به گزارش هنرآنلاین براساس خبرهای رسیده، بخش بزرگی از نقد ادبی معاصر ما ایدئولوژیک و ایدئولوژی‌زده است و بسیاری از ناقدان بزرگ معاصر خود ایدئولوگ هستند و نقد آن‌ها نیز مبتنی بر باور فکری‌شان. با این حال ایدئولوژیک بودن نقد ادبی معاصر ایران تاکنون مساله‌ محققان و پژوهشگران ما نبوده است. آن‌ها اغلب از کنار این واقعیت به‌راحتی گذشته‌اند یا آن‌طور که باید و شاید در آن غور و تعمق نکرده‌اند.

کتاب "تبارشناسی نقد ادبی ایدئولوژیک در ایران معاصر از انقلاب مشروطه تا انقلاب ۵۷" نوشته‌ عیسی امن‌خانی، درصدد پاسخگویی به چرایی ایدئولوژیک بودن نقد ادبی معاصر است و در پی آن به بررسی ایدئولوژی‌هایی می‌پردازد که معیار منتقدان معاصر در نقد و بررسی مسائل ادبی بوده‌اند. همچنین ارتباط میان دیدگاه‌های منتقدان معاصر با مولفه‌های این ایدئولوژی‌ها را تحلیل و بررسی می‌کند.

نشست ویژه شهرکتاب به نقد و بررسی این اثر  اختصاص دارد که با همکاری گروه زبان و ادبیات فارسی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در روز چهارشنبه 21 خرداد ساعت ۱۴ با حضور بهرام پروین‌گنابادی، قدرت‌الله طاهری، محمدرضا موحدی و عیسی‌ امن‌خانی برگزار می‌شود.

این نشست به صورت مجازی برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند این نشست را از اینستاگرام این مرکز به نشانی Instagram/bookcityculturalcenter  به‌صورت زنده پیگیری کنند.

 

درس‌گفتار مجازی "تحلیل انتقادی گفتمان شمس تبریزی در باب بدعت و متابعت"

نوزدهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی شمس تبریزی به "تحلیل انتقادی گفتمان شمس تبریزی در باب بدعت و متابعت" اختصاص داشت که چهارشنبه ۳۰ بهمن سال گذشته با سخنرانی مهدی محبتی، عضو هیات علمی دانشگاه زنجان، در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد. ادامه‌ این بحث باتوجه به همه‌گیری کرونا تعطیل وبه فرصتی دیگر موکول شد.

بیستمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی شمس تبریزی در روز چهارشنبه ۲۱ خرداد ساعت ۱۶ با سخنرانی دکتر مهدی محبتی، عضو هیات علمی دانشگاه زنجان، به ادامه‌ این بحث اختصاص دارد که به صورت مجازی پخش خواهد شد.

علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به صفحه‌ی اینستاگرام مرکز فرهنگی شهر کتاب به نشانی  Instagram/bookcityculturalcenter  این درس‌گفتار را به صورت زنده مشاهده کنند.