به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، همایش "قلمهای آزاده" به مناسبت سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به کشور با هدف پاسداشت قلم و مجاهدت آزادگان هشت سال دفاع مقدس با تجلیل از ۱۰ آزاده اهل قلم که سالهای اسارت خود را به نگارش در آوردند، پنجشنبه ۲۴ مرداد ساعت 10 در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
ایمان کُرد رییس امور کتابخانههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این مراسم گفت: قلم همیشه عزیز و بزرگ است اما قلمی که در خدمت ارزشهای والا باشد، ارزشمندتر است. ما امروز جمع شدیم تا قلمی را ارج نهیم که در تکریم ارزشهاست. قلم عزیزانی که سالها در اسارت بودند و رژیم بعث عراق را به زانو در آوردند و اردوگاه خود را به دانشگاه امام خمینی(ره) و محل تعلیم و تربیت در قلب دشمن تبدیل کردند. همه اینها برای ما درس زندگی، رستگاری و بالندگی به آرمانهای انقلاب است.
سعید اوحدی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز با اشاره به روزهای باشکوه و با سرور دهه ولایت و یاد شهدای مظلوم حادثه مِنا در عیدغدیر سال 94 خاطرنشان کرد: معصومه آباد از قلههای بلند و برگههای زرین اسارت و الگوی زن اسلامی و اسارت است. با مسعود دهنمکی از زمان راهاندازی ستاد آزادگان آشنا هستم. ایشان در نشر فرهنگ آزادگان زحمات زیادی کشیدند.
سعید اوحدی یادآورشد: انقلاب عبور از وضع موجود به وضعیت بهتر است. تاکنون انقلابهایی در جهان رخ داده است مانند انقلاب الجزایر که تعداد کشتههای آن میلیونها نفر بودند اما با ایجاد موانع بزرگ استکبار نتوانستند همسو با آرمانهای خود پیش روند اما میبینیم که انقلاب ایران با دارا بودن سه رکن اصلی رهبری، مکتب اسلامی و مردم تحولخواه پیروز شد و در جنگ با عراق حتی با حمایت 28 کشور همراه دشمن، جنایات بزرگ در شهرها توسط نیروهای ستون پنجم، کشتار روسای انقلاب، فرماندهان نظامی، کشتار 72 تن از نمایندگان مجلس، اشغال شهرهای مرزی، توانست بر این اعتلاف و جنایت بیسابقه فائق شود.
اوحدی با اشاره به سخن امام (ره) "جنگ نعمت است" در ادامه افزود: انقلاب و جنگ فرهنگ ایران را دچار تحول کرد. ما هنوز مسیرطولانی در پیش داریم به همان میزان که اهداف مقدس وجود دارد برای فرهنگسازیها نیز موانع وجود خواهد داشت. آزادگان، شهدا، رزمندان به مرز کمال و انسانیت رسیدند همانا آنها گنجینههای این انقلاب بزرگ هستند.
معصومه آباد آزاده جنگ ایران و عراق و نویسنده "کتاب من زندهام" نیز در این مراسم اظهار داشت: نوشتن از درد، مصیبت و رنج عادی نیست و مبالغه در نگارش آفت حقیقت است. امام (ره) لباس فاخری را بر تن ما نشاند که هرکسی به ارزشها پایبند باشد میتوانند به آن آراسته شود. وی از خاطرات چوپانی به نام عزیز کاشانی گفت؛ اسیری که پس از بارها شکنجه هر ساعت و هرروز در آخرین نوبت شکنجه با صورت خونین درخواست کرد یکی از گوسفندانش را برای سلامتی امام (ره) قربانی کنید.
معصومه آباد تاکید کرد: ارزشهای انقلاب ما گنجینهای هستند که اگر از یادها برود و به نسل امروز و فرداها منتقل نشود از دست میرود. بخش اسارت قطعهای از پازل انقلاب است که روایتگر هشت سال دفاع مقدس و ماحصل قالب تفکر مردم و جامعهشناسی اسلام است. همین امر سبب شده امروز کشور ما با اقتدار در مقابل استکبار ایستادگی کند و صریحا به تبادل و گفتمان بپردازد.
حسین کرمی نویسنده آزاده کتاب "دانههای انار" گفت: کسی که زندگی آزادگان را میخواند باید برداشتی از تمام محرومیتهای بهداشتی، درمانی، عاطفی، اطلاعرسانی، هوا و غذا داشته باشد. اما با همه این دردها مقاومت، همدلی، محبت، فضای شاد، امیدواری، ابعاد انسانی و معنوی، ثمره اسارت است که در حفظ معنویت و عزت کشور سهم بزرگی داشته است.
مسعود دهنمکی کارگردان و نویسنده نیز در این مراسم تصریح کرد: 50 نیرو متمرکز شدند تا در حرکتی بزرگ زندگی آزادگان را به تصویر درآورند. 7 هزار فایل صوتی و اسناد صلیب سرخ، چهل ساعت گزارش مصاحبه با اسرا دفاعمقدس جمعآوری شده است. ای کاش در گفتمان و مذاکرات بینالمللی از این عزیزان الگو میگرفتیم که چه طور در برابر فرماندهان و رژیم بعث عراق با گفتمان و مذاکره آنها را متحیر میساختند.
دهنمکی از اردوگاهنگاری با نگارش 4 هزار صفحه گزارش از مصاحبه با آزادگان خبر داد و در ادامه یادآور شد: فرهنگنامه اسارت و آزادگان با نگارش وی به پایان رسیده است.
سعید اوحدی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمدجواد حقشناس ریاست کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، فاطمیانپور معاون فرهنگی، ایمان کرد مدیر امورکتابخانهها، حمیدی مدیرکل حوزه ریاست سازمان فرهنگی هنری در این همایش حضور داشتند.
مسعود دهنمکی نویسنده کتاب "فرهنگنامه اسارت و آزادگان"، معصومه آباد نویسنده کتاب "من زندهام"، حسین کرمی نویسنده کتاب "خاطرات دانههای انار"، احمد یوسفزاده نویسنده کتاب "آن بیست و سه نفر"، امیرسرتیپ دوم رضا احمدی نویسنده کتاب "عبور از چهار چوب"، مجتبی جعفری نویسنده "جهنم تکریت"، مهدی طحانیان نویسنده کتاب "سرباز کوچک امام"، سرهنگ جواد شیرمحمدی مترجم کتاب "اطلس نبردهای ماندگار"، غلامرضا جوکار نویسنده کتاب "نبرد زینبی" و محسن صالحیخواه نویسنده کتاب "جندی مکلف" در این همایش تجلیل شدند.