به گزارش گروه فرهنگ و ادبیات خبرگزاری هنرآنلاین؛ کتاب «رفیق بروجردی: خاطرات اکبر براتی» با تدوین مرتضی فتح‌الله‌زاده در ۳۳۶ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۲۰ هزار تومان در انتشارات ایران عرضه شده است.

در بخشی از یادداشت ناشر درباره کتاب می‌خوانیم: "کتاب حاضر خاطرات آقای اکبر براتی است که نامی آشنا در بین نسل مبارزان انقلابی دهه ۵۰ و نیروهای وفادار به جمهوری اسلامی در سال‌های بعد از انقلاب ۵۷ است. براتی متولد ۱۳۳۵ در خیابان ایران است. وی پیش از انقلاب عضو گروه توحیدی صف بود، یکی از ۷ گروهی که سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را تشکیل دادند که چهره اصلی این گروه شهید محمد بروجردی بود. براتی از دوستان نزدیک شهید بروجردی به‌حساب می‌آید که در بخشی از کتاب به این موضوع پرداخته شده است.

براتی در سال ۵۹ از سازمان مجاهدین کناره‌گیری کرد. او که پیش از انقلاب درس طلبگی می‌خواند، در روزهای اول پیروزی انقلاب به سپاه پیوست که از اعضای اولیه تشکیل‌دهنده این نهاد به‌حساب می‌آید. او در کنار شهید بروجردی و مصطفی تحیری وظیفه حفاظت از امام (ره) را از لحظه ورود به کشور در فرودگاه مهرآباد تا روزهای بعد از پیروزی انقلاب در مدرسه رفاه به عهده داشت.

او مربی آموزش نظامی بسیاری از نیروهای انقلاب و از مسئولان اطلاعات سپاه در دهه ۶۰ محسوب می‌شود. اولین مأموریت او در اطلاعات سپاه، قائم‌مقامی اطلاعات سپاه در غرب کشور بود. بعد از آن به بخش التقاط واحد اطلاعات سپاه آمد و به جنگل‌های شمال رفت تا با منافقینی که در عمق جنگل در حال اقدامات خرابکارانه بودند، برخورد کند.

 براتی بعد از پایان مسئولیتش در شمال، جزو مؤسسان قرارگاه رمضان قرار گرفت و بعد از مدتی به وزارت اطلاعات و وزارت کشور رفت. او از جمله مسئولان امنیتی است که تحلیل‌ها و خاطرات بسیار شنیدنی از دوران پرفرازونشیب مسئولیت‌های پرشمار خود دارد."

 

کتاب‌هایی درباره اکبر براتی و وحید افراخته

 

همچنین کتاب «من اعتراف می‌کنم: زندگی و زمانه وحید افراخته، عضو مرکزی سازمان مجاهدین خلق» نوشته محمد رحمانی در ۹۶۰ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و بهای ۳۴۰ هزار تومان در نشر یادشده راهی بازار کتاب شده است.

در یادداشت ناشر در معرفی کتاب می‌خوانیم: "کتاب «من اعتراف می‌کنم» اثری متفاوت درباره حیات سازمان مجاهدین در دوره پیش از پیروزی انقلاب اسلامی است. نویسنده در این کتاب با استفاده از اسناد و منابع متعدد مرتبط با سازمان مجاهدین خلق، به‌ مرور اعترافات وحید افراخته، از اعضای مرکزی این سازمان پرداخته است. وحید افراخته که از اصلی‌ترین و مؤثرترین اعضای شاخه نظامی سازمان مجاهدین خلق نیز به‌حساب می‌آمد، در مرداد ۱۳۵۴ توسط ساواک دستگیر شد.

اعترافات افراخته از نظر کمی و کیفی بی‌مانند است و می‌توان ادعا کرد که بعد از ضربه شهریور ۱۳۵۰ ساواک، بزرگ‌ترین ضربه به نیروهای سازمان مجاهدین خلق، به‌واسطه اعترافات افراخته وارد شد. آنچه اعترافات افراخته را حائز اهمیت می‌کند، جایگاه مهم سازمانی و تسلط وی بر وقایع درون‌سازمانی به‌عنوان یکی از اعضای مرکزیت سازمان مجاهدین خلق است. بی‌شک با دقت در اعترافات وی بسیاری از مسائل سازمان مجاهدین خلق، پیش و بعد از افراخته، قابل‌فهم‌تر می‌شود.

ازآنجاکه اعترافات گسترده افراخته فراتر از اطلاعات صرفاً امنیتی و شرح عملیات و تاکتیک‌های چریکی است و شامل طیف گسترده‌ای از تحلیل‌های متنوع در حوزه جامعه‌شناسی گروه‌های معتقد به مبارزه مسلحانه است؛ لذا این اعترافات می‌تواند مورداستفاده پژوهشگران حوزه تاریخ، علوم سیاسی، جامعه‌شناسی و حتی روان‌شناسان قرار گیرد."

در نوشته پشت جلد کتاب هم می‌خوانیم: وحید افراخته بعد از مدت کوتاهی نه‌تنها از درون می‌شکند و اعتراف می‌کند، بلکه به همکاری همه‌جانبه‌ای با رژیم دست می‌زند به‌نحوی‌که حتی در قامت بازجوی ساواک نیز ظاهر می‌شود. وی برای شکستن روحیه مبارزان و ایجاد اختلاف بین آن‌ها جزوه‌های متعددی از جمله «ریشه‌های آنارشیسم و تروریسم» را نوشت، در مصاحبه تلویزیونی شرکت کرد که هرگز پخش نشد، برای جذب آیت‌الله طالقانی به طرح عملیات روانی تدوین کرد تا در فرایند مبارزه شکاف ایجاد کند.

افراخته باتکیه‌بر حافظه بی‌نظیرش بیش از ده‌ها عضو سازمان مجاهدین خلق را از عضو و سمپات گرفته تا اقوام و دوستان غیرسازمانی را با اشاره به‌تمامی جزئیات لو داد تا بعد از ضربه بزرگ شهریور ۱۳۵۰، بزرگترین ضربه بر  پیکر سازمان مجاهدین خلق و در اصل فرایند کلی مبارزه مسلحانه با رژیم پهلوی وارد شود.

کتاب‌هایی درباره اکبر براتی و وحید افراخته

  انتهای پیام