سرویس مد و لباس هنرآنلاین: آئین اختتامیه سومین نمایشگاه لباس عاشورایی، عصر روز یکشنبه ششم آبان‌ با حضور حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک تهران، محبوبه الهی دبیر بخش علمی نمایشگاه، یوسف خزائی دبیر اجرایی نمایشگاه و جمعی از طراحان، تولیدکنندگان، استادان دانشگاه، نمایندگان اصناف و اعضای اتحادیه‌های در تالار رودکی برگزار شد.

حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در این مراسم از تمام همراهان به‌ویژه طراحان، تولیدکنندگان، دانشجویان، استادان دانشگاه‌ها، اصحاب رسانه و نمایندگان اتحادیه پوشاک تقدیر کرد و گفت: طی این سه دوره، زمینه رشد و فراگیر شدن لباس عاشورایی فراهم شده و پیرغلامانی که در این آئین مورد تجلیل قرار گرفتند، بالغ بر 50 سال است که پرچم‌دار قیام امام حسین (ع) و فرهنگ حسینی بوده‌اند. از اتحادیه پوشاک ممنونیم که این افراد را جهت برکت بخشیدن به حوزه مد و لباس کشور به ما معرفی کرد.

قبادی اذعان داشت: اگر در مرثیه، خطابه و ذکر مصیبت توانسته‌ایم پاسدار قیام عاشورا باشیم، امروز شاهد آنیم که لباس عاشورایی هم در این زمینه به‌خوبی نقش‌آفرینی کرده است.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از همراهی و حمایت‌های سازمان صداوسیما تقدیر کرد و گفت: خوشبختانه در طول ایام برپایی این نمایشگاه، بالغ بر 200 خبر، گزارش و برنامه از این رسانه منتشر شد.

او در ادامه از مسئولان بخش مسابقه زنده و کارگاه‌های آموزشی سومین نمایشگاه لباس عاشورایی قدردانی و تصریح کرد: علی‌رغم وجود برخی نقص‌ها و کاستی‌ها، خوشبختانه گام‌های بلندی در این دوره برداشته شد و خوشحالیم که آثار فاخر و زیبایی به مدد این رویداد تولید و وارده جامعه شده‌اند.

قبادی به برخی انتقادات در زمینه زمان برگزاری نمایشگاه لباس عاشورایی اشاره کرد و افزود: با پایان این دوره، تلاش و برنامه‌ریزی ما برای دوره بعد آغاز شده و چهارمین نمایشگاه در زمانی مناسب آغاز به کار خواهد کرد.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در ادامه از برپایی یک رویداد نو در عرصه مد و لباس کشور همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران خبر داد و گفت: امید است با برگزاری باشکوه این رویداد در ماه‌های دی و بهمن سال جاری، از آن به‌عنوان یک رویداد حماسی، ملی و آئینی یاد کنیم. در مجموع امیدواریم که در قالب‌های مختلف بتوانیم جریان لباس را به موضوعات مهم در شکل آئینی پیوند دهیم.

محبوبه الهی دبیر بخش علمی سومین نمایشگاه لباس عاشورایی نیز طی سخنانی، رسالت تجلی عاشورا در حوزه پارچه و لباس را رسالت برگزارکنندگان این رویداد برشمرد و اظهار داشت: امروز و در این برهه از تاریخ که بسیاری از حوادث، ارزش‌های ملی و دینی ما را در قالب شبیخون مورد هجوم قرار داده‌اند، تلاش می‌کنیم شأن عاشورا چراغ راهی در مسیر کار طراحان و تولیدکنندگان عرصه مد و لباس قرار گیرد.

 

الهی در ادامه به موضوعاتی همچون رشد کیفی آثار این دوره، فاصله داشتن برخی آثار با توقع جامعه اندیشمند و هنرمند، تجربه‌اندوزی متفاوت در شکل‌های فرمی رویداد و البته ارائه الگوهای افراطی در میان برخی هنرمندان و لزوم ارائه طرح و فرم مناسب همراه با پژوهش درباره رنگ‌ها، فرم‌ها و نمادها، اشاره کرد.

دبیر بخش علمی جشنواره افزود: امسال و از زمان اعلام فراخوان بالغ بر 454 اثر به دبیرخانه رسید که از این میان 218 اثر به نمایشگاه راه یافت و 80 اثر در بخش غیررقابتی در معرض دید عموم قرار گرفت.

الهی در خاتمه تأکید کرد داوری در تمامی عرصه‌ها به‌ویژه فرهنگ و هنر مباحثه‌ای و نسبی بوده و هیچ داوری مصون از خطا نیست.

ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک تهران دیگر سخنران آئین پایانی سومین نمایشگاه لباس عاشورایی بود و گفت: این نمایشگاه کم از پیاده‌روی اربعین نیست. در گذشته نذورات بسیاری در این ایام انجام می‌شد و امروز به کمک کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، طراحان و تولیدکنندگان پوشاک عاشقانه در این زمینه دین خود را ادا می‌کنند.

شیرازی از زحمات حمیدرضا یوسفی‌فر دبیر کارگروه مد و لباس اتحادیه پوشاک در همراهی با جریان مستمر نمایشگاه لباس عاشورایی تقدیر کرد و گفت: لباس عاشورایی می‌تواند فرهنگ عاشورایی را با کمک هنرمندان، مورد توجه و اقبال جوانان قرار دهد و این لباس همانا برافراشتن پرچم عاشورا است.

مجید افتخاری دیگر فعال عرصه مد و لباس و عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی ایران نیز در سخنانی به برخی کمبودها و مشکلات اقتصادی و معضلات تأمین مواد اولیه در حوزه مد و لباس کشور اشاره کرد و گفت: ما فعالان عرصه پوشاک نیز باید برای بزرگ‌ترین رویداد جهان تشیع در زمینه طراحی و تولید لباس عاشورایی نقش خود را ایفا کنیم.

او گفت: بنا داریم برای نخستین بار و در سال آینده با همکاری کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و اتحادیه پوشاک، کاروانی با بر تن داشتن لباس‌های طرحی شده توسط طراحان در زمان برپایی سه دوره نمایشگاه لباس عاشورایی، کاروانی را به سمت کربلای معلا روانه کنیم.

افتخاری با اشاره به لزوم همراهی بیشتر برندها با این رویداد گفت: جای خالی برندهای ایرانی پوشاک در این نمایشگاه خالی است و همچنین امیدواریم در زمان برپایی نمایشگاه نیز تغییر ایجاد شده و از سال آینده، یک ماه پیش از آغاز ماه محرم، شاهد برپایی این رویداد باشیم.

در بخشی از مراسم اختتامیه سومین نمایشگاه لباس عاشورایی، نمایشی با عنوان "لباس" و در ارتباط با هشت سال دفاع مقدس اجرا شد.

تجلیل از پیرغلامان لباس عاشورایی، بخش بعدی این مراسم بود و طی آن از آقایان رضا حسینی خبازی، عباس شفیعی، جعفر درویش، فرامرز بزرگ نیای خمیران، حسن آقاجانی اولویی، عباس خوش محسن، سیدعلی اکبر نوشین روان و رضا حاجی محمدی با اعطای تندیس و لوح تقدیر، قدردانی به عمل آمد.

اسامی برگزیدگان مسابقه زنده لباس عاشورایی نیز به شرح زیر معرفی شد:

گروه نخست: زهرا پورزاد، محبوبه نوروزی، سارا رستمی

گروه دوم: زهرا بیات، اشرف‌السادات رمضان پور، ناهید دارابی

گروه سوم: طاهره ایزددوست، زهرا تقدمی، پریا تنها

همچنین سه گروه‌ دیگر شایسته تقدیر شدند که اسامی آن‌ها به شرح زیر است:

گروه نخست: مریم کریمی، سارا نارونی، رقیه پاشایی

گروه دوم: بهاره اله داد، الهام آقایی، طناز شهداد حقیقی

گروه سوم: مریم السادات امامی، سمیه چلبی، مائده حاجی علی‌اکبر