سرویس سینما هنرآنلاین: ای ایران، ای مرز پر گهر، این سرود دل انگیز و غرور آفرین، بارها جان همه را صفا داده و میدهد. هر بار که شنیده میشود، هنوز تازگی دارد، زیرا برای ایران سروده شده. هنرمند کسی است که هنرش بر دل نشیند و مردم با آن همراه شوند، غیر از این باشد، هرگز ماندگار نخواهد بود. ناصر تقوایی در کارش استاد است، اگر استاد نبود، هرگز نمیتوانست از یک سرود، فیلمی ساده، روان و مردمپسند بسازد. تقوایی، در قالب یک فیلم که بر اساس داستانی ساده شکل گرفته، توانسته حرف خود را نیز بزند. این، یعنی ناصر تقوایی به کارش وارد است و از سادهترین ابزار، بهترین بهرهوری را میگیرد.
"ای ایران" فیلمی است با قصهای یکدست و روان که به خوبی با مخاطب ارتباط برقرار میکند. طنز آن شریف و به دور از فحاشیهای رایج امروز است که در سینما، تئاتر و تلویزیون اپیدمی شده است.
هنرمند، مردم را نیز هنرمندانه میخنداند، همان گونه که ناصر تقوایی در "ای ایران" این کار را انجام داد. ساختار این فیلم نشاندهنده آن است که کارگردانی کار کشته پشت این اثر قرار دارد، هنرمندی صاحب فکر که می داند از ابزار سینما چگونه استفاده کند.
تقوایی با استفاده از بازیگران سه نسل از سینمای ایران و قرار دادن آنان کنار یکدیگر، توانسته قصه را توسط این هنرپیشهها به خوبی روایت کند. بازیگرانی مانند غلامحسین نقشینه، حسین سرشار، اکبر عبدی، حمید جبلی و ثریا حکمت که بازیشان همواره در ذهن مردم باقی مانده و خواهد ماند.
تقوایی از مرحوم حسین سرشار، به خوبی سود برده تا بتواند سرود ای ایران را بر کل فیلم حاکم کند. چرا در دهه 60، با آن همه کاستیها و مشکلات، چنین آثاری خلق میشد، اما امروزه با این همه امکانات آثار قابل توجه و مردمپسندی ساخته نمیشود؟! جواب این سؤال بسیار ساده است، در دهه 60 هنرمندان تمام تلاش خود را به کار میبردند تا هنرشان را در معرض دید مردم قرار دهند. در آن روزگار، نه کسی به نام فکر میکرد، نه مقام و نه پول! این هنر بود که حرف اول و آخر را میزد. برای همین، هنرمندان، از کارگردان گرفته تا بازیگر سعی در انتقال درست "حس" به تماشاگران را داشتند که اکثرا هم در این کار موفق بودند.
تعداد بالای تماشاچیان در آن دوران شاهدی بر این ادعاست. امثال تقواییها باید دوباره فیلم بسازند، اما برای مردمی که میفهمند و قدرشناسند، نه افرادی که نمیفهمند و قدر ناشناسند! مردم دوست دارند دوباره فیلم خوب و شریف ببینند و امثال تقوایی را در اختتامیه جشنواره فجر مشاهده کنند.