به گزارش خبرنگار هنرآنلاین، اواخر مردادماه امسال بود که مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری استان قم فراخوانی را به مناسبت ایام اربعین حسینی و با موضوع محرم و صفر منتشر کرد و در روز شنبه یکم مهرماه هم اختتامیه این رویداد ادبی، با عنوان «سوگواره روضه داستانی» در قم برگزار شد.
سید علی نقیب دبیر سوگواره و مسئول مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی قم، اولین سخنران بود که از رشد 400 درصدی آثار در چهارمین دوره سوگواره روضه داستانی خبر داد.
وی در تشریح روند انتخاب آثار نیادآور شد که این آثار در سه مرحله غربالگری، داوری اولیه و داوری نهایی بررسی شدهاند و 10 اثر بهعنوان راهیافتگان نهایی شناخته شده و از این میان 5 اثر شایسته تقدیر انتخاب شدند. مرتضی شریفی از قم، زینب نجفی از قم، مریم زارعی از بوشهر، مریم اشعری از قم، نسیم اسدپور از تهران، فاطمه نصراللهی نسب از قم، سمانه قلیزاده از قم، اکبر صحرایی از شیراز، مصطفی سلیمانی از قم و معصومه دین محمدی از زنجان صاحبان 10 اثر راه یافته بودهاند.
نقیب همچنین افزود: در دوره آینده که پنجمین دوره این سوگواره خواهد بود، بخش «روایتنویسی» به بخشهای سوگواره اضافه میشود و آثار در دو بخش داستان و روایتنویسی فراخوان و ارزیابی خواهند شد.
در ادامه این مراسم، میلاد عرفانپور سرپرست مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی، با تشکر از برگزار کنندگان سوگواره «روضههای داستانی» برای انتخاب موضوعات دینی، تاکید کرد: شایسته است این سوگواره در دورههای بعد گستردهتر برگزار شود تا در سطح کشور تاثیرگذار باشد و بتواند اتفاقات خوبی را رقم بزند.
عرفانپور سخنان خود را با قرائت شعری عاشورایی از سرودههای خود به پایان برد.
بهزاد دانشگر مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری، سخنران دیگر این مراسم بود.
وی با اشاره به اینکه بعضی چنین تصور میکنند که پرداختن به موضوعات ارزشی و دینی ما را به شعار نزدیک میکند و از هنر و هنرمندی و هنر داستاننویسی دور میکند، اظهار داشت: اما در واقع چنین نیست و میتوان در حوزه داستاننویسی دینی بهگونهای عمل کرد که جریانساز باشد.
دانشگر تصریح کرد: اغلب نویسندگان خوب کشورمان با این موضوعات آثار شایسته و قابل دفاعی تولید کردهاند. می توان با تمرین و حرکت مستمر کارهایی خلق کرد که جریانساز باشند. داستاننویسی دینی باید در سطح کشور تبیین شود و قم میتواند پایگاهی باشد برای صدور داستاننویسی دینی و مفاهیم مرتبط با آن و سوگواره «روضههای داستانی» قدم مهمی در این مسیر است
علیاصغر عزتیپاک مدیر دفتر داستان انتشارات شهرستان ادب و داور بخش نهایی سوگواره نیز ضمن تشکر از حوزه هنری استان قم برای پیشرو بودن در پرداختن به موضوعات و داستانهای دینی، گفت: ضروری است برای بالا بردن کیفیت آثار، فکر کنیم و کارگاهها و نشستهای تخصصی برگزار شود تا مباحث تبیین شود و نویسندگان بتوانند در این مسیر درستتر قدم بردارند.
وی تصریح کرد: در داستاننویسی دینی ضرورت دارد که نویسندگان به جزئیات و تاریخ توجه بیشتر داشته باشند.
به گزارش هنرآنلاین، از جمله بخشهای ابتکاری و جالب مراسم اختتامیه سوگواره روضههای داستانی، خوانش 3 داستان برگزیده در قالب نمایشنامهخوانی بود. این نمایشنامه خوانی که با موسیقی همراه بود و در نهایت نیز متناسب با داستان با مداحی یا موسیقی به پایان رسید، از جمله اقداماتی بود که مورد استقبال حاضرین در مراسم به خصوص هنرمندانی که داستانشان اجرا شده است، قرار گرفت.
در نهایت، این محفل ادبی با تقدیر از 5 برگزیده «شایسته تقدیر» و بدون رتبهبندی، به پایان رسید.
«مریم زارعی از بوشهر، نسیم اسدپور از تهران، فاطمه نصراللهی نسب از قم، سمانه قلیزاده از قم و معصومه دین محمدی از زنجان» به عنوان برگزیدگان چهارمین سوگواره ملی «روضه داستانی» معرفی شدند.