سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: "اسفار سرگردانی" جمال جبار غریب در انتشارات افراز منتشر شد.
"مضمون اصلی رمان اسفار سرگردانی که شاهکار جبار جمال غریب است و از مهمترین رمانهای برتر ادبیات کرد بهشمار میرود، از یک سو داستان کشتار و نسلکشی ارمنیها به دست تُرکان جوان عثمانی و از سوی دیگر نسلکشی مردم کردستان عراق به دست رژیم بعث است. کاکو شخصیت اصلی رمان حاصل ازدواج مردی کُردزبان با زنی ارمنی است. او که پدر و مادرش ریشه در مشرقزمین دارند، دچار نوعی بحران هویت و سرگردانی روحی میشود و در پی یافتن ریشههای خود بدون اطلاع پدر و مادرش راهی مشرقزمین میشود و درحالیکه برف سنگینی باریده، وارد روستایی کُردنشین میشود و با زنی به نام نازجواهرخاتون و دختر جوانی به نام سْحربانو ـ که از او با عنوان نسیم بهشتی یاد میکند ـ برخورد میکند و در طول این برخورد، قلم جادویی نویسنده صحنههایی میآفریند که تا مدتها و بلکه برای همیشه در ذهن خواننده ماندگار خواهد..."
"اسفار سرگردانی"، یکی از رمانهای جبار جمال غریب است که بهتازگی جایزهی حسین عارف را گرفته است و با این اثر برای اولین بار در ایران معرفی میشود.
نویسنده این رمان خطاب به خوانندههای فارسیزبان میگوید: "من فقط میخواهم یک نکته را به مخاطبان فارسیزبان یادآور شوم و آن اینکه: دروازهی این رمانها کوچک یا بزرگ باشد، تنها و تنها به یک نفر اجازهی ورود میدهند... یک نفر که در مدت خواندن رمان، دنیا را رها کرده و برای این رمانها زندگی میکند."
این رمان را انتشارات افراز در 276 صفحه، در قطع رقعی و با قیمت 25000 تومان اخیراً منتشر کرده است.
سفر به مرکز زمین" اثر ژول ورن با بازنویسی پنی دلان و با ترجمه مهتا لبافی در انتشارات شهر قصه منتشر شد.
"سفر به مرکز زمین" رمانی علمی–تخیلی در مورد یک پروفسور آلمانی به نام اوتو لیدانبراک است که معتقد است که برخی دالانهای گدازه به سمت مرکز زمین میروند. او به همراه برادرزادهاش اکسل و هانس که راهنمای آنهاست از آتشفشانی در ایسلند پایین میروند و با ماجراهای متعددی مانند حیوانات ماقبل تاریخ و خطرهای طبیعی مواجه میشوند تا اینکه در نهایت در جنوب ایتالیا در استرومبولی دوباره به سطح زمین بازمیگردند.
برمبنای رمان "سفر به مرکز زمین" فیلم ماجراجویی سهبعدی به کارگردانی اریک بریوینگ و با بازی برندن فریزر، جاش هاچرسون و آنیتا بریم محصول آمریکا ساخته و در ۱۱ ژوئیه ۲۰۰۸ اکران شد.
در پشت جلد کتاب "سفر به مرکز زمین" چنین میخوانیم: "سفر به مرکز زمین؟ یک ایده غیرممکن. این همان جایی است که ما رفتیم! روزها میگذشت و ما سریعتر از هر قطاری داخل تونل می رفتیم. تنها چیزی که به من امید میداد صورت آرام هانس بود که نور فانوس آن را روشن میکرد..."
پنی دلان که مترجم و قصهگوی اهل یورکشایر است، در این کتاب سعی کرده داستان را کوتاه تر از اندازه معمول کتاب "سفر به مرکز زمین" تنظیم کند و تصویرگریهای کتاب هم گویای این مطلب است که نویسنده، قصد داشته کتاب را برای گروه سنی پایینتری، یعنی کودکان و نوجوانان هشت تا دوازده سال بنویسد. کتاب، در ۴۸ صفحه نگارش شده ولی تمام فراز و فرودها و نکتههای مهم داستان اصلی را داراست.
اما دومین جلد مجموعه ترانههای باب دیلن با ترجمه رضوان صدقینژاد در نشر گل آذین منتشر شد.
باب دیلن خواننده، آهنگساز، شاعر، و نویسنده آمریکایی و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۶است. او که در سبک موسیقی بومی آمریکا به فعالیت میپرداخت، در دهه ۱۹۶۰ میلادی به سبک راک روی آورد و اشعار عاشقانه راک اند رول روز را با اشعار ادبی و روشنفکرانه کلاسیک در هم آمیخت. دیلن در پدیدار شدن سبکی در موسیقی به نام راک بومی در اواسط دهه شصت بسیار تأثیرگذار بود و به شکسپیر همنسلان خود شهرت یافت. بعضی از کارهای دیلن به عنوان سرود جنبشهای اجتماعیِ دههٔ ۶۰ مطرح شدهاست.
دیلن در پنج دهه اخیر در موسیقی آمریکا به عنوان یک پدیده مطرح بوده و یکی از تأثیرگذارترین چهرهها در موسیقی معاصر آمریکا به حساب میآید.
باب دیلن سال ۲۰۱۶ جایزه نوبل ادبیات را به خاطر آفرینش بیانی تازه در ترانهسرایی آمریکا دریافت کرد.
جایزه گلدن گلوب، گرمی و اسکار از جمله جوایزی هستند که پیش از نوبل ۲۰۱۶ به دیلن اهدا شدهاند.