال خبرنگار هنرآنلاین درباره نتیجه آثار اجرایی در کارگاه "ایده تا اجرا" گفت: در این کارگاه بالغ بر 26 طراح حضور دارند که طی این سه روز طرحهایی را با حضور اساتید ایتالیایی اجرا کردهاند. پس از اتمام این جشنواره، یک مهلت زمانی نزدیک به یک ماه برای این طراحان تعیین خواهد شد تا بتوانند آثار خود را بهصورت کامل تکمیل و برای ما ارسال کنند. در نهایت این آثار در نمایشگاهی ایتالیایی به نمایش گذاشته خواهد شد و آثاری که بتوانند نظر سرمایهگذاران این کشور را جلب کنند، به تولید انبوه دست خواهد یافت.
کردی در پاسخ به دیگر سؤال خبرنگار هنرآنلاین مبنی بر اینکه چه رویکردی برای رفع فاصله پرداختهای مالی به زنان سوزن دوز مد نظر دارد، گفت: تمام سعی ما این است که برای پیشگیری از این امر واسطهها را حذف کنیم بر همین مبنا ما در این جشنواره طراحان را با صنعتگران و مصرفکنندگان در یک چرخه قرار دادیم. به نظر من تنها راه حل این مشکلات شفافیت و روشن کردن مسیرهاست زیرا با این روش میتوان رانتها و ارتباطات اینچنینی را قطع کرد و حق مسلم زنان سوزن دوز را به آنان بازگرداند.
هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در چابهار امروز یکشنبه 28 بهمنماه با معرفی برگزیدگان به کار خود خاتمه خواهد داد.