به گزارش هنرآنلاین، صنعت سرگرمی هالیوود و بسیاری از بازیگران امریکایی در لس‌آنجلس از این آتش‌سوزی در امان نبوده‌اند و خسارت‌های زیادی به اموال‌شان وارد شده‌است. چنین اتفاقی برای هالیوودی‌ها خوشایند نیست. آنها در سال گذشته میلادی به سختی از بحران اعتصاب بازیگران و نویسندگان سینما جان سالم به در بردند و فکر نمی‌کردند به این سرعت بحرانی وسیع‌تر دامن‌شان را بگیرد. 

جهنم لس‌آنجلس

ساکنان لس‌آنجلس در این مدت جهنم را به چشم دیدند. در چشم به‌هم‌زدنی همه‌چیز مقابل چشمانشان سوخت و همه چیز را به تلی از خاکستر تبدیل کرد. به قول گرگ ولز، تهیه‌کننده موسیقی، که خانه و استودیوی ضبط خود را از دست داده، این آتش‌سوزی مثل انفجار یک بمب هسته‌ای کوچک است. 

آتش‌سوزی بر کسب و کار‌های سرگرمی و رسانه‌ای تأثیر گذاشته است. بازیگران هالیوودی با آن خانه‌های لوکس و لاکچری، تصورش را نمی‌کردند روزی آنقدر راحت خانه و زندگی‌شان طعمه حریق شود. مالک یکی از شرکت‌های رسانه‌ای با شوکه‌شدن از وضعیت پیش آمده، می‌گوید: «این باور نکردنی است. کل جامعه ما، همه خانه‌ها، مغازه‌ها، مدرسه‌ها، حتی خود آتش‌نشانی از بین رفته است.»

تا الان خانه‌های میلیون دلاری هنرمندان مشهور زیادی در آتش سوخته است. مل گیبسون، بازیگر و کارگردان مشهور امریکایی یکی از چهره‌هایی است که خانه‌اش در لس‌آنجلس سوخت و خاکستر شد. او وقتی از آستین تگزاس به خانه‌اش در لس‌آنجلس بازگشت، متوجه شد که خانه دیگر وجود ندارد. او در گفت‌و‌گو با یکی از رسانه‌های امریکایی با تأیید خبر آتش گرفتن خانه‌اش، چنین گفت: «تا حالا ندیده بودم جایی تا این حد کاملاً خاکستر شود.»

آدرین برودی و همسرش لیتون میستر، از بازیگران سرشناس دیگری هستند که خانه ۵/۶ میلیون دلاری‌شان در پالیسدس خاکستر شد. آنتونی هاپکینز و پاریس هیلتون هم چنین اتفاقی را از سر گذراندند. مندی مور، ستاره سریال «این ما هستیم» (This is us) یکی از کسانی است که خانه‌اش را در جریان آتش‌سوزی از دست داده‌است. او با ابراز ناراحتی از سوختن خانه‌اش، در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام نوشت که «ما خیلی چیز‌ها را از دست داده‌ایم. من ویران و ناراحت هستم.»

مایلو ونتیمیلیا، همبازی مور در این سریال، تعریف می‌کند که پس از تخلیه خانه، از طریق دوربین‌های امنیتی نظاره‌گر آتش‌سوزی بوده‌است. او پس از ناامیدی بابت اطفای حریق، گفته که تماشا کردن چه فایده‌ای دارد و ما به نوعی باخت را پذیرفتیم. 

کمدین و بازیگر امریکایی، بیلی کریستال که به همراه همسرش ۴۶ سال در خانه‌اش در لس‌آنجلس زندگی کرده و نوه‌هایش آنجا بزرگ شده‌اند، این حجم از خرابی و ویرانی را باور نمی‌کنند. آنها که خانه‌شان را در جریان آتش‌سوزی از دست داده‌اند، در بیانیه‌ای گفته‌اند که «کلمات نمی‌توانند عظمت ویرانی‌هایی را که شاهد آن هستیم و تجربه می‌کنیم توصیف کنند. ما برای دوستان و همسایگان خود که خانه‌ها و مشاغل خود را در این فاجعه از دست داده‌اند، درد می‌کشیم.»

تعطیلی موقت استودیو‌ها

از دست دادن خانه و کاشانه، تنها یکی از آسیب‌های آتش‌سوزی گسترده در لس‌آنجلس است. استودیو‌های بزرگی مثل یونیورسال، برادران وارنر و دیزنی در کنار دره‌ها و تپه‌های هالیوود قرار دارند و هر لحظه امکان رسیدن آتش به آنجا وجود دارد. 

بسیاری از استودیو‌ها مثل یونیورسال به طور موقت تعطیل شده‌اند. این برای عوامل استودیو‌ها که در طول سال‌های اخیر درگیر همه‌گیری ویروس کرونا و ماه‌ها بیکاری به خاطر اعتصاب نویسندگان و بازیگران بوده‌اند، بدترین اتفاق ممکن است. سال گذشته میلادی رکود قابل‌توجهی در تولید محصولات تلویزیونی بود و استودیو‌ها بیشتر دنبال مهار هزینه‌هایشان بودند. حالا این آتش سوزی کار را خراب‌تر از قبل کرده و مشخص نیست این وضعیت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. 

ایوان شافران، یکی از بازیگرانی که بیشتر به عنوان سیاهی لشکر فعالیت می‌کند و از نزدیک شاهد آتش‌سوزی بوده، وضعیت کاری‌اش را در این مدت اینگونه ارزیابی می‌کند: «واقعاً سخت است؛ هر بار که احساس می‌کنم می‌خواهم حرکت کنم و به جلو بروم، مانعی تازه به وجود می‌آید.» او که در سال ۲۰۲۴ به اندازه کافی درآمد نداشته ادامه چنین وضعیتی برایش آزاردهنده است. شافران می‌گوید: «مردم متوجه نمی‌شوند که کمبود کار در اینجا چقدر بر همه افراد تأثیر می‌گذارد و باعث رنج همه می‌شود.»

یکی از شعار‌های محبوب در طول سال ۲۰۲۴ و پس از اعتصاب‌های گسترده، «بقا تا ۲۰۲۵» بود. در حالی‌که همه با امیدواری به استقبال سال نو میلادی رفته بودند، آتش‌سوزی تمام معادلات را به هم زده‌است. حالا بسیاری با شک و تردید به پایان سال نگاه می‌کنند و نمی‌دانند آیا همه چیز طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی پیش خواهد رفت یا نه. یکی از مدیران مالی که در زمینه فروش فیلم فعالیت دارد، می‌گوید که بروز چنین حادثه‌ای برای اقتصاد بیمار لس‌آنجلس بسیار بد خواهد بود. 

احتمال به تعویق افتادن اسکار

موعد اسکار و اعطای جوایز سینمایی نزدیک است و آتش‌سوزی تمام برنامه‌ها را در هاله‌ای از ابهام قرار داده‌است. تا الان معرفی نامزد‌های اسکار ۲۰۲۵ به تعویق افتاده و مشخص نیست مراسم جایزه اسکار برگزار می‌شود یا نه. روزنامه بریتانیایی «The Sun» به تازگی در مطلبی که در وب‌سایت خود منتشر کرده، مدعی شده که آکادمی در حال مشورت با کمیته‌ای از بازیگران و فعالان طراز اول هالیوودی درباره ادامه یا عدم برگزاری مراسم اسکار ۲۰۲۵ است. 

در ادامه این مقاله ادعا شده است که یک استراتژی پنهان برای لغو جوایز مراسم در نظر گرفته‌شده و توضیح داده است: «مراسم جوایز اسکار در آستانه لغو شدن است و برای نخستین‌بار در تاریخ ۹۶ ساله‌اش... کمیته‌های رسمی جوایز اسکار به رهبری ستارگانی از جمله تام هنکس، اما استون، مریل استریپ و استیون اسپیلبرگ هر روز وضعیت را زیر نظر دارند.»

۴۶ روز تا برگزاری مراسم اسکار مانده و برخی خبر لغو شدن مراسم را یک گمانه‌زنی رسانه‌ای می‌دانند. هر تغییری در مراسم اسکار مستلزم مشورت قابل‌توجه بین آکادمی و شریک قدیمی پخش آن یعنی شبکه «ABC» است. مراسم اسکار، که معمولاً حدود هزار نفر از مردم محلی برای آن به کار گرفته می‌شوند، هرگز «لغو» نشده‌است و حتی در تاریک‌ترین روز‌های کووید، کمی به تعویق افتاد و سپس برگزار شد و در مقطع کنونی نیز تصمیمی برای لغو مراسم اسکار در تاریخ دوم مارس وجود ندارد. 

البته در صورت برگزاری مراسم اسکار، سایه آتش‌سوزی بر سر آن سنگینی خواهد کرد و احتمالاً سایه آسیب‌های اقتصادی آن تا پایان سال میلادی بر سر هالیوود باقی بماند. به نظر می‌رسد آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس به عنوان پرهزینه‌ترین بلای طبیعی در تاریخ ایالات متحده شناخته شود. طبق برآورد‌ها این آتش‌سوزی تاکنون بیش از ۲۵۰میلیارد دلار خسارت وارد کرده که باید بخشی از آن را برای صنعت سرگرمی هالیوود در نظر بگیریم؛ صنعتی که هر سال اتفاقات عجیب و غریبی را پشت سر می‌گذارد و تلاش برای بقا، بهترین عنوانی است که می‌توان برای آن در نظر گرفت.

انتهای پیام