به گزارش هنرآنلاین به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شامگاه شنبه بیستوچهارم دی ماه، در اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه ادبی «جلال آلاحمد» که با استقبال پرشور اهالی فرهنگ و ادب در تالار وحدت تهران برگزار شد، با تقدیر از برگزارکنندگان این جایزه ادبی گفت: انتخاب یک بانوی فرهیخته به دبیری علمی جایزه جلال موجب افتخار اهالی فرهنگ است چرا که از سال نخست پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، تعداد نویسندگان زن کشور از یازده نفر به بیست و هشت هزار نفر رشد داشته که این مسئله نمایانگر معجزه انقلاب اسلامی است از سوی دیگر بسیاری از منتخبان، داوران و برگزار کنندگان جایزه ادبی جلال از بانوان فرهیخته سرزمین مان هستند.
وزیر فرهنگ با اشاره به حضور پرشور علاقه مندان در مراسم اختتامیه جایزه جلال آلاحمد، گفت: در سالهای اخیر به خاطر همه گیری کرونا امکان برگزاری مراسم باشکوه امکان پذیر نبود اما تلاش مدافعان سلامت در کنار خدمتگزاران دولت و نظام شرایط برپایی باشکوه این مراسم را فراهم کرد.
اسماعیلی با بیان این که در روزهای آینده وارد فصل جشنواره های فجر خواهیم شد، گفت: جشنواره های متعدد فرهنگی هنری کشور همزمان با ایام پیروزی انقلاب اسلامی، اوج فرهیختگی جوانان ایرانی را به رخ جهانیان خواهد کشید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نقش جلال آلاحمد در دهه چهل کشور، گفت: چنان که شصت سال از آغاز نهضت امام خمینی(ره) می گذرد از انتشار کتاب «غرب زدگی» جلال هم شصت سال می گذرد، جلال آلاحمد نماد رویارویی بزرگ تاریخی ایران عزیز است و مسائل مهمی را برای تاریخ کشور روایت میکند.
او ادامه داد: تقدیر از جایگاه جلال الاحمد به خاطر نقش و جایگاه تمدنی اوست؛ به ویژه زمانی که از تمدن ایرانی اسلامی در مقابل مدرنیته و تفکر غرب سخن میگوید.
وزیر فرهنگ تاکید کرد: انتخاب جلال الاحمد به عنوان نماد جایزه ادبی صرفا تجلیل از یک شخص فرهیخته نیست؛ بلکه پاسداشت مبارزه طولانی جلال و پاسداری اش از مرزهای تفکر ایرانی اسلامی است. جلال در روزگار غربت این تفکر وارد میدان شد و با شجاعت این پرچم را برافراشت.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم توجه به آموزش در کنار برگزاری جایزه و بهرهگیری از تجربه نخبگان ادوار جایزه جلال گفت: امسال همزمان با روند برگزاری جایزه جلال، در همه استان های کشور دوره های آموزشی برگزار شد.
او در پایان ابراز امیدواری کرد جایزه جلال آلاحمد هر سال با رونقی بیش از گذشته برگزار شود.