به گزارش هنرآنلاین به نقل از ستادخبری بیستونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، این سازمان در راستای برنامههای خود، سه بسته محتوایی، حمایتی و تشویقی در نظرگرفته است که در بسته محتوای مجازی «کتاب سایهبان شهر» هر یک از فرهنگسراها یک عنوان محصول مجازی در قالبهای گوناگون با موضوع ترویج فرهنگ کتابخوانی تولید و در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند. همچنین در بسته حمایت کانونی با همین عنوان از محصولات و فعالیتهای کانونهای مردمی سازمان فرهنگی هنری با موضوع کتابخوانی حمایت خواهد شد. بسته تشویقی کتابخانهها با عنوان «کتاب سایهبان شهر» نیز از ۲۴ آبان تا ۲۴ آذرماه اجرا میشود و شامل بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم دیرکرد برای اعضای کتابخانههای سازمان فرهنگی هنری و ثبت نام و عضویت رایگان شهروندان در کتابخانههاست.
مراسم تجلیل از نویسندگان و اهل قلم که در آثارشان به موضوع همهگیری کرونا و تاثیرات اجتماعی فرهنگی آن پرداختهاند، از دیگر برنامههای سازمان فرهنگیهنری شهرداری تهران به مناسبت هفته کتاب است.
مراسمی برای تقدیر از نویسندگان فعال در روزهای شیوع کرونا، شنبه ۲۹ آبان در فرهنگسرای رسانه برگزار و از مریم یوسفی شاعر و نویسنده کتاب «گره سرنوشت»، سهیلا حبیبی شاعر مجموعه «من و عشق بیپایان»، علی ساورعلیایی، نویسنده کتاب «ذهنتو در آغوش بگیر»، ثریا رزاقی نویسنده کتاب «عطر، گل، نور و نسیم»، ژیلا ملکخطایی شاعر و نویسنده کتاب «فروشنده حرفهای»، اشرفالسادات سادات شاعر و نویسنده و جعفر حاجیکریمنظری، تقدیر میشود.
همچنین جلسه معرفی و بررسی کتاب ««زندگی در روزهای قرمز» نوشته محسن باقریاصل چهارشنبه ۲۶ آبان از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در فرهنگسرای رسانه، برگزار خواهد شد. این کتاب روایتی داستانی از نخستین روزهای کرونا در یکی از بیمارستانهای شهر تهران و با نگاهی به فداکاریهای کادر درمان است.
کتابهای «جامعهشناسی تفاخر» نوشته محسن سلیمانی فاخر و «حقوق شهروندی و جرایم سایبری» نوشته سیدامیرحسین حسینی و مصطفی روزبهانی نیز به ترتیب سه شنبه ۲۵ آبان و شنبه ۲۹ آبان در فرهنگسرای رسانه، رونمایی میشود.
اهدای کتاب به مناطق محروم اطراف تهران و دیگر نقاط کشور یکی دیگر از برنامههای هفته کتاب است. طرح «کتاب در گردش» نیز با هدف دست به دست شدن کتاب بین شهروندان پیشبینی شده و در آن از شهروندان دعوت میشود پس از مطالعه کتاب، آن را به دوستان و نزدیکان خود هدیه دهند.۲۶ کتابخانه سازمان فرهنگی هنری با ایجاد غرفههای «کتاب در گردش» در اجرای این طرح مشارکت دارند.
علاوه بر آن در پویش «هدیه کتاب» سازمان فرهنگیهنری شهرداری تهران از کاربران اینستاگرام دعوت میشود ضمن معرفی یکی از کتابهای شخصی خود، آن را به یکی از دوستان خود هدیه دهند و او را به این چالش دعوت کنند. در پایان به ۱۵ نفر از کسانی که پست خود را به نشانی اینستاگرام دبیرخانه ارسال کنند، جوایزی اهدا خواهد شد.
حرکت اتوبوس «کتابگرد هدهد» در سطح شهر تهران با اجرای نمایش با موضوع کتاب، مسابقههای فرهنگی هنری، فروش کتاب با تخفیف، قصهگویی و توزیع محصولات فرهنگی از دیگر برنامههای سازمان فرهنگیهنری شهرداری تهران به مناسبت هفته کتاب است.
آیین اختتامیه «باشگاه کتابخوانی صدتاییها» نیز در هفته کتاب برگزار میشود. اجرای این برنامه در فصل تابستان با حضور بیش از دو هزار مخاطب کودک و نوجوان آغاز شد و در آن ۹۲ هزار و ۲۴۶ کتاب مورد مطالعه قرار گرفت و نیز دو هزار و ۵۹۸ نفر عضو جدید کتابخانهها شدند که در آیین اختتامیه، ۳۰ مخاطب توسط دبیرخانه به عنوان نفرات برگزیده معرفی و تقدیر میشوند.
آیین نامگذاری کتابخانه و بزرگداشت مهری سویزی دیگر برنامه پیشبینیشده است که به نامگذاری کتابخانه فرهنگسرای خانواده به نام مرحومه مهری سویزی اختصاص دارد. سویزی از کارشناسان بنام عرصه خانواده و تعلیم و تربیت و عضو شورای اندیشهورز خانواده سازمان فرهنگی هنری بود.
در برنامه «زیست کتابخانهای» نیز، سه کلیپ درباره معرفی بخشهای مختلف یک کتابخانه، مزایای استفاده از خدمات آن و همچنین نحوه صحیح معرفی کتاب تولید و منتشر شده و سپس از مخاطبان کودک و نوجوان دعوت میشود در قالب یک ویدئو، به معرفی یک کتاب بپردازند و در پایان به صاحبان آثار برگزیده جوایزی اهدا میشود.
همچنین در روز ۲۴ آبان ماه که به عنوان روز کتابدار تعیین شده، در مراسمی از کتابداران سازمان فرهنگی هنری، تقدیر خواهد شد.
سی و دومین نمایشگاه مجازی عکس «رسانگار» نیز با عنوان «تصویرگر خوب برای کتاب خوب» همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی از ۲۴ آبان تا ۴ آذرماه در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی فرهنگسرای رسانه برگزار میشود. در این نمایشگاه مجازی، ضمن معرفی بهترین کتابها، بهترین تصویرگریها نیز زیر نظر سیدحسام الدین طباطبایی معرفی خواهد شد.
سازمان فرهنگیهنری شهرداری تهران با همکاری بنیاد علمی آموزشی قلمچی، کتابهای کمکآموزشی مورد نیاز ۱۱۰ کتابخانه سازمان فرهنگی هنری را به این مراکز اهدا خواهد کرد که ارزش این کتابهای اهدایی در مجموع بیش از ۲۵۰ میلیون تومان خواهد بود. همچنین ۱۲۶ برنامه محلهای منطقهای برای هفته کتاب تدارک دیده شده است که شهروندان برای اطلاع از آن میتوانند به نزدیکترین فرهنگسرای محل سکونت خود مراجعه کنند.
بیستونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از ۲۴ آبانماه آغاز شده و تا یکم آذرماه ١٤٠٠ با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پُرکنیم» در سراسر کشور ادامه دارد.