به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور،  نخستین نشست مشترک هم‌اندیشی مسئولان کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و برگزارکنندگان این نمایشگاه با نمایندگانی از ادارات و سازمان‌های تابعه وزارت آموزش وزارت آموزش‌وپرورش که حوزه کاری آن‌ها مرتبط با موضوع نمایشگاه است به ریاست حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور برگزار شود.

حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در ابتدای این نشست از اداره کل آموزش و پروش شهرستان‌های استان تهران که پیش از این جلساتی را تدارک دیده و نکاتی را مطرح کرده است، کمال تشکر را به عمل آورد و گفت: آموزش و پروش به‌رغم همه سختی‌ها و مشغله‌هایی که به دلیل حساسیت در حوزه آموزش‌وپرورش دانش‌آموزان وجود دارد، کار خوبی را آغاز کرده است و تجربه برگزاری نخستین دوره این نمایشگاه بر این نکته تأکید کرد و صحه گذاشت که موضوع نمایشگاه لباس و اقلام مورد نیاز مدارس یک تکلیف تصریح‌شده قانونی است که تمایلات و سلایق شخصی نمی‌تواند در قانون‌گذاری این حوزه که به درستی در مفاد حوزه وظایف آموزش و پروش پیش بینی شده است منعی ایجاد کند.

وی با اشاره به اهمیت مبحث لباس دانش آموزان گفت: متأسفانه علی‌رغم اقدامات مؤثر انجام‌شده در ساماندهی این بخش نظیر برگزاری دور نخست این نمایشگاه که توانست الگوی مؤثری در پیشگاه تولیدکنندگان قرار دهد اما گاه بعضی ادارات کل تصمیماتی می‌گیرند که حتی با روح قانون نیز مغایرت داشته و به این واسطه شکایاتی هم از سوی اولیای دانش آموزان و هم مدیران مدارس مبنی بر استفاده نادرست از لباس مدارس واصل شد که جای تأسف دارد.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در ادامه با اشاره به اینکه متأسفانه به دلیل ضعف‌هایی که در زمینه طراحی لباس مدارس و همچنین استفاده از مواد و پارچه نه چندان مرغوب در تولید آن‌ها وجود دارد دانش آموزان رغبتی به استفاده از این البسه حتی با ماهیت آموزشی ندارند گفت: حقیقت تلخی وجود دارد و آن نکته‌ای است که به آینده به ویژه دانش آموزان دختر مربوط می‌شود و به جرات می‌توان گفت عدم تمایل و رغبت گروهی از دختران جوان به حفظ حجاب اسلامی، ریشه در خاطره و تجربه ناموفق آن‌ها با لباس فرم مدارس دارد.

وی به برگزاری دومین دوره نمایشگاه لباس مدارس اشاره کرد و گفت: تجربه برگزاری دور نخست این نمایشگاه نشان داد که اگر بخش مسابقه و رقابتی به این جشنواره و نمایشگاه اضافه شود به جهت ایجاد انگیزه مضاعف میان علاقه‌مندان و طراحان هم شاهد کیفیت مطلوب بیش از پیش آن خواهیم بود و هم اینکه خروجی مؤثر و کاربردی‌تری در سامان بخشی به این حوزه رقم خواهد خورد.

قبادی در ادامه با تأکید بر اینکه هدف از برگزاری این نشست تشریک مساعی با نمایندگان سازمان‌ها و ادارات وابسته به وزارت آموزش‌وپرورش در باب موضوع سامان بخشی به حوزه لباس مدارس است گفت: نکته‌ای که مورد تأکید است اینکه مباحث طرح‌شده در این سلسله جلسات علاوه بر پرداختن به مقوله‌ای ارزشی و عرفی جامعه اسلامی باید به مباحث مهم دیگری از جمله کیفیت در جنس پارچه، طرح و تولید البسه مدارس و اصول بهداشت و روان می‌پردازد.

وی با پیشنهاد برگزاری هر دو هفته یک‌بار این سلسله جلسات ضمن تأکید بر افزودن بخش مسابقه و رقابتی شدن نمایشگاه امسال، افزود: ضرورت دارد دو کمیته فرعی ذیل این جلسات که یکی با حضور مربیان و اولیا و دیگری با حضور مدیران اداری و اجرایی آموزش و پروش پیرامون موضوعات مرتبط تشکیل تا به تبادل نظر و افکار بپردازد تا نظرات آن‌ها نیز به موازات تصمیمات این سلسله جلسات تا حصول نتیجه نهایی و قابل تأمل به پیش رود.

مهناز احمدی: تنوع در لباس مدارس و بهره‌گیری از رنگ در لباس دانش‌آموزی اهمیت دارد

مدیرکل امور بانوان و خانواده آموزش‌وپرورش گفت: باید جدول زمان‌بندی نمایشگاه لباس مدارس با توجه به رقابتی که میان مراکز آموزشی در زمینه ثبت نام و سایر روال اداری به وجود می‌آید به گونه‌ای باشد که آن را تحت‌الشعاع قرار دهد.

مهناز احمدی در نخستین نشست مشترک هم‌اندیشی مسئولان کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و برگزارکنندگان دومین نمایشگاه لباس مدارس با نمایندگانی از ادارات و سازمان‌های تابعه وزارت آموزش وزارت آموزش‌وپرورش، با تشکر و قدردانی به واسطه دغدغه و نگرانی که در زمینه لباس مدارس به وجود آمده است گفت: سال گذشته این نمایشگاه در زمان نامناسبی برگزار شد که با توجه به تعطیلی مدارس برای اطلاع‌رسانی به دانش‌آموزان و مدیران دچار زحمت شدیم.

احمدی افزود: امسال با وجود اینکه شرایط به گونه‌ای است که فرصت برای ساماندهی و سیاست‌گذاری این بخش مربوط به سال تحصیلی 96 -97 را از دست دادیم اما زمان برگزاری نمایشگاه بسیار مطلوب به نظر می‌رسد و امیدواریم برنامه‌ریزی خوبی را برای سال‌های آینده آموزش در نمایشگاه امسال شاهد باشیم.

وی با تأکید بر اینکه باید جدول زمان‌بندی این نمایشگاه و برگزاری آن با توجه به رقابتی که میان مراکز آموزشی در زمینه ثبت نام و سایر روال اداری به وجود می‌آید به گونه‌ای باشد که آن را تحت‌الشعاع قرار دهد تصریح کرد: از آنجا که در اغلب مواقع حتی ثبت‌نام‌ها برای سال تحصیلی آینده در بهمن و اسفند سال قبل اتفاق می‌افتد و تا اردیبهشت سال آتی موضوع پوشش البسه دانش آموزان هم مشخص شده لذا بهترین زمان برای برگزاری این نمایشگاه محدوده آذرماه تا بهمن است.

احمدی با اشاره به وجود ظرفیت‌های گسترده در وزارت آموزش‌وپرورش تأکید کرد که لازم است از همه این ظرفیت‌ها در برپایی نمایشگاه مناسب، مؤثر و جریان ساز بهره جست.

مدیرکل امور بانوان وزارت آموزش‌وپرورش افزود: تنوع در لباس مدارس و بهره‌گیری از رنگ‌های شاد و مناسب با مقاطع سنی و استفاده از ظرفیت‌های بومی در طراحی لباس دانش‌آموز بسیار حائز اهمیت است.

لزوم توجه به نقطه نظرات اولیاء دانش‌آموزان در راستای فرهنگ‌سازی برای پوشش مدارس

نماینده دفتر مرکزی انجمن اولیاء و مربیان در نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه لباس مدارس گفت: لازم است به نقطه نظرات اولیاء دانش‌آموزان در راستای فرهنگ‌سازی برای پوشش مدارس توجه شود.

موسوی از کارشناسان حاضر در نخستین نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه لباس مدارس با تأکید بر استفاده از ظرفیت هنرجویان هنرستان‌های فنی مرتبط با حوزه پوشاک گفت: این هنرجویان در دوره‌های آموزشی و صنعتی که می‌گذرانند با مقوله تولید و دوخت و طراحی آشنا می‌شوند اما مسئله مهمی که وجود دارد اینکه برای آن‌ها مسئله تولید صنعتی ناآشناست که باید از مسیر این نمایشگاه توجیه شوند.

ولی زاده دیگر سخنران این نشست به نمایندگی از دفتر مرکزی انجمن اولیا و مربیان نیز به تجربه موفق این انجمن در پوشش مدیریتی مقولاتی همچون ایاب و ذهاب و بوفه‌های مدارس اشاره کرد و گفت: لازم است به نقطه نظرات اولیاء دانش‌آموزان در راستای فرهنگ‌سازی برای پوشش مدارس توجه شود.

جنیدی به نمایندگی از معاونت پشتیبانی سازمان دانش آموزش شهرستان‌های استان تهران نیز مسئله برگزاری نمایشگاه و ساماندهی لباس مدارس را از دو منظر اقتصادی و فرهنگی مورد توجه قرار داد و گفت: قطعاً از نظر فرهنگی به واسطه هدفمند شدن این موضوع و جلوگیری از ناهنجاری‌های احتمالی، شرایط بسامان تری را در پوشش دانش آموزان در آینده زندگی آن‌ها شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: مهم‌ترین حلقه مفقوده در اجرای این طرح و الگوسازی لباس مدارس از رهگذر برگزاری نمایشگاهی که به همت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور برگزار می‌شود مدیران مدارس هستند که می‌بایست نقش مؤثرتری داشته باشند.

در ادامه جلسه دبیران بخش طراحی، صنعت و مجری نمایشگاه نیز به بیان نظرات خود در خصوص برگزاری هر چه بهتر و مؤثرتر نمایشگاه لباس مدارس پرداختند.