به گزارش هنر آنلاین به نقل از مهر، صبح امروز ۳۰ آذرماه پیکر نیما طباطبایی مستندساز جوان که ۲۸ آذرماه در اثر تومور مغزی درگذشت، از ساختمان شماره دوخانه سینما واقع در خیابان وصال به سمت قطعه هنرمندان بهشتزهرا (س) تشییع شد.
علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، سید محمدمهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، محمد حیدری دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، امیرحسین علمالهدی مدیر گروه "هنر و تجربه"، رویا تیموریان، مهتاب کرامتی، فرشته طائرپور، محمدمهدی عسگر پور، منیژه حکمت، مسعود رایگان، ابوالحسن داودی، بیتا منصوری، پگاه آهنگرانی، سیما تیرانداز، مازیار میری، اشکان خطیبی و ... در این مراسم حضور داشتند.
در ابتدای مراسم مصطفی احمدی رئیس ﺍﻧﺠﻤﻦ ﺻﻨﻔﯽ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺭﯾﺰﺍﻥ ﻭ ﺩﺳﺘﯿﺎﺭﺍﻥ ﮐﺎﺭﮔﺮﺩﺍﻥ در سخنانی گفت: امروز با جوانی وداع میکنیم که ماندگاری و نیکنامیاش در این عرصه را مدیون پشتکار و شهامتش بود. او بدون اتکا به نسبتهای خانوادگی به جایگاهی که لازم بود رسید.
احمدی با اشاره به اینکه نیما طباطبایی به ما یاد داد که تا آخرین لحظه نباید دست از تلاش و امید برداشت، عنوان کرد: او آدم شوخطبعی بود اما مرگش شوخی خیلی بدی با ما بود.
خسرو نقیبی فیلمنامهنویس که سابقه سالها دوستی با نیما طباطبایی را داشت نیز گفت: نیما دوست داشت در سطح اول سینما کار کند. او تمام فیلمها و سریال های مطرح دنیا را میدید چون میخواست وقتی فیلم میسازد شبیه جریان رایج این سینما نباشد که البته ثمره آن تفکر تا حدودی در مستند "من ناصر حجازی هستم" دیده شد.
مهدی کرمپور کارگردان سینما نیز اظهار کرد: نیما یک کودک با قلبی بزرگ بود. او عاشق سینما بود، چیزی که امروز خیلی کم است.
در بخش دیگری از این مراسم، کامران ملکی یادآور شد که در روز هشتم بهمنماه ۹۴ غلامرضا طباطبایی پدر نیما طباطبایی تشییع شد و امروز فرزند ۳۹ ساله او به قطعه هنرمندان برده میشود تا به بقیه هنرمندانی که در آنجا دفن هستند بپیوندد.
منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما بهعنوان یکی دیگر از سخنرانان مراسم گفت: طولانیترین شب یلدای نیما طباطبایی از امشب آغاز میشود. نمیدانم در تمام سالهای آینده دوستان و عزیزانی که به نیما عشق میورزیدند در شبهای یلدا چگونه آن شب را به صبح خواهند رساند.
مدیرعامل خانه سینما با اشاره به یک فیلمنامه که نیما طباطبایی به او داده بود، عنوان کرد: نیما به متن "بندباز" امید بسیاری داشت و من به او گفته بودم که بیماری را شکست دهد تا بعدازآن فیلمش را بسازیم. بههرحال آرزو میکنم نیما از امشب در آغوش پدرش آینده روشن سینما را ببیند.
شاهسواری ادامه داد: دیروز ۲۹ آذرماه، جعفر والی از پیشکسوتان عرصه سینما و هنر به سمت خانه ابدی بدرقه شد و امروز جوانی نوآمده از سینمای ایران. البته سینمای ایران نیماهای زیادی درون خود دارد که باید منتظر بروز و ظهور آنها باشیم.
رؤیا تیموریان که نیما طباطبایی خواهرزادهاش بود در سخنانی با اشاره به گفتهای از ناصر تقوایی و خطاب به نیما طباطبایی گفت: تراژدی را آدمهای ضعیف نمیسازند. نیما جان! تراژدی را آدمهایی میسازند که برای زندگی مبارزه میکنند اما زورشان نمیرسد. نیما تراژدی را خیلی خوب میشناخت و آن را تجربه کرد. نیما طباطبایی مهندس کشاورزی بود اما به قول خودش عدس و لوبیا را هم از هم تشخیص نمیداد، درحالیکه سینمای ایران و جهان را خیلی خوب میشناخت و مابین خود او را دایره المعارف سینما میدانستیم. نیما جانم مبارزهات را کردی و درنهایت قهرمان سناریوی زندگی که خودت نوشتی و ساختی شدی.
تیموریان پس از تشکر از کسانی که در این مدت خواهرزادهاش را همراهی کردند به خواندن چند پیام کوتاهی که در روزهای گذشته میان او و نیما طباطبایی ردوبدل شده بود پرداخت.
فرشته طائرپور تهیهکننده سینما دیگر سخنران مراسم بود که گفت: ما امروز یک جوان و گویی آرزوهای جوانانه در عرصه هنر و سینما را تشییع میکنیم. این فقط تشییع یک پیکر نیست، مادر نیما مدام میگوید، سوختم، سوختم و فکر میکنم ما داریم دلهای سوخته را تشییع میکنیم.
وی ادامه داد: فکر میکنم رفتن عزیزی مثل نیما باآنهمه آرزو و شوق زندگی و امید به آینده، برای همه ما درس دارد. من از موی سپید خود خجالت میکشم که باید برای یک جوان حرف بزنم. ایکاش دست ما و مسئولان آنقدر باز باشد که آرزوهای این جوانان برآورده شود.
در انتهای این مراسم حجتالاسلام محمود دعایی بر پیکر مرحوم نیما طباطبایی نماز خواند.
نیما طباطبایی فیلمساز جوان که از مدتها قبل از بیماری سرطان خون و عارضه تومور مغزی رنج میبرد ۲۸ آذرماه در سن ۳۹ سالگی در بیمارستان درگذشت.