به گزارش هنرآنلاین، به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، مراسم افتتاحیه هفتمین دوره نمایشگاه کتاب جیرفت (جنوب کرمان) صبح امروز دوشنبه 11 آذر ماه در محل حسینیه شهدای شهر جیرفت برگزار شد.
محسن جوادی در این مراسم با اشاره به آیاتی از کلامالله مجید درباره اهمیت کتاب و کتابخوانی گفت: خداوند به سطرهای کتاب قسم میخورد و بعدازآن به داشتن خلق عظیم که در مورد پیامبر(ص) است اشاره میشود که این خود به نوعی مرتبط با سوگند خوردن با کتاب است.
او ادامه داد: کتاب و خواندن آن رکن اصلی تمدن است. از کتابهایی که به ما رسیده توانستیم به شناخت از تمدن و به ویژه به شناخت از دین پی ببریم. ایمان ما از سیاهیهایی که بر روی کاغذ سفید نقش بسته به دست آمده است.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: جامعه اگر ایمان، اخلاق، توسعه و گشایش در زندگی روزمره میخواهد، راه آن از کتاب میگذرد. کتاب راه درمان دردهای اجتماعی و اقتصادی است. کتاب علاوه بر اینکه راه درمان است خود نیز بهعنوان یک درمان اساسی برای دردهای اجتماعی و اخلاقی به شمار میرود.
جوادی با اشاره به اهداف برگزاری نمایشگاههای کتاب، گفت: هدف اصلی برگزاری این نمایشگاهها رواج و گسترش کتابخوانی است. اصل خواندن کتاب است. از آخرین آماری که درباره کتابخوانی منتشر شده است(از سال 94 تاکنون) رشد کمی را در این حوزه شاهد هستیم. با وجود گسترش فضاهای مجازی ما نگران بودیم که سرانه مطالعه نسبت به آمار قبلی کمتر شود اما خوشبختانه شاهد رشد در این حوزه بودیم اما این مقدار کافی نیست و نتوانست انتظارات ما را برآورده سازد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نام دانشمندان و فیلسوفان سرزمین ایران اسلامی اظهارداشت: تمدن ما سابقه دیرینهای دارد که همواره به آن افتخار میکنیم. نام بلند دانشمندان، بزرگان، شاعران و اندیشمندان ما با کتاب عجین شده است و باعث شده تا تمدن ایران همیشه زنده نگه داشته شود. اگر بناست دوباره شکوه تاریخ کشورمان تکرار شود باید به کتاب اهمیت دهیم و اگر نتوانیم کتابهای فاخر و مناسب عرضه کنیم به جایی نخواهیم رسید. ابنسینا کتابی را مینویسد که 100 سال از آن میگذرد و در زمانی که وسایل ارتباطی مانند تلفن و اینترنت وجود نداشت همه به دنبال تهیه آن بودند، چرا که در این کتاب فکر و اندیشه وجود داشت و این همان فرهنگ و ماندگاری است. البته اکنون نیز نگارشهای خوبی شروع شده و گامهای خوبی برداشته شده است ولی هنوز به اوج نرسیدهایم.
جوادی در ادامه به اشاره به طرحهای حمایتی از جمله طرح گرنت درباره توجه به کتاب و گسترش آن گفت: توسعه کتابخانهها به ویژه در نقاط محروم راهکار دیگری درباره گسترش کتابخوانی است که مورد توجه قرار گرفته است. مردم نیز باید در کنار دولت برای گسترش کتابخوانی اهتمام ورزند. کار فرهنگی کار دشواری است و مانند انجام کار خیرخواهانه است ولی نباید به واسطه وسوسهها از انجام آن باز بمانیم.
او افزود: امسال شرایط سخت و دشواری بر دولت حاکم است. با وجود این شرایط سخت از برگزاری نمایشگاههای کتاب استانی غافل نشدهایم. همزمان با این نمایشگاه شاهد افتتاح نمایشگاه دیگری در استان زنجان هستیم. از ابتدای سال تاکنون در این نمایشگاهها 40 میلیارد تومان کتاب به فروش رفته است. در شرایط اقتصادی حاکم بر کشور این رقم قابل توجه است.
جوادی تصریح کرد: با تاکید وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت فرهنگی را از مرکز به سایر استانها و به ویژه نقاط محروم کشور هدایت کردهایم که امیدواریم باعث رونق در اقتصاد نشر، گسترش کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه در کشور شود.