به گزارش هنرآنلاین، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت محمدعلی اسلامی ندوشن، چهره ماندگار ادبیات را تسلیت گفت. متن پیام اسماعیلی به شرح زیر است:
«خبر درگذشت استاد محمدعلی اسلامی ندوشن شاعر، منتقد، نویسنده، مترجم و پژوهشگر نامدار ایرانی موجب اندوه و تالم فراوان گردید. زندهیاد اسلامی ندوشن، ادبشناس و نقاد ادبی بزرگ زمانه ما بود که با تالیف و ترجمه کتابهای فراوان در زمینههای مختلف ادبی و اجتماعی میراث گرانقدری از خویش به یادگار گذاشت که بیگمان چراغ راه پژوهندگان ادبیات و فرهنگ خواهد بود.
ایشان در طول عمر با برکت خود، قلم قدرتمندش را همواره در راه پاسداشت زبان و ادب فارسی و ایران و تاریخ پرشکوهش قرار داد و بر بام و بوم این مرز، در باب «فرهنگ» و «ایران» سخن راند و قلم زد که این کوشش بیوقفه و همت و اراده بلند ایشان میتواند الگوی ارزشمندی برای فعالان عرصه فرهنگ و خصوصا جوانان باشد.
بخشی از نوشتههای دکتر اسلامی ندوشن در ادبیات، حلاوت زبان سعدی، حافظ و مولانا را برای نسل ما تداعی میکند. ایشان در خط طولانی ادبیات ایران که حامل فرهنگ غنی ایرانی اسلامی است، به ما آموخت چگونه میتوان از دوران معاصر به دوران کهن رفت و از آن دوران، توشهای برای امروز فراهم کرد.
اینجانب درگذشت این استاد فرزانه را به خانواده ارجمند و تمامی اهالی فرهنگ و ادب و علاقمندان به دانش و اندیشه تسلیت میگویم. خداوند رحیم ایشان را در پناه رحمت خود قرار دهد و به بازماندگان و داغدیدگان، صحت و صبر عطا فرماید.»
محمدعلی اسلامی ندوشن نویسنده، شاعر و منتقد ادبی روز دوشنبه ۵ اردیبهشت در کانادا درگذشت. این چهره ادبی متولد سال ۱۳۰۴ در ندوشن از توابع استاد یزد بود که با مهاجرت به تهران در دبیرستان البرز و سپس دانشکده حقوق تهران تحصیل کرد. پس از دریافت مدرک کارشناسی به فرانسه رفت و در رشته حقوق بینالملل، مدرک دکترای خود را از دانشکده سوربن دریافت کرد.
اسلامی ندوشن سال ۳۴ به ایران بازگشت و مدتی را بهعنوان قاضی سپری کرد اما با رهاکردن مشاغل حقوقی به تدریس حقوق و ادبیات رو آورد. او در ادامه زندگی خود را در مسیر ادبیات پیش برد و با چهرهها و مجلات ادبی همکاری کرد. از اسلامی ندوشن، مجموعهمقالات، مجموعه اشعار، یادنامهها و نوشتههای مختلف ادبی یادگار مانده است.
سال ۹۹ همزمان با ۹۵ سالگی این چهره ماندگار ادبیات معاصر، خیابانی در حوالی دانشگاه تهران بهنام او نامگذاری شد.