سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: ایسنا به نقل از "آیریش تایمز" نوشت: جایزه کتاب سال "کاستا" از میان پنج برنده بخشهای رمان، رمان نخست، زندگینامه، شعر و ادبیات کودک، "سباستین بری" نویسنده رمان "روزهای بیپایان" را برای بار دوم به عنوان برنده نهایی کتاب سال "کاستا" و برنده سال ۲۰۱۶ انتخاب کردند.
بری، اولین رماننویسی است که پیشتر یک بار دیگر موفق به کسب این جایزه شده و حالا علاوه بر مبلغ ۵۰۰۰ پوندی جایزه بخش رمان، جایزه ۳۰ هزار پوندی کتاب سال "کاستا" را هم دریافت میکند. او که به عنوان نمایشنامهنویس هم شناخته میشود، پیشتر در سال ۲۰۰۸ این جایزه را به دست آورده بود. قبل از او تنها "شیموس هینی" و "تد هیوز" شاعران معروف موفق به کسب دو جایزه اصلی "کاستا" شدهاند.
رمان "روزهای بیپایان" که هفتمین کتاب این نویسنده ایرلندی است، در زمان جنگهای داخلی آمریکا روایت میشود و از سوی داوران این جایزه به عنوان "معجزه"ای در عرصه کتاب توصیف شده است.
جایزه رمان نخست این دوره به "تپه طلایی" نوشته فرانسیس اسپوفورد ۵۲ ساله رسید. در بخش زندگینامه "کاستا"، کگی کارو برای نگارش "سرزمین پدری" برنده شد. آلیس آزولد که تاکنون جوایز بسیاری را کسب کرده به عنوان برنده بخش شعر معرفی شد و برایان کوناگان که برای چاپ کتاب "بمبهایی که ما را به هم رساند" از ۲۱۷ ناشر جواب رد شنیده بود، موفق شد جایزه بخش ادبیات کودک "کاستا" ۲۰۱۶ را از آن خود کند.
به هر یک از برندگان این چهار بخش که از میان ۵۹۶ اثر ارائهشده انتخاب شدهاند، نیز مبلغی ۵۰۰۰ پوندی اعطا میشود.
از زمان راهاندازی جایزه کتاب سال "کاستا" در سال ۱۹۸۵ تاکنون، این جایزه ۱۲ بار به رمان، پنج بار به رمان نخست، شش مرتبه به آثار زندگینامهای و هفت بار به مجموعه شعر تعلق گرفته است. در تاریخ ۳۱ ساله این جایزه، تنها دو بار جایزه کتاب سال به یک اثر در حوزه ادبیات کودک اعطا شده است که آخرین آنها "درخت دروغ" نوشته "فرانسیس هاردینج" بود که سال گذشته به عنوان برنده معرفی شد.
جایزه "کاستا" یکی از معتبرترین و مشهورترین جایزههای ادبی در انگلیس است که کتابها و نویسندگان مطرح در انگلیس و ایرلند براساس آن شناخته میشوند. این جایزه از سال ۱۹۷۱ کار خود را با عنوان جایزه ادبی "وایت برد" آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۶ به جایزه کتاب "کاستا" تغییر نام داد. رکورد تعداد کتابهایی که برای رقابت در این جایزه ادبی شرکت کردهاند، ۶۴۰ اثر بوده است.