سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین: مترجم کتاب "ملت عشق" با حضور در سیویکمین نمایشگاه کتاب تهران، با اشاره به راهکارهایی که میتوان از طریق آن مردم را به مطالعه ترغیب کرد، خاطرنشان کرد: مردم باید به کتاب خواندن نیاز پیدا کنند به این معنی که ساز و کار جامعه به نحوی باشد که مردم بین آدم کتابخوان و آدم کتابنخوان تفاوت قائل شوند. در این صورت است که نیاز به کتاب خواندن پدید میآید.
"ارسلان فصیحی" ادامه داد: همچنین لازم است از کودکی افراد را به کتاب خواندن عادت داد. همه آدمهای کتابخوانی که من میشناسم در خانوادههای کتاب دوست و کتابخوان بزرگ شدهاند. مدرسه هم نقش مهمی در ترویج فرهنگ مطالعه میان کودکان دارد و میتواند با تدارک زنگی برای کتابخوانی، آنها را از بچگی به مطالعه عادت دهد.
این مترجم ایرانی حضور مردم در نمایشگاه را مثل همیشه ارزیابیکرد و گفت: طبق روال هر سال غرفه ناشران بزرگ و مطرح کشور شلوغ است و مردم استقبال زیادی از آن میکنند و در مقابل سر بعضی ناشران هم مثل همیشه خلوت است و مردم چندان سراغشان را نمیگیرند.
او درباره برپایی نمایشگاه کتاب در مصلای تهران تصریح کرد: به نظر من برگزاری این رویداد فرهنگی در مصلای تهران در مقایسه با شهر آفتاب بهتر است چراکه دسترسی به شهر آفتاب بسیار دشوار بود و بازدیدکنندگان برای رفتو آمد اذیت میشدند. دسترسی آسانتر باعث شده است به شخصه بیشتر به این دوره از نمایشگاه سر بزنم.
این مترجم ایرانی درباره شعار "نه به کتاب نخواندن" گفت: به کار بردن دو "نه" در این شعار مخاطب را در اولین مواجهه گیج میکند. به نظر من "آری به کتاب خواندن" میتوانست شعار بهتری باشد. اما به طور کلی اگر شعار کارساز بود، خیلی وقت پیش به بسیاری از اهداف دست مییافتیم.
فصیحی با توصیه مطالعه آثار کلاسیک ایرانی به مردم، تصریح کرد: دوباره خواندن سفرنامه ناصرخسرو، تاریخ بیهقی و بوستان و گلستان سعدی را به همه پیشنهاد میکنم.
سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار "نه به کتاب نخواندن" از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.