به گزارش هنرآنلاین براساس اخبار رسیده، "پسر من، میو" نوشته آسترید لیندگرن با ترجمه جدیدی از جمال‌ اکرمی توسط انتشارات محراب قلم راهی بازار کتاب شده است.

اکرمی درباره موضوع این کتاب جدید گفت: کارل پسرک یتیمی است که توسط عمه هولدا و عمو اولاف پیر به فرزندی پذیرفته شده است. آنها هیچ توجهی به او ندارند و تنها دوست او به نام بن، او را باور دارد. یک روز کارل در کمال ناامیدی جنی را از توی یک بطری آزاد می‌کند. جن به کارل می‌گوید که او یتیم نیست و پدری دارد که پادشاه سرزمین دوردست است.

این شاعر، نویسنده و پژوهشگر ادامه داد: جن کارل را به سرزمین دوردست و جایی که پادشاه چشم‌انتظار کارل است، می‌برد. کارل در میانه‌ خوشبختی تازه درمی‌یابد که فرمانروای سرزمین همسایه به نام سرکاتو با بی‌رحمی تمام ساکنان سرزمین‌های همسایه را به اسارت درآورده و آنان را به شکل پرندگانی بر فراز دریاچه‌ سیاه به پرواز در آورده است.

اکرمی تصریح کرد: کارل با وجود مخالفت پادشاه به جست‌وجوی سرکاتو می‌رود. او به همراه دوست تازه‌ خود پومپو و اسب سفید جادویی‌اش سرانجام پس از پشت سرگذاشتن خطرات فراوان به قصر سرکاتو راه می‌یابد و ...

آسترید لیندگرن نویسنده‌ سوئدی کتاب‌های کودکان و نوجوانان بود که بیشتر آثارش به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه و در بیش از ۱۰۰ کشور جهان منتشر شده‌ است. اکرمی مدتی پیش نیز دو اثر خود "پسری که از پنجره بیرون را تماشا می‌کرد" و "ایلیای کوچک" را به صورت دوزبانه (فارسی- سوئدی) برای کودکان ایرانی ساکن سوئد در استکهلم منتشر کرده بود. همچنین از این نویسنده پرکار حوزه کودک و نوجوان اخیرا سه‌ جلد کتاب طنز "قصه‌های قانون جنگل" هم توسط انتشارات پیدایش منتشر و به بازار کتاب عرضه شده است.

 این عضو انجمن نویسندگان کودک و نوجوان سال‌ها به عنوان مدرس هنر مشغول به کار بوده و همزمان به کار نوشتن نیز پرداخته است. جایزه‌ کتاب سال رشد، کتاب سال ارشاد، کتاب سال کانون پرورش، کتاب سال شهید غنی‌پور، جایزه‌ی پرنده‌ آبی، جایزه‌ جشنواره‌ "کودکان جنگ"، کتاب برگزیده‌ جشنواره‌ دانش آموزی "دانایی- توانایی" و راهیابی به کتابخانه‌ مونیخ از جمله موفقیت‌های این فعال عرصه هنر و ادبیات کودک و نوجوان است.    

انتشارات محراب قلم کتاب "پسر من، میو" را در ٢٠٨ صفحه و با قیمت ٣٧ هزار تومان در دسترس کودکان و نوجوانان اهل کتاب قرار داده است.

 

پیش‌فروش چاپ جدید "تاریخ تمدن" ویل دورانت

از سوی انتشارات علمی و فرهنگی هفدهمین نوبت ‌چاپ مجموعه "تاریخ تمدن" اثر ماندگار ویل دورانت فیلسوف، تاریخ‌نگار و نویسنده امریکایی و همسرش آریل دورانت با 10 درصد تخفیف ویژه از 6 تا 19 دی‌ماه  پیش‌فروش خواهد شد. نوبت جدید چاپ تاریخ تمدن در شمارگان 1000 نسخه منتشر شده است. قیمت اصلی و بدون تخفیف این دوره جدید سیزده جلدی نیز 1680000 تومان است که  در پیش‌فروش با ده درصد تخفیف معادل 1512000 تومان برای مخاطبان عرضه می‌شود.

این مجموعه ارزشمند از مهمترین آثار جامع تاریخی به شمار می‌آید که در بین سال‌های 1935 الی 1975 در امریکا منتشر شده است و تاریخ زندگی انسان از دوران پیش از تاریخ تا پایان سده هجدهم را در برمی‌گیرد. طرح ویل دورانت و همسرش برای نگارش این مجموعه تا تاریخ معاصر غرب در زمانه‌شان یعنی سال 1933 بود، اما مرگ هر دو مانع از آن شد که این مجموعه از دوران ناپلئون پیشتر بیاید.

فرایند برگردان، آماده‌سازی و انتشار تاریخ تمدن به زبان فارسی به همت انتشارات فرانکلین و به صورت سیزده جلد جداگانه از میانه‌های دهه 30 شمسی آغاز شد. به گواه اسناد تاریخی موجود در انتشارات علمی و فرهنگی که به تازگی تنظیم و تجمیع شده‌اند، نخستین اراده‌ها برای ترجمه این مجموعه به تاریخ خرداد 1335 و قرارداد میان همایون صنعتی‌زاده به نمایندگی از انتشارات فرانکلین و امیرحسین آریان‌پور در مقام مترجم جلد مشرق‌زمین گاهواره تمدن برمی‌گردد.

از دیگر نمونه‌های اسناد تاریخی شکل‌گیری و ترجمه این مجموعه در گام‌های نخستین می‌توان به قرارداد دیگری بین همایون صنعتی‌زاده به نمایندگی از موسسه انتشارات فرانکلین، جواد اقبال مدیر کتابفروشی اقبال در جایگاه ناشر و احمد آرام مترجم بخشی دیگری از مشرق‌زمین گاهواره تمدن اشاره کرد که در تاریخ سی‌ام اردیبهشت‌ماه 1340 تنظیم شده است.

تاریخ تمدن توسط گروه مترجمین در 11 عنوان کتاب و 13 جلد منتشر شده است و از آخرین چاپ این مجموعه نفیس بیشتر از یک‌سال می‌گذرد. در 6 جلد نخست این مجموعه نام ویل دورانت در مقام نویسنده آمده ‌است و آریل دورانت ویراستار است، ولی در جلدهای بعدی هر دو نویسنده هستند. از جمله مترجمان دیگر این مجموعه می‌توان به افرادی همچون احمد بطحائی، ع. پاشائی، فتح‌الله مجتبایی، هوشنگ پیرنظر، حمید عنایت، پرویز داریوش، علی‌اصغر سروش، ابوطالب صارمی، ابوالقاسم پاینده، صفدر تقی‌زاده، فریدون بدره‌ای، سیهل آذری، ضیاالدین طباطبایی و عبدالحسین شریفیان و ... اشاره  کرد.