سرویس مد و لباس هنرآنلاین: میترا تمجیدی طراح لباس با برند "میترا" و از داوران جشنوارههای متعدد در حوزه مد و لباس درباره گردهمایی فعالان این عرصه در روز کتابگردی به خبرنگار هنرآنلاین، گفت: برپایی چنین رویدادی برای نخستین بار به همت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور اتفاق فرخندهای بود و بهنوبه خود از شخص آقای قبادی بهعنوان دبیر کارگروه و مسئولان باغموزه هنر ایرانی نهایت تقدیر را به عمل میآورم.
تمجیدی با اشاره به ایجاد زمینه آشنایی بسیاری از دانشجویان و استادان دانشگاه در این روز با کتابهای آموزشی موجود اظهار داشت: تقریباً میتوان گفت که در تمامی بخشها شامل لباس کودک و بزرگسال، کیف و کفش و زیورآلات آثار مکتوب قابل قبولی در دسترس علاقهمندان قرار گرفت. در این بین کتابهای بسیار جذابی هم بدون ترجمه در اختیار افراد قرار گرفته بود که البته این میزان کفایت نمیکند.
این طراح لباس افزود: در میان کتب تصویر محور نیز، اثری نظر من را بهشدت به خود جلب کرد که مربوط به لباسهای موجود در موزه متروپولیتن نیویورک بود و عکس لباس یکی از پادشاهان صفوی هم در میان آثار موجود در موزه وجود داشت.
او با انتقاد جدی از وضعیت ترجمه و نشر آثار مکتوب در عرصه مد و لباس بیان کرد: هرچند برخی از این آثار مصور هستند و تصاویر بخشی محتوای کتاب را منتقل میکنند، اما جا دارد باقی کتابها قبل از نشر در ایران ترجمه و در اختیار خوانندگان قرار گیرد.
تمجیدی با انتقاد از قیمت بالای آثار مکتوب در حوزه مد و لباس تصریح کرد: لازم است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخشی از بودجه فرهنگی خود را در راستای انتشار کتاب با قیمت پایین و تیراژ بالا اختصاص دهد و امید است با همکاری این وزارتخانه و شهرداری، شاهد تأسیس یک کتابخانه دائمی ویژه حوزه مد و لباس باشیم.
این مدرس ادامه داد: دو کتاب "فلسفه فشن" و "منسوجات ایرانی" هم از جمله آثاری بودند که توجه من را به خود جلب کردند. این آثار بهخوبی ترجمه و در اختیار مخاطبان قرار گرفتند. نکته حائز اهمیت این که به چه دلیل نویسنده کتابی با عنوان "منسوجات ایرانی" یک فرد انگلیسی است.
تمجیدی اذعان داشت: پاسخ به این پرسش بسیار ساده است. متأسفانه ما از سوی دولتها در زمینه انجام فعالیت فرهنگی آنگونه که باید حمایت نمیشویم و با وجود فرهنگ و تمدن غنی، بخش دولتی بودجهای را به امور پژوهشی اختصاص نمیدهد.
این طراح لباس به مشکلات موجود در بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: توقع نمیرود که انتشاراتیها مشکل نشر آثار در زمینه مد و لباس را حل کنند چرا که آنها دغدغهها و اولویتهای دیگری دارند پس انتظار میرود دولت در این بخش به شکل جدی ورود پیدا کرده و علاوه بر کتابخانه، یک مرکز پژوهشی در زمینه طراحی مد و لباس را در آینده نزدیک تأسیس کند.