سرویس مد و لباس هنرآنلاین: نخستین کنسرت رایگان خیابانی توسط ارکستر سازهای ملی ایران به خوانندگی محمد معتمدی و به رهبری علیاکبر قربانی 8 شهریور ماه در بوستان آب و آتش برگزار شد.
محبوبه بلندی طراح لباسهای گروه موسیقی حاضر در نخستین کنسرت خیابانی درباره جزئیات این پروژه به خبرنگار هنرآنلاین گفت: طراحی لباس برای این گروه موسیقی در سه روز انجام شد و طی آن برای لباس خانمها از سوزندوزی بلوچ و در لباس آقایان از پارچههای ترمه استفاده کردیم.
بلندی با اشاره به اینکه استفاده از هنر سوزندوزی بلوچ در لباس بانوان گروه ارکستر سازهای ملی ایران در نخستین کنسرت خیابانی ایران، جلوه جذابی از هنر ایرانی را به منصه ظهور رساند، بیان کرد: حضور گروههای هنری در میان مردم فرصت مغتنمی را برای نمایش هنر ایرانی به وجود میآورد و فضایی مناسب برای معرفی و احیای هنرهای دستی کشورمان را فراهم میکند.
این طراح لباس افزود: سوزندوزی در زمره صنایع دستی قرار دارد که هم در سیستان و بلوچستان و هم در برخی دیگر از استانها هنوز هم مورد توجه فعالان عرصه مد و لباس قرار دارد و یکی از بهترین گزینهها برای افزایش زیبایی و جذابیت لباس زنان و مردان به شمار میرود.
بلندی درباره استفاده از پارچه ترمه برای لباس آقایان گفت: یکی از رسالتهای طراحان لباس، بکارگیری نمادهای ایرانی و ملی در طراحی لباسها است و هر رویداد هنری میتواند زمینه مدسازی ایرانی را فراهم کند که در این میان پارچه ترمه یکی از بهترین گزینهها برای طراحی لباسهای منحصر بفرد به شمار میرود.
او افزود: لباس آقای محمد معتمدی و علیاکبر قربانی هم ابتدا توسط تیم ما طراحی شد اما این عزیزان ترجیح دادند که از لباسهای سادهتر برای این اجرا استفاده کنند.
بلندی با تأکید بر اینکه سوزندوزیهای سنتی ایرانی در تمامی اشکال طراحی مد و لباس کاربرد دارند بیان کرد: سوزندوزی، صنعتی برخوردار از ظرافت دوخت و تنوع رنگ است که ذوق، سلیقه، سنت و هنر مناطقی از کشورمان را بازگو میکند و خوشبختانه پس از ورود این هنر به لباس بانوان حاضر در گروه ارکستر سازهای ملی ایران، بازخوردهای بسیار خوبی از سوی حضار دریافت کردیم.
او در خاتمه گفت: امیدوارم اقتباس از هنر اصیل ایرانی و نمادهای سنتی، روز به روز بیشتر در میان آثار جامعه مد و لباس کشور مورد توجه قرار گیرد و از این مسیر شاهد دوام و احیای این هنرها باشیم.