سرویس مد و لباس هنرآنلاین: نشست رسانهای سومین نمایشگاه لباس عاشورایی با حضور حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، محبوبه الهی دبیر بخش علمی سومین نمایشگاه لباس عاشورایی و جمعی از ستاد اجرایی این رویداد و اصحاب رسانه، صبح روز دوشنبه 23 مهرماه 97 در سالن جلسات معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
رونمایی از پوستر سومین نمایشگاه لباس عاشورایی با طرحی از محسن پیشدادی و بر اساس نشانههای مفهومی نهضت عاشورا در بخش آغازین این نشست انجام شد.
حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در ادامه با تأکید بر فعالیتهای تخصصی انجام شده در این کارگروه طی یک سال گذشته بیان کرد: مهمترین هدف از برپایی این نمایشگاه، انتقال مفاهیم ارزشمند جامعه دینی از طریق موضوع تخصصی لباس بوده و معتقدیم لباس طی قرون مختلف و در کنار منابر، سهم جدی در راستای انتقال این مفاهیم داشته است.
قبادی در ادامه، فقر پژوهشی در زمینه لباس عاشورایی را جدی دانست و گفت: منابع علمی موجود از مسئله نیازسنجی فاصله دارند و یکی از مهمترین اهداف ما در این حوزه، توجه به موضوع تولید محتوا و انتشار منابع کافی در عرصه مد و لباس است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با اشاره به لزوم جهتدهی و هدایت سایر فعالیتها در این بخش اظهار داشت: همه دولتها این مأموریت جدی را بر عهده دارند و جریانسازی و الگوسازی در حوزه لباس عاشورایی بسیار حائز اهمیت است.
قبادی در ادامه به نقش پر رنگ رسانهها در تبیین و توجه به اهمیت موضوع لباس عاشورایی اشاره و تصریح کرد: به تلاش برخی از رسانهها امروز شاهد آن هستیم که فکر و اندیشه بیش از گذشته در انتخاب لباس مناسب در این ایام مورد توجه قرار گرفته و جوانان بر روی مفاهیم و معانی نمادهایی که بر روی پس زمینه سیاه نقش میبندد حساس شده و تلاش میکنند اشتباهات گذشته را تکرار نکنند.
او همچنین موضوعاتی همچون توجه به نمادشناسی و احیای روشها و تکنیکهای سنتی از اهداف نمایشگاه لباس عاشورایی بر شمرد.
قبادی گفت: امسال و در بخش مسابقه طراحی لباس، بیش از 400 اثر به دبیرخانه نمایشگاه واصل شد که بر آن هستیم 150 اثر برگزیده از میان این آثار را در سومین نمایشگاه لباس عاشورایی به نمایش درآوریم.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور به نشستهای تخصصی و کارگاههای آموزشی در روزهای قبل و بعد از نمایشگاه اشاره کرد و گفت: طی جلسهای و همزمان با برپایی مقدمات نمایشگاه از 50 طرح لباس و ملزومات عاشورایی رونمایی شد که تعدادی از آنها به تولید رسید.
قبادی با اشاره به اینکه در این دوره مهمان خارجی نداریم، افزود: در حال رایزنی با دوستانمان در مجمع تقریب مذاهب اسلامی هستیم تا در دورههای بعدی بتوانیم این رویداد را با حضور هنرمندان و مهمانان خارجی برگزار کنیم.
او در خاتمه به عدم همکاری ستاد اربعین با نمایشگاه لباس عاشورایی و بخش عفاف و حجاب نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اشاره کرد و گفت: دو سال است که به شکل مکتوب از ستاد اربعین درخواست کردهایم بخش تأمین لباس و ملزومات زائران اربعین به ما سپرده شود اما تاکنون پاسخ مثبتی از این عزیزان نشنیدهایم با این وجود معتقدیم اربعین ظرفیت مهمی در زمینه توسعه و اعتلای فرهنگ عاشوراست و امیدواریم که زائران اربعین در زمینه تهیه پوشش مناسب برای این سفر معنوی دغدغهای نداشته باشند.
محبوبه الهی دبیر بخش علمی نمایشگاه نیز در سخنانی به مسئله آسیبشناسی جریانات دورههای گذشته در راستای برپایی نمایشگاه لباس عاشورایی اشاره کرد و گفت: علاوه بر رونمایی از 50 طرح و برپایی کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی، مسابقه از ایده تا اجرا برای نخستین بار در نمایشگاه لباس عاشورایی برگزار میشود.
الهی گفت: گروههای حاضر در این بخش با توجه به رزومه آنها انتخاب شده و مسابقه با حضور طراح، الگوساز و دوزنده به شکل تیمی و طی سه روز برگزار میشود.
او همچنین به آموزش روشها و تکنیکهای طراحی و الگوسازی در حاشیه نمایشگاه لباس عاشورایی تأکید کرد و گفت: تبیین نمادها، نشانهها و جریانات مفهومی در لباس عاشورایی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و طراحان نیاز دارند که در مسیر طراحی به سمت استفاده از دستمایههای پژوهشی پیش روند.
سومین نمایشگاه لباس عاشورایی با شعار "این جامه سیاه فلک در عزای کیست" از ۲۸ مهر تا ۴ آبان ماه سال ۱۳۹۷ در تالار وحدت برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند طی این روزها از ساعت 10 صبح تا 18 از آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه دیدن کنند. سومین نمایشگاه لباس عاشورایی همچون دو دوره گذشته بخش فروش ندارد.