به گزارش هنرآنلاین به نقل از دبیرخانه جایزه، در بخش رمان، داوران نهایی از محمد حسینی داستاننویس و منتقد، کامران سپهران دکترای پژوهش هنر، جریانشناس رمان ایرانی و منتقد هنری و ادبی و امیر نصری دکترای فلسفه هنر، پژوهشگر و زیباییشناس تشکیل شدند.
در بخش مجموعه داستان نیز بهناز علیپور گسگری داستاننویس، مدرس دانشگاه و منتقد، رضا زنگیآبادی داستاننویس و منتقد ادبی و محمد طلوعی داستاننویس و منتقد ادبی داوری نهایی را برعهده خواهند داشت.
این دوره جایزه احمد محمود که دبیری آن با مهدی یزدانیخرم خواهد بود، مانند سال گذشته در دو رشته داستان کوتاه و رمان برگزیدگان خود را اعلام خواهد کرد.
بنا بر توضیح دبیر جایزه، تمام رمانها و مجموعه داستانهای منتشرشده به سال ۱۳۹۶ در یک نظرسنجی میان منتقدان و نویسندگان و کارشناسان ادبیات به داوری گذاشته شده و طی چند مرحله و با تحیلی آماری به ۱۰ نامزد خواهند رسید؛ مانند سال گذشته. در این مرحله داوران نهایی هر ۱۰ کتاب را بررسی کرده و سپس به پنج نامزد نهایی و در نهایت به برگزیده رای خواهند داد.
امسال با تصمیم هیات موسس این جایزه یعنی کامران محمدی، محمدحسن شهسواری و مهدی یزدانیخرم از چهرههای جدیدی برای داوری دعوت شده است تا نگاههای دیگر نیز در جایزه حضور داشته باشند؛ ترکیبی که در آن چهرههای شناختهشده دانشگاهی نیز حضور دارند.
طبق گفته دبیر جایزه احمد محمود، این جایزه نامزدهای دهگانه خود را در هر کدام از این شاخهها تا اواسط آذرماه اعلام میکند و امیدوار است با همیاری اسپانسرهای خود بتواند مراسم اختتامیه را در روز چهارم دیماه برگزار کند.
در دوره قبل در بخش رمان، رضا جولایی به خاطر رمان "یک پرونده کهنه" به عنوان برگزیده بخش رمان و مجموعه داستانهای "بی باد، بی پاور" از فریبا وفی و "همین امشب برگردیم" از پیمان اسماعیلی به طور مشترک برنده جایزه بهترین مجموعه داستان سال ۱۳۹۵ شدند.