به گزارش هنرآنلاین بر اساس خبر رسیده، شبکه مروجان کتابخوانی کشور با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری تعدادی از سازمانها و نهادهای عمومی، دولتی و خصوصی، هفتمین دوره "جشنواره تقدیر از مروجان کشور" را با رویکرد "توجه به فضای مجازی" برگزار و در آن افراد، گروهها، تشکلهای مردمی و نهادهای غیردولتی دارای فعالیتهای مؤثر و نوآورانه در زمینه ترویج کتابخوانی را انتخاب و معرفی میکند.
در این دوره با توجه به شرایط بهوجودآمده و شیوع ویروس کرونا علاوهبر بخشهای مختلف جشنواره، بخش "نگاه ویژه" بر اساس توجه به فضای مجازی و مروجان کتاب در حوزههای بهداشت و کتابدرمانی، آموزشگران مروج کتاب (معلم، مربی، استاد)، مادران مروج کتاب، مبادلهکنندگان کتابهای خانگی مروج کتاب، و خبرنگاران و روزنامهنگاران مروج کتاب برگزار خواهد شد.
بر اساس این فراخوان، مروج کتابخوانی کسی است که با طراحی و اجرای فعالیتهای مستمر، کتابخوانی را گسترش میدهد یا فرآیند خواندن را لذتبخشتر، عمیقتر و تاثیرگذارتر میسازد. همچنین ترویج کتابخوانی شامل فعالیتهایی است که به افزایش، گسترش و استمرار کتابخوانی در میان مردم میانجامد.
بنا بر اعلام این جشنواره، علاقهمندان و فعالان ترویج کتابخوانی میتوانند گزارشها و مستندات فعالیتهایشان در زمینه ترویج کتابخوانی را به همراه تکمیل فرمها تا پایان وقت اداری ۲۹ آبانماه ۱۳۹۹ به دبیرخانه "هفتمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی" ارسال کنند. علاقهمندان برای کسب اطلاع بیشتر و همچنین دسترسی به فرمهای ثبتنام میتوانند به وبسایتهای شبکه ترویج کتابخوانی و تقدیر از مروجان کتابخوانی مراجعه کنند.
www.bookpromotion.ir www.moravejan.ir
شماره تماس: ۸۸۳۴۲۹۸۰ – ۸۸۳۴۲۹۷۹
پست الکترونیک moravejan.ketab@gmail.com
بر اساس این فراخوان، مستندات شامل گزارشهای مختلف، عکس، فیلم، فایلهای صوتی، بازتابهای رسانهای، گزارشهای مکتوب، گواهینامه، تقدیرنامه، تفاهمنامه و قراردادها در قالبهای مختلف با توجه به رویکرد مجازی جشنواره، تمامی مستندات بهصورت الکترونیکی ارسال شود.
شرکتکنندگان در این جشنواره میتوانند در بخشهای افراد و گروهها، نهادهای دولتی و غیردولتی به رقابت بپردازند. بر اساس فراخوان ازجمله این مراکز میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
سازمانهای مردمنهاد، انجمنها و موسسات دولتی و غیردولتی، بخشهای خصوصی و واحدهای صنفی (مانند: مراکز توانبخشی، خیریهها، نانواییها، مغازهداران، آرایشگاهها و…)، مراکز خدمات عمومی (مانند: بیمارستانها، درمانگاهها، آموزشکدهها، مراکز تفریحی و…)، فضاهای مجازی و مروجان الکترونیکی (مانند: فعالان شبکههای اجتماعی، برنامههای رادیویی و تلویزیونی، مطبوعات، اپلیکیشنهای کتابخوانی، پادکستها و…) و … .
این رقابت در بخشهای گروهها و افراد مروج کتابخوانی برگزار میشود و در بخش افراد نیز هر فرد که در زمینه ترویج کتابخوانی فعالیت داوطلبانه داشته باشد میتواند در این رقابت شرکت کند؛ افرادی مانند استادان دانشگاه و مراکز آموزشی، مادران، زنان خانهدار، کشاورزان، مروجان عشایر، کارکنان بیمارستانها (اعم از پزشکان، پرستاران، بهیاران و …)، رانندگان، نانواها، معلمان، دانشآموزان، امامان جماعت، کتابداران، مربیان مهدکودک، هنرمندان، کتابفروشان، نویسندگان، مترجمان، قضات، کسبه، دانشجویان، بازنشستگان، کتابداران مدارس و … .
بخش دیگر جشنواره، رقابت در بخش بینالملل و دربرگیرنده این گروههاست؛ افراد فارسیزبان مروج کتاب در خارج از کشور، گروهها و افراد خارجی فعال مروج کتاب در ایران، فعالیتهای ترویج کتابخوانی در کشورهای فارسیزبان یا دارای جمعیتهای بزرگ فارسیزبان.
بر اساس فراخوان، در بخش نگاه ویژه، از مروجان کتاب در حوزههای درمانی و کتابدرمانی، آموزشگران مروج کتاب (معلم، مربی، استاد)، مادران مروج کتاب، مبادلهکنندگان کتابهای خانگی مروج کتاب، و خبرنگاران و روزنامهنگاران مروج کتاب تقدیر به عمل خواهد آمد و درنهایت بخش نشان استمرار؛ افراد یا گروههایی که در دورههای گذشته برگزیده یا شایسته تقدیر شدهاند نمیتوانند در بخشهای دیگر شرکت کنند. آنها میتوانند با ارائه گزارشی از فعالیتهای گذشته و فعالیتهای متفاوت جاری و طرحهای نو در این بخش شرکت کنند.
شاخصهای انتخاب افراد و گروههای برگزیده به این شرح است: تاثیر پایدار در گسترش کتابخوانی میان مردم، خلاقیت و نوآوری در برنامهها و شیوههای اجرایی، استفاده حداکثری از فضای مجازی برای برنامه، استفاده مناسب از مشارکت مردم و چهرهها، استفاده خلاقانه و بهینه از امکانات و ظرفیتهای عمومی و مردمی، قابلیت معرفی به سایر مناطق بهعنوان الگو، اثربخشی فعالیتهای کتابخوانی در رفتارهای اجتماعی یا فعالیتهای عمومی مردم، فعالیت به شکل داوطلبانه (شاخص ترجیحی)، فعالیت در قالب گروهی (شاخص ترجیحی).
مدارک لازم برای شرکت در ششمین جشنواره "تقدیر از مروجان کتابخوانی" به این شرح است: معرفی برنامه در قالب فرمهای شرکت در جشنواره، مستندات شامل گزارشهای مختلف، عکس، فیلم، فایلهای صوتی، بازتابهای رسانهای، گزارشهای مکتوب، گواهینامه، تقدیرنامه، تفاهمنامه و قراردادها در قالبهای مختلف چاپی یا الکترونیک، از مروجان کتابخوانی.
بر اساس فراخوان این جشنواره، تمامی مستندات باید بهصورت الکترونیکی در یک فایل بهصورت PDF به پست الکترونیکی دبیرخانه ارسال شود.