سرویس فرهنگ و ادبیات خبرگزاری هنرآنلاین وظیفۀ خود میداند که رسانۀ خود را در اختیار ناشرین محترم قرار داده و آثار آنها را به مخاطبین خود معرفی کند. در همین راستا ناشرین میتوانند اخبار مربوط به تازهها و تجدید چاپهای خودشان را در اختیار ما بگذارند.
هنرآنلاین خادم کتاب است و شأن خادمی خود را معرفی کتاب خوب به مردم میپندارد. فارغ از نامها و نشانها. امیدواریم نشر نام و معرفی کتاب منتج و منجر به خوانده شدن و اثرگذراری بیشتر آن شود. در این خبر سه عنوان از کتب نشر نیستان را مختصراً به حضورتان معرفی مینماییم.
اگر غم لشگر انگیزد
عشق کتاب
پژواک بیست هزار هرتزی صفر دسی بل
اگر غم لشگر انگیزد
کتاب دوم حماسه سجادیه
رمان «اگر غم لشکر انگیزد» نوشته سید مهدی شجاعی عنوان کتاب دوم حماسه سجادیه است که توسط نشر نیستان منتشر و وارد بازار کتاب شد.
رانندهی جاده است این سید مهدی شجاعی.
پیچ و خم ها را خوب میشناسد.
خوب میداند کجا تند کند، کجا کند و کجا هم توقف.
چندی پیش ما را کنار دست خود نشاند و با ماشینِ “تویی به جای همه” برد به گردنههای صعبالعبور شام تا مدینه و بعد در مدینه اسکانمان داد و چهها که نشانمان نداد.
حالا میگوید مَرکَب عوض کنیم و سوار قالیچهی سلیمان شویم!
میگوید اینجای تاریخ را نمیتوان از روی زمین دید. هم وحشتناک است هم خطرناک.
یک جنگ معمولی نیست که بگوییم جوانمردانه -یا حالا ناجوانمردانه حتی- شمشیر میزنند و میکشند و کشته میشوند.
نه! اینجای تاریخ پای تعرض به دختران در میان است. پای بیغیرتی محض، پای خباثت مطلق، پای توحش و درندهخویی.
نمیتوان از میان این وقایع ساده عبور کرد. نمیتوان دید که حرامیانی قربه الی الله جوانها را کور و شَل و ناقص میکنند و بعد میکشند.
میگوید باید از آسمان حرکت کنیم و زمین را ببینیم. اگر از روی زمین برویم غیرت و شرفمان نمیگذارد که بیتفاوت باشیم. میخواهیم چنگ بیندازیم در تاریخ و این جانیان اموی را بیرون بکِشیم و بکُشیم.
میگوید اینجای تاریخ رقابت عجیبی در نمک به حرامی و حرام لقمگی هست. نفاق و بیرحمی بیداد میکند. دروغ قوت غالب حکام است و نفاق و ریا چاشنیاش.
میگوید در اینجای تاریخ حکومت اصل است و باید حفظ شود و به این منظور هر جنایتی مجاز است.
بروید حالش را ببرید!
بله! با مرکب جدید سید مهدی شجاعی که نامش را “اگر غم لشکر انگیزد” گذاشته است به سفری دور اما نزدیک خواهیم رفت. و وقایعی غریب اما قریب را خواهیم دید.
عشق کتاب
عشق کتاب اثری است در قالب کمیک استریپ از دبی تانگ نویسنده ساکن بیرمنگام انگلستان. این کتاب توسط فاطمه مرتضوی نیا ترجمه و در قطع وزیری از سوی نشر نیستان منتشر و وارد بازار کتاب شد.
تانگ در سالهای اخیر به واسطه خلق و انتشار داستانهای مصور و کمیک در نشریات معتبری چون هافینگتون پست و گودریدز و برخی نشریات مختص کمیک استریپ و آثاری از جمله عشق کتاب و دختری ساکت در دنیای شلوغ به دلیل کسب مخاطبانی جهانی، از شهرت بسیاری برخوردار شده است.
عشق کتاب داستانی است با محوریت زنی جوان و همسرش. زن عاشق کتاب و خواندن است و در زندگی هیچ کاری نیست که او با کتابخوانی آن را آمیخته نکرده باشد و همین موضوع موقعیتهایی عجیب و گاه شیرین را برای او پدید میآورد که مولف ترجیح داده بیشتر آنها را در قالب تصویرهایی از یک داستان مصور به نمایش بکشد.
در «عشق کتاب» با زن جوانی روبرو هستیم که دیوانهوار عاشق کتاب و مطالعه است و تمامی فعالیتهای شخصی و جمعی روزانه خود را با همراهی کتابها به انجام و فرجام میرساند. او هر موقعیتی را دستمایه و بهانه مطالعه کتابخوانی قرار میدهد، یک روز بارانی یا یک روز آفتابی. یک قرار معمولی برای پیادهروی و یا قدم زدن زیر باران. حضور در کتابخانه و کافه یا حضور در یک کتابفروشی قدیمی.
به گفته برخی منتقدان دبی تانگ در این کتاب سیمای واقعی یک محتکر کتاب را ترسیم کرده است. کسی که به هر دری میزند تا برای خود نسخهای از یک کتاب که دوست دارد تهیه کند. این محتکر گرچه برای خوانندگان موقعیتهایی کمیک و طنزآمیز مهیا ساخته اما راوی آن در واقع سیمای یک فرد کتابخوان و اهل مطالعه را پیش چشم مخاطبان کتاب ترسیم کرده و به آنها گوشزد میکند که کتابها در چه موقعیتهایی چه نیازهایی را میتوانند برآورده سازند. به همین دلیل قهرمانان کتاب او در نگاه اول جذاب و طناز اما با کمی تامل بسیار نکتهسنج و راوی نکاتی جذاب درباره کتابخوانی و نیز خصوصیات یک کتابخوان برای دیگران است.
کتاب تانگ در واقعی تصویرکننده احساسات و لحظاتی است که کتابها میتوانند در زندگی ما و برای ما بسازند و تاکیدی است بر این موضوع که کلمات، روایتها و کتابها چطور میتوانند زندگی و در یک کلام تمامی لحظات موجود در زندگی را به تسخیر خود در بیاورند.
به باور بسیاری از منتقدان این کتاب بهترین هدیه برای کسانی است که هنوز کتابخوانی را دریچهای لذتبخش و امیدوارکننده در سیاهی حاکم بر دنیای کتاب میپندارند و به آن دلبستهاند.
پژواک بیست هزار هرتزی صفر دسی بل
کتاب «پژواک بیست هزار هرتزی صفر دسی بل» عنوان تازهترین مجموعه داستان گروهی انتشارات نیستان است. این مجموعه نمایشی است از تجربیات تازه و دریچههای جدید از تفکر و بیان داستانی آن توسط نسل جوان این روزهای ایران.
فرزانه عالی، مریم سراجیان، زهرا سادات موسوی جزی، آذر نورانی، فائزه جوان، پارمیدا محمدی، زهرا زردکوهی، ثنا گمینی، فاطمه امامی، زینب قاسمی میمند، فائزه میراسکندری، محدثه گروهی و فاطمه قزوینی نویسندگانی هستند که در این مجموعه آثاری از آنها منتشر شده است و این آثار را میتوان در زمره تازهترین و جدیترین تجربیات آنها در داستاننویسی و پردازش داستانی واحههای فکری آنها دانست.
در این کتاب مخاطب با داستانهای کوتاهی روبرو است که از منظر انتخاب سوژه، پردازش داستانی و کشف ایدههای بکر حرفهای زیادی برای بازگو کردن دارد و نوید کشف و پرورش نویسندگانی آگاه و متفکر را میدهد.
یکی از مهمترین کارکردهای داستانهای این مجموعه را باید خلق زاویه دیدی تازه برای پردازش سوژهها و کشف و نمایش دنیاهای تازه برای روبرو کردن مخاطبان با آن دانست. از همین منظر است که انتخاب داستانهایی با تمی بدیع و یا روایت از زبان افراد و موجوداتی که تا پیش از آن کمتر به سراغ آنها رفته شده را میتوان در این مجموعه ردیابی کرد.
نکته دیگر درباره این مجموعه زبان رایج در تمامی داستانهاست که سعی کرده ساده روان و به دور از عبارات استعاری و محاورهای باشد که این موضوع به سادگی و خوشخوانی و ارتباط نزدیک و همذاتپنداری مخاطبان با داستانها کمک زیادی کرده است. نویسندگان در این داستانها سعی داشتهاند بیش از هر چیز مخاطب را با سبک فکری و تفکر خود همسو کند تا تکنیک ساخت عبارات؛ و از همین منظر است که در تمامی آثار تلاشی ستودنی برای ارتباط برقرار کردن با مخاطب از منظر زبانی و با اتخاذ عباراتی پیراسته دیده میشود.
در کنار این مساله در تمامی داستانهای این مجموعه میتوان تمی از رئالیسم را نیز ردیابی کرد. رئالیستی که هدف از کاربرد آن ایجاد نوعی واقعگرایی و اطمینان از تاثیرگذاری در مخاطب است که تلاش نویسندگان برای تحقق این موضوع در این کتاب ستودنی و قابل احترام است.